- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:21 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отказ за издаване на дубликат на удостоверение за раждане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Отказ за издаване на дубликат на удостоверение за раждане
От общината ми отказаха да издадат удостоверение за раждане, тъй като съм имала неизплатени задължения към общината, които са за наем на общ. имот. Имат ли право да ми отказват тази услуга, като договорът за наем е сключен с фирма, на която съм управител? И ако имат това право отказът не трябва ли да е писмен и мотивиран ? Знам, че общината може да ограничи предоставяните услуги при неизплатени данъци, но в случая тези задължения са на фирма, а не лични ? Има ли това значение, защото когато казах на служителката в администрацията тя ми отговори - " Е, нали зад тази фирма стои човек ! "
-
blondinkata - Нов потребител
Re: Отказ за издаване на дубликат на удостоверение за раждане
Ако "фирмата" не е ЕТ пуснете писмена молба и изчакайте съответния срок.
Ако има изричен отказ( или мълчалив такъв)- обжалвате по реда на АПК.
Ще ви присъдят разноските по делото, което навежда на мисли да ползвате специалист. Друга история е кога ще си получите присъденото, че общините отново са малкото дете "родено със сребърна лъжица в уста".
Ако има изричен отказ( или мълчалив такъв)- обжалвате по реда на АПК.
Ще ви присъдят разноските по делото, което навежда на мисли да ползвате специалист. Друга история е кога ще си получите присъденото, че общините отново са малкото дете "родено със сребърна лъжица в уста".
- Гост.
- Старши потребител
Re: Отказ за издаване на дубликат на удостоверение за раждане
Общината няма никакво право да ви откаже издаването на у-е за раждане за неизплатени местни данъци и такси и наеми независимо ваши или са на търговското дружество или на ЕТ .За адм. услуга се плаща отделна такса , данъците и таксите
/ ТБО /и наеми е съсвсем различно нещо, за него си и ма друг ред на събиране .
След като са ви отказали пишете една жалба до кмета и опишете случката и ако ви откаже писмено или с мълчалив отказ обжалваите , не е първата община опитала се да ги върши като кучето на нивата и не е първата след съдебно дело отказала се и от това.
Въртят ми се някви стари отдавнашни спомени в главата как една община отказа да погребе човек ,които нямаше наследници , а дължеше местни данъци и такси и как се наложи една друга община да го погребе ....и как вече такива неща в оная община не се слечват....ех спомени .
/ ТБО /и наеми е съсвсем различно нещо, за него си и ма друг ред на събиране .
След като са ви отказали пишете една жалба до кмета и опишете случката и ако ви откаже писмено или с мълчалив отказ обжалваите , не е първата община опитала се да ги върши като кучето на нивата и не е първата след съдебно дело отказала се и от това.
Въртят ми се някви стари отдавнашни спомени в главата как една община отказа да погребе човек ,които нямаше наследници , а дължеше местни данъци и такси и как се наложи една друга община да го погребе ....и как вече такива неща в оная община не се слечват....ех спомени .
- donna
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|