начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

конкурс за младши юрисконсулт

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

конкурс за младши юрисконсулт

Мнениеот sabi_76 » 16 Ное 2007, 13:32

Колеги някой явявал ли се е на конкурс за мл. юрисконсулт в община?
Какви въпроси съдържа теста и от кои закони? А интервюто след теста, какво е? В смисъл нормални въпроси както на всяко интервю за работа ли са или нещо по различно? Ще съм много благодарна ако ми помогнете.
sabi_76
Нов потребител

Мнениеот pleasure » 16 Ное 2007, 15:54

Здравейте колега:) Преди месец ходих на подобен конкурс за младша юрисконсултска длъжност в община. Тестът, който трябваше да решаваме беше на ниво за полуграмотни идиоти (ама наистина) в смисъл, че беше толкова елемнтарен, че в един момент си мислех къде ли е уловката??? :roll:
Законите по които се готвих бяха- ЗМСМА, ЗС, ЗОС, АПК, ЗУТ и ЗАНН прочетох за разкош.
Втората част от конкурса се състоеше в събеседване с комисията, но въпросите не бяха стандартните за интервю, ами комисията пак задаваше въпроси касещи нормативната база.... :shock:
И определено това е най-елементарният конкурс на който съм била....мисля, че по елементарен и от изпита за правоспособност в МП.
Успех!!!
Ако Ви интересува, още нещо ще помагам...:)
Последна промяна pleasure на 16 Ное 2007, 16:02, променена общо 1 път
pleasure
Младши потребител

Мнениеот sabi_76 » 16 Ное 2007, 16:29

Благодаря много :) . за съжаление на мен ми казаха да се готвя за около 10 закона освен изброените от Вас :(. Единственото което ме затруднява е ЗУТ. Просто не мога да го запомня и това е :(. Предполагам че всичко зависи от комисията, дали е благосклонна или не.
sabi_76
Нов потребител

Мнениеот pleasure » 16 Ное 2007, 17:06

За кои други закони иде реч? :roll:
ЗУТ...ами имаше 1-2 въпроса на теста от него, но те бяха от типа на "кой издава разрешенията за строеж"...в мисъл нищо сложно, а да запомниш ЗУТ е равно на самоубийство, а и няма за какво...когато започнеш да работиш...лека полека ще навлезеш в материята... :)
А въпросите на комисията бяха основно от ЗМСМА...!:)
pleasure
Младши потребител

Мнениеот sabi_76 » 16 Ное 2007, 17:40

ЗОП, ЗМДТ, КТ, ЗА ,ЗДС, ЗОДО, ЗДС, ЗАТУ,НАРЕДБАТА ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА ДС и другите по който сте се готвили Вие.:). Моля, погледнете си личните съобщения, май успях и там да Ви задам въпроси в тази връзка..:).И благодаря за отделеното внимание:), но се надявам че разбирате колко ми е притеснено, още повече, че и времето за "изпита" ме притиска вече.:)
sabi_76
Нов потребител

Мнениеот terry_ezra » 16 Ное 2007, 18:09

Привет!!!
Няма нищо сложно в един такъв конкурс, но скромният ми опит показва, че има значение все пак с какво ще се занимавате преобладаващо, т.е. ако е в дирекция ТСУ, очевидно ще е свързано с градоустройство и ще се наложи да четете ЗУТ и множеството наредби, които са свързани с него. А иначе-Закон за гражданската регистрация, ЗОП, ППЗОП, Наредбата за малки обществени поръчки, Закона за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и редица други подобни, защото в зависимост от големината на общината се определя и обема от работа на юрисконсулта. Аз понеже бях единствена и се оказа, че се занимавах и със ЗАНН, ЗАП(отм) и т.н и т.н. Въоръжете се с много търпение. И все пак водещо остава дирекцията в която ще работите, но ако сте единствен (а) то ще Ви е нужно и много време и търпение. От мен едно голямо стискане на палци и поздравления за куража да кандидатствате в община. Не е лесно, но пък като свикнете може и да Ви хареса!!!
УСПЕХ!!! :)
terry_ezra
Младши потребител

Мнениеот sabi_76 » 16 Ное 2007, 18:20

Благодаря за подкрепата, но все си мисля, че притеснението ще ми изиграе лоша шега.:(, да се надявам че този път греша:). Общината за която кандидатствам е малка, но целия този куп закони ми го продиктуваха и се чудя как за толкова кратко време бих могла да си опресня познанията и при условие, че у нас всеки закон се променя често:). пък и не са ли малко мношко?:) или само на мен така ми се струва?:)
sabi_76
Нов потребител

1

Мнениеот marter » 19 Ное 2007, 09:51

Прочетете и местните наредби на общинския съвет :wink:
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот Bai_Ganjo » 21 Ное 2007, 17:52

Колеги, колко е заплатата за тази длъжност и сложна ли е работата ?
Bai_Ganjo
Потребител

Мнениеот sabi_76 » 21 Ное 2007, 21:54

Колега заплатата е малка :( . Доста малка бих казала :( , но пък за сметка на това върви професионалния стаж :) . Относно работата не бих могла да кажа нищо....тепирва ще се боря за попрището :) :) , ако успея разбира се....
sabi_76
Нов потребител

1

Мнениеот marter » 22 Ное 2007, 09:53

За заплатата...зависи от няколко неща, като: дали тази длъжност е за държавен служител, каква е общината, отдела и др. под. Но за младши е между 280 и 450лв.
И АЗ СЪМ ЧОВЕК! (Т. ДЕСКОВА)
marter
Потребител

Мнениеот fixxxer » 23 Ное 2007, 16:47

С две думи, заплатата на младшите е МИЗЕРИЯ :cry:
fixxxer
Потребител

Мнениеот crazyfrog » 23 Ное 2007, 17:01

fixxxer написа:С две думи, заплатата на младшите е МИЗЕРИЯ :cry:

А къде заплатата не е мизерия ?!?
crazyfrog
Младши потребител

Re: конкурс за младши юрисконсулт

Мнениеот magi_jeleva » 23 Юни 2010, 00:07

голяма мизерия е това :mrgreen:
magi_jeleva
Потребител

Re: конкурс за младши юрисконсулт

Мнениеот street » 23 Юни 2010, 12:25

Оставете заплатата колеги, явявах се на подобен изпит, наистина въпросите са за полуграмотни - само единия ще ви кажа за компютърната грамотност - как се нарича устройството където се поставя компакт диска - хахахххах.
Юридическите бяха с подобна трудност.
Втори път никога няма да отида на такъв "конкурс" , поради причината ,че такъв тип "конкурси" се организират за "Иванчо".Умишлено не четох нищо, не си струва да го правя , а защо ли??? Ами изпляскали ми около 15 закона и имаш около 7 дена да ги прехвърлиш, ако не спиш разбира се. Няма конспект, няма посочени закони преди това, няма материал върху, който да се подготвиш ,това си че чиста проба нагласена работа ,ама уж не е ...... И на всичко отгоре мястото е 1 бройка, от първоначално над 20 кандидата на самия изпит се явиха 7 кандидата. Явно хората си знаят ;), аз само пробвах. А защо на нито един подобен изпит не са показват самите резлутати??? Ами само "издържал" и "неиздържал", като са толкова "ербап" нека да изнесат тестовете с грешките, кой какво е направил.
Тоест конкурса е "Иванчо" да спечели. И да ви кажа не гледайте заплатите - това е основна заплата за длънжостта на държавен служител, а върху нея винаги има надбавки, а да не говорим за другите "надбавки", защото от подписа на Юрисконсулта участващ в комисии зависят доста неща ;)
Аватар
street
Потребител

Назад към Конкурси, изпити