начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Държавни изпити ПРАВО материали, лекции, помагала

В този форум можете да търсите и предоставяте лекции и др. материали

Re: Държавни изпити ПРАВО материали, лекции, помагала

Мнениеот toni_law » 10 Сеп 2009, 12:30

toni_law написа:Моля ви, ако някой има материали за държавните изпити да ми ги прати на antoniya_zhelyazkova@abv.bg.Благодаря ви предварително :roll:
toni_law
Нов потребител

Мнениеот andreia » 19 Сеп 2009, 10:41

Колеги, имам нужда от материали за дьржавен изпит по ПУБЛИЧНОПРАВНИ НАУКИ . е-mail adi.pav@abv.bg Предварително благодаря
andreia
Нов потребител

Мнениеот mi6ikoko1 » 20 Сеп 2009, 17:40

И на мен ,ако може някой да прати лекции и за трите дисциплини ГПН,ППН и НПН.Имейл: mi6ikoko@abv.bg Благодаря ви много.
Истината е някъде там...
mi6ikoko1
Нов потребител

Мнениеот jr_flex » 27 Окт 2009, 12:17

Ето тук http://prepishi.com открих много полезни материали, мисля дори че всички лекции за държавния изпит могат да се открият.
http://prepishi.com - лекции, теми, реферати, есета, курсови и дипломни работи
http://managerteams.com - български онлайн футболен мениджър
jr_flex
Младши потребител

Мнениеот jhadjieva » 27 Окт 2009, 12:30

Moje li i na men edno kopie ot tezi lekcii:
j.hadjieva@gmail.com
jhadjieva
Нов потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 01 Ное 2009, 11:09

Абе, ако си мислите, че ще минете на Държавния с "материали" и тем подобни щуротии жестоко се лъжете.

Ето литература, която трябва да сте чели

Павлова М., - Обща теория на гражданското право

Стойчев С., - Конституционно право

Димитров Д. - Административно право

Къндева Е. - Административно правосъдие

Къндева Е., Лазаров К. - Коментар на АПК

Венедиков П. - Ново Вещно право

Кожухаров А. - Облигационно право

Кучев С. - Финансово право

Герджиков О. - Коментар на ТЗ, Том I, II, III

Герджиков О. - Търговски сделки

Долапчиев Н. - Наказателно право обща част

Гиргинов А. - Наказателно право особена част

Мръчков В. - Трудово право

Средкова К. - Осигурително право

Корнезов Л - Граждански процес

Сталев Ж - Граждански процесуално право

Наказателен процес - Ваш избор, все го изменят-вж Манчев

Тасев С - Семейно и Наследствено право
advokat__nikolov

Мнениеот voltron » 01 Ное 2009, 12:04

advokat__nikolov написа:

Манев :!:
If you are good at something, never do it for free.
voltron
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 01 Ное 2009, 12:51

voltron написа:
advokat__nikolov написа:

Манев :!:

A мерси ! Все го бъргам с Никола Манчев по Наказателно право. Писал е през 50-те и 60-те. Има учебник. Чел съм го.
advokat__nikolov

Мнениеот voltron » 01 Ное 2009, 15:50

Може да е дЕдо му :lol:

Мен на устния ме пита мумията в кой момент е сключена продажбата и кои са видовете възмездни сделки/да съм ги изброил/. Това в кой учебник мога да го прочета? :D Немаше го това във въпросите които си изтеглих и им казах. Мислеха малко видеха че наистина не е по въпроса и заявиха, че били допълнителни въпроси от тЕх. Според мен нЕмат право на допълнителни въпроси има си наредба как се провежда държавния изпит и там не пише нищо по въпроса.
voltron
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 01 Ное 2009, 18:25

voltron написа:Може да е дЕдо му :lol:

Мен на устния ме пита мумията в кой момент е сключена продажбата и кои са видовете възмездни сделки/да съм ги изброил/. Това в кой учебник мога да го прочета? :D Немаше го това във въпросите които си изтеглих и им казах. Мислеха малко видеха че наистина не е по въпроса и заявиха, че били допълнителни въпроси от тЕх. Според мен нЕмат право на допълнителни въпроси има си наредба как се провежда държавния изпит и там не пише нищо по въпроса.

И аз да съм - и аз ще те питам така и съответно да те скъсам :-D, защото няма да правораздаваш, респ. обвиняваш и защитаваш по конспект.

Аз конспекти не ползвам. Научавам си тухлата и готово. Конспекта го ползвам само да видя как да си подредя вече придобитите знания ;-)

Без учебници не става. Да учиш от лекции за мен е гавра с правото, щото са нахвърляни нещата и не можеш да разсъждаваш така, както, ако четеш от професионален НАУЧЕН ТРУД.
На лекции ходя само да слушам и евентуално за диалог по темата. Ама да не кажат някои сега, че нямат пари за учебници ? Еми няма да се напивате като прасета ВСЯКА вечер в някоя кръчмарско-пропаднала чалгджийница дето пее ония мамут Азис, а ще си купите да речем Васил Мръчков. А ако не ви се дават пари за учебници, имате сериозен проблем.
advokat__nikolov

Мнениеот hidden » 01 Ное 2009, 20:52

voltron написа:има си наредба как се провежда държавния изпит и там не пише нищо по въпроса.

Може ли да посочите наредбата?
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот voltron » 01 Ное 2009, 21:40

НАРЕДБА ЗА ЕДИННИТЕ ДЪРЖАВНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА "ПРАВО" И ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ "ЮРИСТ"

Чл. 12а. (Нов - ДВ, бр. 69 от 2005 г., в сила от 23.08.2005 г.) (1) Всеки от устните държавни изпити по публичноправни, по гражданскоправни и по наказателноправни науки се полага по единен държавен конспект, утвърден от министъра на образованието и науката и министъра на правосъдието.

Тази наредба имах предвид. Не стига че конспекта е по стария ГПК а всъщност ако не се знае новия нЕма взимане изпита, а и конспекта е пълен с неправилно зададени въпроси и правописни грешки. Не кзвам че е лошо да е по действащото законодателство, но в наредбата пише друго - конспект който е по стария ГПК, Семеен кодекс и т.н. Теглят се 3 :!: въпроса за всеки от който може да се изпишат поне 50 страници и след като студента е написал мноого накрая даже не го питат по тези въпроси, а си измислят нещо друго :mrgreen: . Тоест ако нЕкой ги е напсувал примерно за нещо си ще му е доста трудно на държавните изпити.
voltron
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 01 Ное 2009, 22:07

voltron написа:НАРЕДБА ЗА ЕДИННИТЕ ДЪРЖАВНИ ИЗИСКВАНИЯ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ ПО СПЕЦИАЛНОСТТА "ПРАВО" И ПРОФЕСИОНАЛНА КВАЛИФИКАЦИЯ "ЮРИСТ"

Чл. 12а. (Нов - ДВ, бр. 69 от 2005 г., в сила от 23.08.2005 г.) (1) Всеки от устните държавни изпити по публичноправни, по гражданскоправни и по наказателноправни науки се полага по единен държавен конспект, утвърден от министъра на образованието и науката и министъра на правосъдието.

Тази наредба имах предвид. Не стига че конспекта е по стария ГПК а всъщност ако не се знае новия нЕма взимане изпита, а и конспекта е пълен с неправилно зададени въпроси и правописни грешки. Не кзвам че е лошо да е по действащото законодателство, но в наредбата пише друго - конспект който е по стария ГПК, Семеен кодекс и т.н. Теглят се 3 :!: въпроса за всеки от който може да се изпишат поне 50 страници и след като студента е написал мноого накрая даже не го питат по тези въпроси, а си измислят нещо друго :mrgreen: . Тоест ако нЕкой ги е напсувал примерно за нещо си ще му е доста трудно на държавните изпити.

Е, то е по-добре за теб, че е по стария ГПК. Знаеш, и съдиите имаха трудности с новия ГПК. Следователно, Живко Сталев е щял да ти помогне перфектно. За новия ГПК Корнезов се е постарал. Страшен учебник. Разкажи ми повече за Държавната комисия по Наказателноправни. А държавния изпит не е ли казус и ако се издържи, отиваш на устен изпит. За кои 50 страници говориш, че могат да се изпишат, нали изпитът не е тема, а казус ??
advokat__nikolov

Мнениеот voltron » 01 Ное 2009, 22:24

Казуса е писмения изпит който се взима с издържал и неиздържал. Комисията е от 2 - съдии и професори. Тя проверява казусите и после издържЕлите ги изпитват устно. Конспекта е по стария ГПК но на практика изпитват по новия. Теглят се 3 въпроса за устния изпит и има време да се мисли повечето си записват за да запомнят по добре когато ги припитват. От това съм недоволен :D . Да направят нов конспек тогава, студентите какво са виновни. Освен това професорите/доцентите се заяждат с определени хора.
Ясно ми е че преподавателя си е цар в залата, както съдията в съда и полицая на улицата, но без взаимно уважение работата нЕма да стане.
voltron
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 01 Ное 2009, 22:42

voltron написа:Казуса е писмения изпит който се взима с издържал и неиздържал. Комисията е от 2 - съдии и професори. Тя проверява казусите и после издържЕлите ги изпитват устно. Конспекта е по стария ГПК но на практика изпитват по новия. Теглят се 3 въпроса за устния изпит и има време да се мисли повечето си записват за да запомнят по добре когато ги припитват. От това съм недоволен :D . Да направят нов конспек тогава, студентите какво са виновни. Освен това професорите/доцентите се заяждат с определени хора.
Ясно ми е че преподавателя си е цар в залата, както съдията в съда и полицая на улицата, но без взаимно уважение работата нЕма да стане.

Ами не са виновни студентите. Просто те са длъжни да знаят ! Трябва да се следят нещата, да питат и прочие.

Те пък тия, верно, какво пишат ??? Събираш си мислите и говориш. Прави си за това. Лелелелеле

Разкажи ми как ти мина изпита по Наказателноправни-кои професори ти бяха в комисията и какви въпроси изтегли, как те оцениха, как се представи според теб, какво ти казаха :wink:
advokat__nikolov

Мнениеот voltron » 01 Ное 2009, 23:27

Утре е НПП то:lol:
Последна промяна voltron на 01 Ное 2009, 23:41, променена общо 1 път
voltron
Потребител

Мнениеот advokat__nikolov » 01 Ное 2009, 23:38

voltron написа:Утре е :lol:

Грижи немаш :-D Питам те от интерес просто-да си знаеш ;-)
advokat__nikolov

Мнениеот borislav7 » 07 Яну 2010, 20:02

Здравейте!Може ли да помоля и аз за материали за държавните изпити: borislav7@abv.bg Благодаря!
borislav7
Нов потребител

Мнениеот toni_law » 08 Яну 2010, 11:48

Здравейте! Може ли да ми пратите лекции по облигации на проф.Русчев на f919@abv.bg :roll:
toni_law
Нов потребител

Мнениеот kalinpetrovbg » 08 Яну 2010, 12:45

:arrow:
kalinpetrovbg
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Лекции и материали