Моля да ме извините за малко тъпия въпрос.
До сега не съм се явявал в адм.съд, нито в окръжен и ме интересува къде е мястото на жалбодателя и къде на ответника по жалбата. Според мен жалбодателя следва да застане отдясно, където по принцип е мястото на ищеца, но в нашия адм.съд твърдят обратното. Благодаря за помощта
- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
въпрос за място в съдебна зала
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
12 мнения
• Страница 1 от 1
Re: въпрос за място в съдебна зала
Ако застанете с лице към СЪДА, мястото на жалбоподателя е в ляво/ т.е. там, където е мястото и на ищеца/.
Успех!
Успех!
- maskatanazoroastar
- Нов потребител
maskatanazoroastar написа:Ако застанете с лице към СЪДА, мястото на жалбоподателя е в ляво/ т.е. там, където е мястото и на ищеца/.
Успех!
С лице към Съда, но и Съдът трябва да е с лице срещу Вас!
Иначе, ако Съдът е гърбом към Вас, то мястото на ищеца е отдясно!
Колега maskatanazoroastar, не сте прецизирал твърдението си.
KAPITALISMUS MACHT FREI!
- xaoc1973
- Потребител
Я да питам аз, компетентните тук, в темицата - кога някой от вас е имал възможността да е в с.з. гледайки гърба на съдебния състав по време на заседание? м?
Само щуротии!
Питащия- гледате коя е дясната ръка на съдията ( да се поправя, че току виж нЕкой умник ме е санкционирал) и от тази страна заставате, след като сте жалбоподател. Обаче, ако съдът ви укаже противоположното място- не спорите. Не местоположението в залата ще ви помогне да си спечелите делото.
Само щуротии!
Питащия- гледате коя е дясната ръка на съдията ( да се поправя, че току виж нЕкой умник ме е санкционирал) и от тази страна заставате, след като сте жалбоподател. Обаче, ако съдът ви укаже противоположното място- не спорите. Не местоположението в залата ще ви помогне да си спечелите делото.
- Гост.
- Старши потребител
да бе - щуротии !
идеята е добра - позиция в засада по отношение на съд.състав...добре звучи
идеята е добра - позиция в засада по отношение на съд.състав...добре звучи
- geovan
- Потребител
Добре де как се определя кое е дясно и кое ляво . Има ли нормативна уредба .
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
xaoc1973 написа: [Иначе, ако Съдът е гърбом към Вас, то мястото на ищеца е отдясно!
poli_g написа:Я да питам аз, компетентните тук, в темицата - кога някой от вас е имал възможността да е в с.з. гледайки гърба на съдебния състав по време на заседание? м?
Само щуротии!
Аз нещо не разбрах . Някой има желание да застане отзад на съда ли ?
Не че има нещо лошо, но ... хм
Вече сериозно към питащия: както каза колегата poli_g, местоположението Ви в залата няма никакво значение. А ако все пак смятате, че е важно и се колебаете за мястото, просто питайте председателя на състава (или съдията - при едноличен състав) къде да застанете и колегата ще Ви каже.
- system
- Активен потребител
.
Последна промяна voltron на 28 Яну 2010, 04:43, променена общо 1 път
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Мдам. Дилема! Нали?
п.п. ........ нарича се- левичар.
Няма явно други интересни теми, та забавлението тук. Ми, да вдигна адреналина- давам 200 кинта на някой, който ми демонстрира, как е застанал от към гърба на съдебния състав през цялото с.з. Мераклии?
п.п. ........ нарича се- левичар.
Няма явно други интересни теми, та забавлението тук. Ми, да вдигна адреналина- давам 200 кинта на някой, който ми демонстрира, как е застанал от към гърба на съдебния състав през цялото с.з. Мераклии?
- Гост.
- Старши потребител
Грузинския гражданин Джигит Изотзадзе....
- dgeorgiev
- Потребител
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
- ralitsa
- Потребител
Благодаря Ви за помощта
- noisette
- Нов потребител
12 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|