- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Подновяване на книжка без контролен талон?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Подновяване на книжка без контролен талон?
Законосъобразно ли е, за да ти подновят изтеклата книжка да поставят условие да нямаш висящи административно-наказателни производства? Според мене не е, защото не може да се обвързва административно-наказателния процес с една процедура по подновяване на книжка с изтекъл срок.
- nedospal
- Младши потребител
Re: Подновяване на книжка без контролен талон?
А защо и в темата споменавате и контролният талон
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
Защото контролният талон е в КАТ, заради съставен акт.
- nedospal
- Младши потребител
Те не се ли подменят заедно когато е изтекъл срока , смятам,че търсиш под вола теле, ако не си си платил акта ,само по съдебен ред може да си търсиш правата, ама ,ще ти е соленичко като гледам.
Задължение на българският гражданин е да зачита правата и законните интереси на другите
- toni_sf
- Активен потребител
По принцип си е законосъобразно при издаване на новата книжка да ти искат и контролния талон - вижте си Наредбата за условията и реда за издаване на СУМПС. И аз имах такъв случай наскоро, добре са го измислили с цел да си посъберат доста неплатени глоби! За жалост - нищо не може да се направи, иначе няма да можете да си извадите нова книжка! Успех от мен!
Последна промяна nk7702n на 04 Фев 2011, 19:03, променена общо 1 път
- nk7702n
- Старши потребител
Макар и да е написано в Наредбата за издаване на книжки не считам, че е редно и в съответствие с принципите на правото. Аз не съм виновен, че нямам талон. Той ми е взет от КАТ като доказателство, че съм извършил нарушение. Макар че според мене това, че КАТ ти е взел талона въобще не доказва, че съм извършил нарушение. Някой знае ли каква е санкцията, ако книжката ти е изтекла преди 2 години и шофираш с нея? На майка ми книжката е изтекла през 1984 г. и никой не я е наказал за това.
- nedospal
- Младши потребител
nedospal написа:... Аз не съм виновен, че нямам талон. ...
Много наивно изказване. Може би полицията е виновна? Лошия чичко полицай, дето ви е взел картончето...
За какво ви е СУМПС, като нямате талон?
Талона ви е взет не като доказателство, а като начин да ви обозначат като "изчакващ наказание". Иначе как ще ви накарат да си платите глобата?
Ако карате с изтекла книжка, наказанието е като да карате без книжка. Ако не вярвате - пробвайте да минете границата с Турция с изтекъл международен паспорт. Аз разлика не виждам - нали на снимката сте си все вие... Но и граничарите явно са едни педантични досадници...
Наказанието е не че притежавате изтекло СУМПС, а че управлявате МПС с него. А ще има наказание само ако ви хванат, така че ... умната. Не че пътищата не са пълни с джигити, които никога не са имали книжка, но такава е системата.
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Подадох си заявлението за подновяване на СУМПС в КАТ чрез нотариус. Любопитно ми е какво ще направят господа администраторите.
- nedospal
- Младши потребител
Ми к'во толкова да направят... Ще те вкарат в допълнителни разходи ....
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
Чл. 159 ал. 2 (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) от ЗДвП
Не се издава свидетелство за управление на моторно превозно средство или негов дубликат, както и отнето свидетелство не се връща до заплащане изцяло на дължимите от него глоби
Не се издава свидетелство за управление на моторно превозно средство или негов дубликат, както и отнето свидетелство не се връща до заплащане изцяло на дължимите от него глоби
- iva_sh
- Потребител
iva_sh написа:Чл. 159 ал. 2 (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) от ЗДвП
В моя случай глобите не са дължими, защото не съм уведомен за тях от КАТ и съответно няма влязло в сила наказателно постановление.
- nedospal
- Младши потребител
може да са станали дължими по реда на чл. 58, ал.2 от ЗАНН - просто трябва да проверите.
- iva_sh
- Потребител
Тъй като отнетия/'стар' да го наречем/ талон е в КАТ то те не бива да го искат от теб.
Редно е да ти издадат новата книжка, но без да ти дават новия талон, докато си уредиш въпроса с Акт/Наказ.постановление/, евентуално отмяна или потвърждаване.
Редно е да ти издадат новата книжка, но без да ти дават новия талон, докато си уредиш въпроса с Акт/Наказ.постановление/, евентуално отмяна или потвърждаване.
- p_dyan
- Потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|