начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Не изплатено майчинство, споразумение след напускане

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Не изплатено майчинство, споразумение след напускане

Мнениеот g_georgieva » 22 Окт 2009, 11:34

Искам да споделя с Вас моя казус и да Ви помоля да ми дадете съвет как да постъпя. Проблемът ми, е че бишият ми работодателят е във финансови затруднения и не ми изплаща майчинството. Аз съм по стария закон, при който РУСО изплаща обезщетението на работодателя тъй като двете ми майчинства се застъпват. Обиколих Инспекцията по труда и РУСО. Това, което разбрах, е че финансовите взаимоотношения не са от компетенцията на Инспекцията по труда. В РУСО ми обясниха, че са превели майчинството и дори и да са запорирали сметката, по която са го превели (нещо почти невъзможно) трябва да ми го изплатят на ръка. Когато детето ми навърши 9 месеца т.е. изтекоха 315 дни напуснах по взаимно съгласие. При напускането подписахме споразумение за изплащане на дължимото обезщетение и отпуски по определен график (с опоменати дата и сума) до края на 2009 година. Реално до момента съм получила 60 лв. кеш и около 800 лв. във вид на талони за закупуване на готова продукция.
Въпросът ми е коя в случая е компетентната институция, към която да се обърна т.к. дължимата сума не е никак малка. От РУСО ми обяниха, че дори и да подам жалба тяхната проверка не може да задължи работодателя да ми я изплати. Какво става със споразумението в случай, че фирмата се обяви в несъстоятелност.
Благодаря Ви предварително.
g_georgieva
Нов потребител

Re: Не изплатено майчинство, споразумение след напускане

Мнениеот marto_danielov » 25 Окт 2009, 14:24

Не съм се сблъсквала с подобен казус, но мнението ми е , че ще трябва да си потърсите правата по общия исков ред, подайте граждански иск в съда-има образци на искови молби в нета, но и в свободен текст става. приложете и заверено копие на споразумението с вашия работодател.Успех!
marto_danielov
Младши потребител

Назад към Данъчно право