Здравейте,
Вчера вечерта ме спряха полицайте, че съм бил карал със запалени светлини за мъгла, пък то нямало мъгла и най-културно ми написаха един фиш за 20 лв, показаха ми и извадка от закона че съгласно чл.74 т.1 (ако не ме лъже паметта) това е наказанието. Дадоха ми и една брошура на акция светлина. И така питането ми е какво става ако не го платя този фиш в рамките на 7 дни? Някой казват че се превръщал в акт, аз пък доколкото знам всякакви неплатени дългове към държавата се събират от данъчните и съответно този фиш ще отиде в данъчното. Трети казват че си губел давност след 2 години и ако не е платен за това време ти го опрощават. Та къде е истината?
Предварително благодаря!
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Неплатен фиш
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Неплатен фиш
От трите предположения които си направил истината е нЕкаде по средата(в случая към началото)
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
чл. 186 ал.7 от Закон за движени по пътищата:
(7) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г., предишна ал. 4, изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г., доп. - ДВ, бр. 69 от 2008 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му, се смята за влязло в сила наказателно постановление и се изпраща за събиране на публичния изпълнител
Т.е. става публично задължение и се събира от АДВ. Ще го платиш рано или късно. Може да не е след 7 дни, защото много се мотат, ама ще ти дойде след известно време. От 3-6 месеца ще получиш "честитка" от публичен изпълнител с посочена сметка за доброволно плащане на сумата.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
Това не го ли пише на самия фиш с малки букви нЕкаде? Не съм имал удоволствието да разглеждам скоро фиш , само актове.
If you are good at something, never do it for free.
- voltron
- Потребител
Благодаря за отговорите. Значи ще отида да си го платя в срок и да не се разправям, че то ако не го платя в срок после публичния изпълнител ще ми го търси с лихви сигурно?
- Abadon
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|