- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт при шофьорска книжка от Испания
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Акт при шофьорска книжка от Испания
Здравейте, имам следното питане...днес ме спря КАТ за проверка и се оказа че нямам аптечка и светлоотразителна жилетка, всичко друго си беше ОК но все пак вината си е моя. Та катаджията ми каза че за тези две нарушения трябва да ми напише акт и да ми вземе книжката. Аз карам с Испанска книжка и там няма талон както при българските книжки, все пак с българска книжка при такива дребни нарушения се взима талона а книжката остава при теб. Някой може ли да ми каже наистина ли в закона пише че можеш да вземеш чужда шофьорска книжка или само акт се пише без да се отнема книжката. Търсих из нета такава информация но не намерих.
- jab4eto
- Младши потребител
Re: Акт при шофьорска книжка от Испания
A в Испания как процедират, когато ви се налага наказание? Визмат ли я, или ви пишат само акт?
Иначе не би трябвало да има право да ви взима книжката. Тя е и официалне документ за самоличност, и не можете да бъдете лишавана от него (е, докато имате право да управлявате МПС).
Иначе не би трябвало да има право да ви взима книжката. Тя е и официалне документ за самоличност, и не можете да бъдете лишавана от него (е, докато имате право да управлявате МПС).
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
- TheOldMan
- Активен потребител
Нямат право да вземат книжката.
- nksuccess
- Потребител
И аз зная че това е официален документ, но заради това питам тук...катаджията каза че вече можели да взимат книжката и и трябва да платя акта и тогава пак ще си я получа. Чудно ми е ако бях испанец който е дошъл на почивка в България с колата и в Петък вечер ме спрат и ми вземат книжката....ще трябва да бъдя без документи чак до Понеделник, за да си платя глобата и да си получа книжката.....???
- jab4eto
- Младши потребител
На мен са ми взимали книжка в Румъния след като влезнаха в европейския съюз, имаше глоба, по техни пари, но помня че отиваше към 100 евро, разбира се нищо не платих, а книжката си я взех от КАТ в България с пожелания за лек ден. Та мисълта ми е испанците не ги мисли, на тях и да им вземат книжката ще им я пратят на часа обратно за Испания през посолството, вероятно ще нахокат катаджията, глобата няма да бъде заплатена. Но твоят случай е друг, ти имаш испанска книжка но не си испанец, затова катаджията спокойно ти е щипнал книжката. В случая ми се струва че тази книжка не е документ за самоличност, нищо не е, ако беше така нямаше да я вземе, предполагам че са инструктирани поне за това, едва ли го е направил на своя глава.
- hristo2834
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|