''Запор за напускане на страната заради актове от КАТ''
Възможно ли е?
Понеже имам намерението да напусна страната скоро,но за последните 2месеца имам 4акта/сериозни/....
Не искам да зарежа всичко и на границата да ме изненадат/спрат/.
Благодаря ви за отговорите предварително!
Поздрави Апостол
- Дата и час: 25 Ное 2024, 16:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Запор за напускане на страната заради актове от КАТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Запор за напускане на страната заради актове от КАТ
''Запор за напускане на страната заради актове от КАТ''
Ама аз наистина си мисля,че като чета такива изречения ,съм луда.Дори три път ми се наложи да прочета изречението
За първи път в моето юридическо главоблъскане,не претендиран много за продължителност във времето ,чувам,че има и запор за напускане на страната.Ужас!
- punisher
- Потребител
За първи път в моето юридическо главоблъскане,не претендиран много за продължителност във времето ,чувам,че има и запор за напускане на страната.
Някои така наричат ПАМ "забрана за напускане на страната" по чл. 75-76 ЗБДС. Наричат я още "запор на паспорта". Не е юридически издържано наистина, но някои така му викат, вкл. и юристи.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Митничарите му викат "ловушка", когато се отнася до чужденци със наложена забрана за напускане страната, например поради задължения - влизаш и - капанът "щраква" на излизане.
Иначе нищо не ти казват докато влизаш.
Но, директно казано - издаването на индивидуален административен акт или на принудителна административна мярка винаги следва да бъде съобразено с действителното, валидно уведомяване на потърпевшия в деня на налагане на забраната.
Тоест, неможе да се притеснявате за забрана, ако не сте уведомен за същата предварително.
Изпращат едно писмо с печата на Столично (регионално) ДВР-БДС (Български документи самоличност).
Впрочем проверете си данните в Дирекция Български документи самоличност - има-няма забрана.
Също така в регионалния НАП- АДВ. Това са публичните изпълнители.
Наскоро осъдих МВР за разноските по едно такова дело - съдиите направо изтряскаха 5 000 лева обезщетение, за неспазени правила по налагане на мярката.
Добре се повеселих по Нова Година, че и още се веселя.
Иначе нищо не ти казват докато влизаш.
Но, директно казано - издаването на индивидуален административен акт или на принудителна административна мярка винаги следва да бъде съобразено с действителното, валидно уведомяване на потърпевшия в деня на налагане на забраната.
Тоест, неможе да се притеснявате за забрана, ако не сте уведомен за същата предварително.
Изпращат едно писмо с печата на Столично (регионално) ДВР-БДС (Български документи самоличност).
Впрочем проверете си данните в Дирекция Български документи самоличност - има-няма забрана.
Също така в регионалния НАП- АДВ. Това са публичните изпълнители.
Наскоро осъдих МВР за разноските по едно такова дело - съдиите направо изтряскаха 5 000 лева обезщетение, за неспазени правила по налагане на мярката.
Добре се повеселих по Нова Година, че и още се веселя.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
ivan_lawer ,разкажи повече за делото което си спечелил срещу МВР
- galpen
- Нов потребител
Какви са неспазените правила в твоя случай.
- cholacova
- Нов потребител
punisher написа:''Запор за напускане на страната заради актове от КАТ''
Ама аз наистина си мисля,че като чета такива изречения ,съм луда.Дори три път ми се наложи да прочета изречението
няма проблем да бъдат наложени обезпечителни мерки ако авторът на мнението е вещ. само остава да уточним дали е движима или недвижима.
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
- goldie
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|