- Дата и час: 29 Ное 2024, 06:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
служебни правоотношения
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
служебни правоотношения
Моля, Ви да ми помогнете, като ме насочите към най-добрия есперт по служебни правоотношения. През 2008г. се явих на конкурс за главен експерт на първо място класираха друг човек, аз също издържах конкурса и комисията ми предложи да започна работа по заместване на колежка, която беше в болничен по бременост. Обещаха ми, че в първия удобен случай ще ме преназначат на постоянно място независимо за какъв експерт. Аз се съгласих и прекратих тогавашния ми постоянен трудов договор. До момента никой не ми е предложил преназначение, въпреки, че колежка напусна, а други двама се пенсионираха. Веднъж попитах "Човешки ресурси" какъв е начина да ме назначат на постоянно място, а той ми отговори, че ако си подам молба ще получа положителен или отрицателен отговор, като не ме окуражи, а напротив. За мен поведението на органа по назначаване би трябвало да е наказуемо, че ме подведе по време на криза да напусна постоянен трудов договор, за да треперя утре ще имам ли работа. Искам да добавя, че съм глава на семейство и лице с трайно н. р. 68%, за което съм уведомила работодателя, но не ми поискаха ЕР на ТЕЛК, въпреки, че ги спасих по този начин от глоба.
- julli6666
- Нов потребител
Re: служебни правоотношения
Ако са ви "обещали" в писмена форма е добре
Защото иначе тези обещания си остават само между вас и работодателя ... а това че ви е подвел си е чисто неморално от страна на работодателя но при тези обстоятелства с обещанията не мисля че може да търсите права по законов ред ...
Това е от КТ:
Чл. 69. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна.
(2) Предходната алинея се прилага и при срочния трудов договор за заместване на отсъствуващ работник или служител, ако трудовият договор със замествания се прекрати през време на заместването.
Защото иначе тези обещания си остават само между вас и работодателя ... а това че ви е подвел си е чисто неморално от страна на работодателя но при тези обстоятелства с обещанията не мисля че може да търсите права по законов ред ...
Това е от КТ:
Чл. 69. (Изм. и доп. - ДВ, бр. 100 от 1992 г.) (1) Трудовият договор, сключен за определен срок, се превръща в договор за неопределено време, ако работникът или служителят продължи да работи след изтичане на уговорения срок 5 или повече работни дни без писмено възражение от страна на работодателя и длъжността е свободна.
(2) Предходната алинея се прилага и при срочния трудов договор за заместване на отсъствуващ работник или служител, ако трудовият договор със замествания се прекрати през време на заместването.
- ivobombata13
- Младши потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|