начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

Документална измама с граници на имот

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Документална измама с граници на имот

Мнениеот nadiakazakova » 23 Окт 2009, 14:42

Моля Ви за помощ.
Притежавам УПИ с площ от 1030м2 до София от 2002 г. Скицата на имота ми е с права линия от към съседа. Две поредни години я вадя и винаги си е излизала една и съща. Но в един хубав ден идва съседа и ми показва негова нова скица на която е видно, че навлиза в моя имот с 26 м2. Даже вече бил при нотариус Чайка Бележкова да прави делба с брат си и тя щяла да им узакони "заграбеното". Те действат в комбина с техника от службата и с нотариуса, тъй като са в много близки отношения и съграждани. От там отивам в общината и питам техника на какво основания им е издал тази скица с тези кривини по правата ни линия, а той ми се оправдава, че видиш ли преди време се е появила негова преписка от 1998 г. със скица от 98г. и въз основа на нея той им издал новата като лепнал печат и подпис с текст: "Скицата е валидна и днес". Питам аз не е ли това документална измама. Как 11 годишна скица е валидна и днес, след като от тогава до днес там има зап.рд-09-220/26.07.02г.
Въпроса ми е как да си защитя имота?
nadiakazakova
Младши потребител

Re: Документална измама с граници на имот

Мнениеот Melly » 23 Окт 2009, 17:13

nadiakazakova написа:Как 11 годишна скица е валидна и днес, след като от тогава до днес там има зап.рд-09-220/26.07.02г.

Стегнете се и се пригответе за битка на няколко фронта.
В случай,че сте уверен, че ще се справите сам - УСПЕХ!
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 23 Окт 2009, 21:57

За да загуби 26-те кв.м. Melly, му стига само един - този с прокуратурата :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот nadiakazakova » 23 Окт 2009, 22:08

За съжаление нотариус Чайка Бележкова ми каза при посещението си, че става дума за хипотеза. Очевидно е, че тя прави сделка върху сделката. Показах и нот.акт и три скици от 2000г., 2001 и 2002г. с права линия между мен и съседа, но тя ме върти с термини, параграфи и алинеи от ЗУТ. Просто не знам от кого да започна. Моля за съвет!
nadiakazakova
Младши потребител

Мнениеот sarbijanac » 23 Окт 2009, 23:15

нотариалния акт на чайка /или там друга птица/ не се полза със сила на пресъдено нещо.
в софия има около 5 000 адвокати.изберете си един от тях и с негова помощ си защитете правата в съда спрямо нахалния съсед.
това е,което мога да ви кажа с две-три приказки.
sarbijanac
Активен потребител

Мнениеот zelen » 24 Окт 2009, 08:46

nadiakazakova написа:Моля Ви за помощ.
Притежавам УПИ с площ от 1030м2 до София от 2002 г. Скицата на имота ми е с права линия от към съседа. Две поредни години я вадя и винаги си е излизала една и съща. Но в един хубав ден идва съседа и ми показва негова нова скица на която е видно, че навлиза в моя имот с 26 м2. Даже вече бил при нотариус Чайка Бележкова да прави делба с брат си и тя щяла да им узакони "заграбеното". Те действат в комбина с техника от службата и с нотариуса, тъй като са в много близки отношения и съграждани. От там отивам в общината и питам техника на какво основания им е издал тази скица с тези кривини по правата ни линия, а той ми се оправдава, че видиш ли преди време се е появила негова преписка от 1998 г. със скица от 98г. и въз основа на нея той им издал новата като лепнал печат и подпис с текст: "Скицата е валидна и днес". Питам аз не е ли това документална измама. Как 11 годишна скица е валидна и днес, след като от тогава до днес там има зап.рд-09-220/26.07.02г.

Нотариусите не са адвокати - тяхната функция е съвсем различна от тази да пазят вашите права и интереси!
Те защитават закона, а той може да не съвпада с вашите интереси, а с тези на съседа ви! :!:
За вас ще работи само вашият адвокат! :!:

Скицата е нещо, което се променя с времето...
Очевидно е, че не става въпрос за София, а за околните общини.
В малкия град всички са братовчеди, а вие сте изключение. :wink:
zelen
Потребител

Мнениеот sadiata » 25 Окт 2009, 14:50

Гражданско процесуалния кодекс позволява да се предяви иск за оспорване истиноста на официален документ какъвто документ е скицата,издаването на скица е вид административна услега ,а обжалването на административните услуги става по реда на обжалване на индивидуалните административни актове по аргна параграф 8 от АПК
sadiata
Потребител

Назад към Административно право