Здравейте, имам един въпрос: Тази година завърших семестриално университета редовно обучение. Все още имам един изпит и не съм защитил дипломна работа. В момента не работя. Направих онлайн справка в НАП излиза, че само 3-те месеца между завършване на средното ми и започване на студенската първа година са не платени, което е нормално.
Питнаката ми е: До кога ще ми плаща университета здравните осигуровки ?
- Дата и час: 22 Ное 2024, 16:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Университет и здравни осигуровки
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Университет и здравни осигуровки
Докато завършиш ,щом си редовно.
-
Pause - Активен потребител
Сигурен ли си ?
Дано е така.
Поне до края на годината докато си намеря работа да ми ги плащат, че по 16 лева да давам на месец не малко.
Днес си платих за 2005 година по 6 лева на месец и 4 лева лихва , та съвет: Плащайте си ги на време, защото лихвите не са малки.
Дано е така.
Поне до края на годината докато си намеря работа да ми ги плащат, че по 16 лева да давам на месец не малко.
Днес си платих за 2005 година по 6 лева на месец и 4 лева лихва , та съвет: Плащайте си ги на време, защото лихвите не са малки.
- lex_luthor8
- Нов потребител
От извора,ще ти кажат най-добре.Проверяваш писмена справка в НАП.
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 95 от 2006 г., в сила от 24.11.2006 г.) Осигуряват се за сметка на републиканския бюджет, освен ако не са осигурени по реда на ал. 1:
1. (доп. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) лицата до 18-годишна възраст и след навършване на тази възраст, ако учат редовно - до завършване на средно образование;
2. студентите - редовно обучение във висши училища до навършване на 26-годишна възраст, и докторантите на редовно обучение по държавна поръчка;
(3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 95 от 2006 г., в сила от 24.11.2006 г.) Осигуряват се за сметка на републиканския бюджет, освен ако не са осигурени по реда на ал. 1:
1. (доп. - ДВ, бр. 119 от 2002 г., в сила от 01.01.2003 г.) лицата до 18-годишна възраст и след навършване на тази възраст, ако учат редовно - до завършване на средно образование;
2. студентите - редовно обучение във висши училища до навършване на 26-годишна възраст, и докторантите на редовно обучение по държавна поръчка;
Последна промяна Pause на 30 Авг 2010, 15:31, променена общо 1 път
-
lex_luthor8 написа:Сигурен ли си ?
Дано е така.
А-а-а , до първа пенсия най-добре.
- sunrise
- Активен потребител
Pause написа:
Благодаря сега вече ми стана ясно.
sunrise написа:lex_luthor8 написа:А-а-а , до първа пенсия най-добре.
Е та много ясно, че така е най-добре ама и двамата знаем, че това НЕ може да стане освен ако не съм син на Бат Бойко хе-хе-хе шегувам се !
Мерси пак и на двама ви за отговорите.
- lex_luthor8
- Нов потребител
lex_luthor8 написа:Здравейте, Направих онлайн справка в НАП излиза, че само 3-те месеца между завършване на средното ми и започване на студенската първа година са не платени, което е нормално.
?
Здравей,в онзи промеждутък от време сам трябва да си плащащ.
-
Да това го разбрах вече, дори ходих да си ги платя
- lex_luthor8
- Нов потребител
lex_luthor8 я,един въпрос към теб на теб от университета не ви ли обясниха,че ако работите трябва да ги уведомиш понеже подлежиш на друго основание за осигуряване понеже си редовно?
Лек ден!
Лек ден!
-
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|