начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

На каква основна заплата трябва да бъда усигурен

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

На каква основна заплата трябва да бъда усигурен

Мнениеот dracata » 13 Фев 2010, 11:53

Работя като шофьор на ТИР-в страната и чужбина.На каква основна заплата трябва да ме oсигуряват,и коя категория труд ми се зачита.Карам композиция(влекач+полуремарке)-обща маса с товара 40000кг.
Последна промяна dracata на 07 Апр 2010, 14:51, променена общо 1 път
dracata
Потребител

Re: На каква основна заплата трябва да бъда усигурен

Мнениеот dracata » 06 Апр 2010, 08:19

Втора категория труд ли е това или първа,и на каква заплата би трябвало да ме осигуряват???
dracata
Потребител

Мнениеот freelance » 07 Апр 2010, 10:30

Здравейте,
Втора категория труд. Следва да ви осигуряват на договореното, но не по-малко от минимално установения осигурителен доход за съответната икономическа дейност за 2010г.
freelance
Младши потребител

Мнениеот samoten_agent » 07 Апр 2010, 11:30

Пише се "усигорен".
...на мен честно казано ми писна да се разправям с хора, които говорят "на някакъв странен език"...
____
Какви юристи са, бе, та те не знаят как да съчетават яденeто с питието (например вино и картофи).
samoten_agent
Младши потребител

Мнениеот dracata » 07 Апр 2010, 11:57

Сега трудовият ми договор е на 250лв.,но никъде не виждам 2(втора)категория труд.Къде мога да направя справка дали ме oсигуряват правилно според труда ми.
Последна промяна dracata на 07 Апр 2010, 14:50, променена общо 1 път
dracata
Потребител

Мнениеот inesgerero » 07 Апр 2010, 12:23

До samoten_agent: завършил ли си средно, бе драги/а/? Марш обратно в училище. Пише се "ОСИГУРЕН". Мале-мале, и някой се надява тук да намери юридическа помощ от неграмотници...
inesgerero
Младши потребител

Мнениеот frog9 » 09 Апр 2010, 12:10

Щом трудовият Ви договор е на 250 лева, значи Ви осигуряват на тази сума. Това е минималният праг на осигуряване за длъжността шофьор по новият регистър. За да се промени това, ръботодателя трябва да изготви и подпише допълнително споразумение към договора, където да увеличи прага на осигуряването Ви.

п.п. Дори и да се изготви допълнителното споразумение, ако ръботодателят не е внасял редовно осигуровките Ви и ако Ви предсои пенсиониране не се надявайте да вземете пенсия по-голяма от минималната.
frog9
Младши потребител

Мнениеот microfinance » 09 Апр 2010, 14:02

frog9 написа:п.п. Дори и да се изготви допълнителното споразумение, ако ръботодателят не е внасял редовно осигуровките Ви и ако Ви предсои пенсиониране не се надявайте да вземете пенсия по-голяма от минималната.

Това дали работодателя внася редовно или не осигуровките на служителите си е негов проблем и последствията от невнасяне на дължими осигурителни вноски са изцяло негови. Щом е назначен на работа, значи всеки месец работодателя е длъжен да му начислява осигуровки поне върху минималния праг.. А щом са дължими и начислени, осигуровките му вървят, независимо дали са платени...
microfinance
Потребител

Назад към Данъчно право