начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

повторяемост по ЗДП

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

повторяемост по ЗДП

Мнениеот hristo2834 » 19 Ное 2009, 22:04

Какво се има предвид под повторно нарушение по ЗДП? Санкцията е по-голяма, но по принцип повторно нарушение, или това трябва да се случи в някакъв период от време м/у двете еднакви нарушения. Някъде го пише но ако някой подскаже ще ми спести доста ровене.

Мерси
hristo2834
Потребител

Re: повторяемост по ЗДП

Мнениеот voltron » 19 Ное 2009, 22:30

Търси в допълнителни разпоредби здп
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Ное 2009, 22:34

И аз ще си затрая, защото ще ви е от полза hristo2834 да си го намерите сам... сам ще се убедите колко много полезни неща ще прочетете покрай пустия срок! :)
Нали знаете линка?
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот hristo2834 » 19 Ное 2009, 22:49

не го намерих но предполагам че е една година, но от кога се брои незнам
hristo2834
Потребител

Мнениеот Гост. » 19 Ное 2009, 23:11

33. "Повторно" е нарушението, извършено в едногодишен срок, а в случаите по чл. 174, ал. 2 - в двегодишен срок от влизането в сила на наказателното постановление, с което на нарушителя е наложено наказание за същото по вид нарушение. Когато наказанието е лишаване от право да се управлява моторно превозно средство, срокът започва да тече от неговото изтърпяване

plamen_penev написа:И аз ще си затрая, защото ще ви е от полза hristo2834 да си го намерите сам... сам ще се убедите колко много полезни неща ще прочетете покрай пустия срок! :)
Нали знаете линка?

:roll: :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 19 Ное 2009, 23:32

Добре че се намери поне един умньо тук! Браво poli_g! Много му помогна на човека с честите нарушения... Ако не си ти форумът е загубен и ще останат само любимите ти спамъри хулигана и кокоса :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 20 Ное 2009, 00:26

plamen_penev написа:Добре че се намери поне един умньо тук! Браво poli_g! Много му помогна на човека с честите нарушения... Ако не си ти форумът е загубен и ще останат само любимите ти спамъри хулигана и кокоса :lol:

Що, ти светец ли си?
Къде си забрави ореола?

п.п. Виж- нямам против да цитираш нечии ник-ове. Само прояви здрав разум, ако ли ти е останал,( надявам се си в добро психическо здраве и не страдаш от деменция) и запомни! Ти не си ми любимец.
А, че ти е важно да си измежду изброените- все ми е тази.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 20 Ное 2009, 00:32

poli_g релевира:
А, че ти е важно да си измежду изброените- все ми е тази.

Опазил ме Господ, poli_g, да ме наредят на една пейка с твоите любимци!
plamen_penev
Активен потребител

Назад към Административно право