Здравейте,
в НАРЕДБА за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността "Право" и професионална квалификация "юрист" в чл. 12, ал. 3 е определено, че "По време на решаването на казуса студентите могат да ползват като помощни материали само нормативни актове по ред, определен от министъра на правосъдието." Какъв е редът за използване на нормативните актове? Ако някой е открил редът, определен от министъра на правосъдието, моля да сподели (аз не успях)! Всяка информация по въпроса ще ми бъде полезна.
- Дата и час: 21 Ное 2024, 21:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Използване на нормативни актове на държавен изпит
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Използване на нормативни актове на държавен изпит
На писмените държавни изпити е позволено използването на НА-ве, но не и на съдебна практика
- kiara.
- Младши потребител
Да разбирам ли, че мога да използвам закон, който съм си принтирала аз?! Или трябва да имам някоя от книжките със закони, които издават Сиела, Нова звезда и тем подобни издателства?! Интересува ме конкретно писмената част на държавния изпит, а не съдебна практика и др. подобни.
- maria_oleg
- Нов потребител
По принцип е забранено ползването на принтирани НА. В СУ се спазваше тази забрана и на никой не му минаваше през акъла да рискува елиминация от изпита, за да спести 10 -20 лв . То през годините се предполага, че сме ги ползвали и за държавните просто се актуализират ...
- neron1
- Младши потребител
И в Търново беше така- не ползвахме принтирани НА. Честно казано никога не съм се интересувал от въпросните правила за това не знам дали има изрична забрана. Принципно погледнато не би следвало да има проблем да се ползва принтиран закон, защото няма разлика между него и сборника, но има съмнения че така студента се готви да хитрува т.е да преписва за това изпитващите не позволяват. Е не мисля че това е проблем колега! Вземете си сборници за да сте спокоен
- bobi_vasilev
- Потребител
Благодаря ви много за информацията!
- maria_oleg
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|