- Дата и час: 25 Ное 2024, 18:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Помощ....АДВОКАТЕ!!!!!!!!!!!!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
18 мнения
• Страница 1 от 1
Помощ....АДВОКАТЕ!!!!!!!!!!!!
Искам да споделя с вас моята изтория и ако някой има някави идеи да помага.
Дадох пари на търговец на коли който ми обеща да ми докара кола от чужбина и тъй като зная от опит че неса от най коректните поисках Запиатна Заповед.За целта отидохме при Нотариус който изготви заповета и за да нямам проблеми по неговите думи я заверих нотариално.За което заплатих 50.00лв.Три месеца по късно автомобил няма и пари също.Реших чрез съдът да си потърся правото си и познаите,днеска получавам разпореждане в което пише че Запистната Заповед е нередовна от виншна страна или сиреч не е написана правелно.Та питам за какво се плаща на юрист като той незнае каво трябва да напише.И най смешното в цялата работа е в това че адвокатът който ми подаде докоментите /З.З./ в съдът след решението ми каза че по принцип мога да съдя Нотариуст но той бил с голям стаж в градът и едва ли някой ще изка да ми стане адвокат по делото.Ами сега??????????????
Дадох пари на търговец на коли който ми обеща да ми докара кола от чужбина и тъй като зная от опит че неса от най коректните поисках Запиатна Заповед.За целта отидохме при Нотариус който изготви заповета и за да нямам проблеми по неговите думи я заверих нотариално.За което заплатих 50.00лв.Три месеца по късно автомобил няма и пари също.Реших чрез съдът да си потърся правото си и познаите,днеска получавам разпореждане в което пише че Запистната Заповед е нередовна от виншна страна или сиреч не е написана правелно.Та питам за какво се плаща на юрист като той незнае каво трябва да напише.И най смешното в цялата работа е в това че адвокатът който ми подаде докоментите /З.З./ в съдът след решението ми каза че по принцип мога да съдя Нотариуст но той бил с голям стаж в градът и едва ли някой ще изка да ми стане адвокат по делото.Ами сега??????????????
- goldz
- Нов потребител
Re: Помощ....АДВОКАТЕ!!!!!!!!!!!!
goldz написа:Ами сега??????????????
Чешмяна вода ... студена ... нали имате у вас? Пийте една-две чаши
При Нотариус се ходи за заверка на подписи и за сделки с имоти, а не за изготвяне на ЗЗ
- inspectora
- Активен потребител
Да добре ама паричи взема за напечатването.
- goldz
- Нов потребител
goldz написа:Да добре ама паричи взема за напечатването.
Tова , че записът е нередовен от външна страна не значи , че си изгубил паричките си.Просто няма да минеш по-облекчения ред , а с малко по-трудно съдебно дело.До тука си се набалбукал като не си отишъл при адвокат.Сега пак недей да ходиш , пък чакай нотариуса да ти върне парите.
- REVOLUTION
- Активен потребител
До тук всичко ми е ясно понеже както писах адвокатът който ползвах ми обясни.
НО ПИТАМ КАК МОЖЕ ДА СИ НЕКОМПЕТЕНТЕН ЮРИСТ НО ДА ПРЕБИРАШ ПАРИТЕ НА ХОРАТА.А и вкрая на краищата не всеки е длъжен да знае каво може един НОТАРИУС и какво не.Аз съм строител и зная че не съм граденар.
НО ПИТАМ КАК МОЖЕ ДА СИ НЕКОМПЕТЕНТЕН ЮРИСТ НО ДА ПРЕБИРАШ ПАРИТЕ НА ХОРАТА.А и вкрая на краищата не всеки е длъжен да знае каво може един НОТАРИУС и какво не.Аз съм строител и зная че не съм граденар.
- goldz
- Нов потребител
Вярно ти е адресиран призивът в заглавието. Сега ще ти трябва наистина адвокат, ако ще си търсиш парите, не нотариус.
Професия "юрист" просто няма. Нотариусът има едни правомощия, адвокатът- други, съдията- трети, прокурорът- четвърти и т.н. Виж някой адвокат да ти прегледа документите и да ти каже какви са му вижданията за изхода от ситуацията. Не прави грешка този път да разчиташ, че съдът ще ти реши проблема сам и служебно.
Професия "юрист" просто няма. Нотариусът има едни правомощия, адвокатът- други, съдията- трети, прокурорът- четвърти и т.н. Виж някой адвокат да ти прегледа документите и да ти каже какви са му вижданията за изхода от ситуацията. Не прави грешка този път да разчиташ, че съдът ще ти реши проблема сам и служебно.
- Julyan
- Потребител
Крайно време е нотариусите да си гледат тяхната работа, а не и да адвокатстват! Обаче Адвокатски съвет спи! Само прибира членски внос и нищо не прави за защита на членовете си!
- chandra
- Потребител
Посъветвах се с адвокат от моя град и той ми каза че мога да се позова на Чл.417 т.3 вместо т.9 тъй като ЗЗ е нотариауно заверена. Кажете си мнението какво мислите?
- goldz
- Нов потребител
След като вече сте се посъветвал с адвокат, защо сондирате мнение отново??
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Защото първият при когото отидох ме посаветва както вече писах да съдя нотариусът. И заради това потърсих втори от родният ми град но вече не вярвам на никои.
- goldz
- Нов потребител
Опитайте пак, докато успеете да стигнете до правилния (компетентния) адвокат. Естествено е ,че ще ви поискат парички за ползваната от Вас услуга...няма безплатен обяд! Силно се съмнявам, че сте настоявали Вашия адвокат да се заеме сериозно със този случай! Успех Ви желая!!!
П.П. Само ще Ви помоля да си редактирате (многото) грешки, че ми става неудобно да Ви чета постовете
П.П. Само ще Ви помоля да си редактирате (многото) грешки, че ми става неудобно да Ви чета постовете
- Savina_lex
- Младши потребител
За грешките извиняваите но не съм български въспитаник независемо че съм българин.А най новоте което ми предлижиха е да си платя отново държавната такса и да подам заявление по Ч.410...ами сега.Мисля да почна да уча право иначе май няма оправия.
- goldz
- Нов потребител
Не се занимавайте с глупости, ами си заведете директно иск ...
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:Не се занимавайте с глупости, ами си заведете директно иск ...
+1!
Макар и нередовен от външна страна, ЗЗ все пак може да Ви е доказателство в един исков процес най-малкото като разписка за дадената сума.
- A.Pato
- Потребител
Може ли някой да ми каже от къде бих могла да намеря съдебна практика по Закона за държавния служител,Закона за администрацията или казуси като цяло свързани с държавната служба?Благодаря предварително
- radost_serafimova
- Нов потребител
КАЗУСЪТ е интересен от морална гледна точка
ОТИДЕТЕ В ДРУГ ГРАД и наемете АДВОКАТ, в СОФИЯ са най-подготвени, защото решават доста проблеми на ден.
ОТИДЕТЕ В ДРУГ ГРАД и наемете АДВОКАТ, в СОФИЯ са най-подготвени, защото решават доста проблеми на ден.
Последна промяна rim_konsul на 03 Фев 2011, 18:28, променена общо 1 път
- rim_konsul
- Потребител
Знаете ли, г-н rim_konsul (не Ви наричам колега, тъй като аз не съм юрист), че преди да правите гръмки изявления по дадена тема, не е зле да вникнете първо в същността и, като поне прочетете ВНИМАТЕЛНО за какво става дума. А и малко работа върху граматиката Ви също не би навредила... Хубаво е, че имате високо самочувствие, но е редно то да бъде подплатено с подходящите знания и умения, иначе рискувате да попаднете в много конфузни ситуации.
"Quis custodiet ipsos custodes?"
- kuzdov
- Потребител
18 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|