- Дата и час: 24 Ное 2024, 06:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Софтуер
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Софтуер
Здравейте.Имам компютърна зала с лицензиран софтуер(игри).Или поне на 80% лицензен.Какви могат да бадат действията на държавата срещу мен и как мога да се защитя.Могат ли да ми изземат техниката или само част от нея докато продалжава разледването .
- Митко
RE: Софтуер
Ами ако дойдат и установят, че на някой компютър имаш нелегален софтуер - вземат само него. Да се защитиш - ами лицензирай си софтуера и си приготви лицензиите (хе-хе). За всеки компютър те съветвам да имаш инсталиран софтуер, фактура и/или лицензия. Освен това можеш да си прочетеш EULA-та (End User License Agreement) на целия софтуер, който ти е легален. Ако имаш notebook обикновено на него можеш да инсталираш второ копие на някои от програмите (MS Office например). Обикновено като дойдат съставят констативен протокол. Общо взето няма голяма разлика дали ще го подпишеш или не. Като ти изземат компютъра и на него има нелицензиран софтуер, това лесно ще се установи при експертиза и проверка. Има няколко подхода за защита, ама това излиза извън нормалните коментари по форума (хе-хе :) Ще трябва да черпиш по една бира ... :)
- Yupie
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Интелектуална собственост
|
|