Преди месец,движейки се по главен път 1-5,покрай населено място с ограничение на скоростта 50км,и табели за населено място,бях засечен от скрити в лек автомобил/не полицейски/полицаи и сниман с камера,да се движа със скорост над огранечената,т.е.-85км.Абсолютна видимост,слънчево време,слаб трафик.Спрели полицайте на една отбивка,след лек завой,и дебнат.Спират ме,вземат ми талона,пишат акт,подписвам-в нарушение съм,и си продължавам по пътя.Казаха ми след 1 месец да отида в КАК,да си получа НП,да си платя 100лв.глоба за превишена скорост извън населено място от30 до 40км.,като за 1 месец ми вземат и книжката.
Отивам аз,както ми казаха след 1 месец да си платя глобата и си оставя книжката,но напразно.Няма НП,презавериха акта са още 1 месец.
Служителите в КАТ пък казаха,че глобата ще е 150лв.,тъй като в акта пише,че съм карал колата по път 1-5,в района на село Тулово,и нарушението е в населено място.Пътя минава покрай селото,а не през него.Питам:
1.Правилно ли съм санкциониран от полицаи от неполицейски автомобил?
2.В населено или извън населено място съм извършил нарушението?
3.Не се ли бавят нарочно НП,за да влезнат в сила по високите глоби,за които съобщиха днес по БТВ?
4.Има ли срок,в който трябва да се връчват НП,и ако е 1 месец,защо не се спазва,след като гражданите сме длъжни да спазваме определените от тях?
- Дата и час: 25 Ное 2024, 14:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Акт за превишена скорост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Акт за превишена скорост
Доста въпроси но хубавото е че е обжалваемо. Щом са ви презаверили акта имате още един месец да карате с него и през това време мислете тактики как да обжалвате. Дайте повече подробности, как е попълнен акта, има ли пропуски, писахте ли възражения, как ви увериха че показанията са именно от вашия автомобил?
- hristo2834
- Потребител
В акта пише:На 05.11.2009г.в...ч.попът1-5 в с.Тулово посока север-юг управлява собств.л.а-л ............с рег.номер.......,като:
Движи се със скорост 85км./ч.при максимално разрешена 50км.за населено място,въведено с пътен знак н.11Скоростта е фиксирана и заснета със с-ма за видеоконтрол REDAR AUTOVIZION DIGITAL с измерител на скорост МПН ВЕЕ/// АО н.0001 с камера TS 08661 КАДЪР.....и /не мога да го разчета!/на водача с час,дата,скоето е нарушил чл.21/1/от/не мога да го расчета!/
Иззех като доказателства контролен талон номер........
/Вместо точките са данните,които нарочно не написвам,обяснимо защо./
Смятах се за виновен,затова нямах възражения.Само казах,че бързах,нямаше почти никакъв трафик,пътя е чист,времето слънчево и това е.Попитах каква ще е санкцията?Отговориха ми:100лв.и1 месец без книжка/за скорост от 30 до 40 км по вече от ограничената за това място/пътя минава извън селото и от дясно по посока на движението е ливади и ниви,без нито една постройка!/
Бях вече решил да си платя глобата и остана 1м.без книжка,макар,че за 30 г.шофьорски стаж нямам глоби или други санкции,но не съм си вадил златен талон.Докато...отидох в КАТ/описаното в началото/
Движи се със скорост 85км./ч.при максимално разрешена 50км.за населено място,въведено с пътен знак н.11Скоростта е фиксирана и заснета със с-ма за видеоконтрол REDAR AUTOVIZION DIGITAL с измерител на скорост МПН ВЕЕ/// АО н.0001 с камера TS 08661 КАДЪР.....и /не мога да го разчета!/на водача с час,дата,скоето е нарушил чл.21/1/от/не мога да го расчета!/
Иззех като доказателства контролен талон номер........
/Вместо точките са данните,които нарочно не написвам,обяснимо защо./
Смятах се за виновен,затова нямах възражения.Само казах,че бързах,нямаше почти никакъв трафик,пътя е чист,времето слънчево и това е.Попитах каква ще е санкцията?Отговориха ми:100лв.и1 месец без книжка/за скорост от 30 до 40 км по вече от ограничената за това място/пътя минава извън селото и от дясно по посока на движението е ливади и ниви,без нито една постройка!/
Бях вече решил да си платя глобата и остана 1м.без книжка,макар,че за 30 г.шофьорски стаж нямам глоби или други санкции,но не съм си вадил златен талон.Докато...отидох в КАТ/описаното в началото/
- matrici
- Младши потребител
Изчакайте да излезе наказателното постановление и кажете какво пише там. Преди това е безпредметно да се коментира.
- hristo2834
- Потребител
matrici написа: 1.Правилно ли съм санкциониран от полицаи от неполицейски автомобил?
2.В населено или извън населено място съм извършил нарушението?
3.Не се ли бавят нарочно НП,за да влезнат в сила по високите глоби,за които съобщиха днес по БТВ?
4.Има ли срок,в който трябва да се връчват НП,и ако е 1 месец,защо не се спазва,след като гражданите сме длъжни да спазваме определените от тях?
1. - естествено, че да. Моат да ви глобят и ако са цивилни и в извънработно време ако сте нарушил примерно знак за еднопосочна улица.
2. - ами а акта ви пише. НП се издава от началника на служителите съгласно данните попълнени в акта.
3. Дали може да се запази такава "тайна договорка" сред хиляди полицаи? Като се има предвид, че подготвят нов протест.
4. Има срок за издаване на НП, но е в пъти повече от един месец.
И аз имам няколко въпроса:
1. Карахте ли с превишена скорост, при знак за ограничение 50км/час?
2. Показаха ли ви видеозаписа на автомобила ви и скоростта, с която преминавате.
3. Защо не отворите ЗДвП и не видите какви санкции може да получите за това нарушение - http://www.mvr.bg/NR/rdonlyres/5279C541 ... DvP_BG.pdf , движили сте се с 35км/час над разрешеното. В акта ви пише в населено място или извън. Не забравяйте, че населеното място не започва от постройките, а от табелата. Тоест - вижте какво пише в акта ви. Предполагам е в десния ви джоб
- nikiboy
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|