Вече няколко месеца карам автомобил,който съм закупила,но не е прехвърлен на мое име. Преди няколко дни ми звънна собственика и ми каза,че го търсели за пари и от агенцията за изземванията идвали до тях,а единственото нещо,което се води на негово име е автомобила ми. В момента нямам пари да го прехвърля и си мисля да направим пълномощно,с което съм опълномощена да продавам автомобила. Какви документи са ми нужни и колко горе-долу пари излиза?
И с това пълномощно застрахована ли съм,че няма да ми вземат автомобила?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Прехвърляне на кола
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Прехвърляне на кола
godaiva написа:Вече няколко месеца карам автомобил,който съм закупила,но не е прехвърлен на мое име.
T.e. не сте закупила нищо!!! /ако сте дали пари - дано да имате документ за това/
godaiva написа:И с това пълномощно застрахована ли съм,че няма да ми вземат автомобила?
Както по-горе написах - не могат да Ви вземат автомобила, просто защото той не е Ваш - но пък могат да го вземат от собственика му /който явно дължи пари/
А пълномощното Ви "застрахова", че няма да Ви приберат един ден в местното РПУ за кражба на автомобил
По останалите въпроси - намерете пари и си наемете адвокат ... щото работата Ви хич не е на добре ... иначе, както писах в една друга тема, като дойдат да вземат колата ще осъзнаете, че е трябвало да се консултирате с адвокат още преди да "купите" /обръщам Ви внимание на кавичките / колата ...
Успехи ...
П.П.: въпреки че при тази фактическа обстановка ... прогнозирам, че ще останете без кола ... и няма да има и кой да Ви върне парите, които сте дала за нея /дори и да оформите в крайна сметка "прехвърлянето на Ваше име"/ ... но нищо - за другия път като си купувате кола /или пък къща/ ще знаете, че за такива неща се ходи при адвокати предварително ...
- inspectora
- Активен потребител
вече е твърде късно за вас да правите каквото и да е
трябва да помислите само за колега адвокат иначе ще трябва да пиете една студена вода
трябва да помислите само за колега адвокат иначе ще трябва да пиете една студена вода
- boiko62
- Младши потребител
boiko62 написа:вече е твърде късно за вас да правите каквото и да е
... аз си мисля, че водата вече е в чашата и няма връщане обратно ... ще трябва да се пие ...
Вече нещата са по-скоро за фокусник, а не за адвокат
- inspectora
- Активен потребител
здравейте godaiva ,
вероятно под "закупила" имате предвид с договор за покупко-продажба , без прехвърляне в КАТ ? Или само сте броили парите на ръка
При покупка на автомобил трябва да изисквате следните документи:
* Личния паспорт на продавача/притежателя.Проверете имената в паспорта и в документите на автомобила, както и снимката.
* Талона на автомобила, книжката на автомобила.Сравнете посочения там номер на рамата с този в двигателното отделение на автомобила.
* Писмен договор за покупка. Само с него можете по-късно евентуално да предприемате правни действия
По едно време бе модерно т.нар. Генерално пълномощно, с което можеше да продадете автомобила сам на себе си. Това може би не е лоша идея.
В крайна сметка, и аз мисля че трябва да се действа бързо ако искате да не останете без пари и без кола.
вероятно под "закупила" имате предвид с договор за покупко-продажба , без прехвърляне в КАТ ? Или само сте броили парите на ръка
При покупка на автомобил трябва да изисквате следните документи:
* Личния паспорт на продавача/притежателя.Проверете имената в паспорта и в документите на автомобила, както и снимката.
* Талона на автомобила, книжката на автомобила.Сравнете посочения там номер на рамата с този в двигателното отделение на автомобила.
* Писмен договор за покупка. Само с него можете по-късно евентуално да предприемате правни действия
По едно време бе модерно т.нар. Генерално пълномощно, с което можеше да продадете автомобила сам на себе си. Това може би не е лоша идея.
В крайна сметка, и аз мисля че трябва да се действа бързо ако искате да не останете без пари и без кола.
-
law-bg - Младши потребител
Здравейте,май ако имате някакьв шанс то това ще е да проверите в КАТ, дали в момента има наложен запор,ако няма бьрзо в нотариус и обратно в КАТ да смените талоните на ваше име.Но при наложен запор май и адвокат няма да ви свьрши работа.А има и друг варянт,макар и малко вероятен,4е на собственика не му е приятно да карате автомобила на негово име и иска да си го прехвьрли.Пожелавам ви кьсмет с на4инанието
- nikoafg
- Младши потребител
Ако искам да прехвърля автомобила си на името на баща ми, но в повечето време го карам аз, задължително ли е да правя пълномощно за себе си или може и без?
Доколкото знам, застрахователите не го изискваха, особено ако има роднинска връзка. В ГО само се отбелязваше, че и друг кара автомобила...
Доколкото знам, застрахователите не го изискваха, особено ако има роднинска връзка. В ГО само се отбелязваше, че и друг кара автомобила...
- novozagorski
- Младши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|