начало

Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро Съдът: Прокуратурата трябва да продължи разследването срещу Иван Портних за Варненското езеро

Два въпроса

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Два въпроса

Мнениеот Abadon » 13 Окт 2009, 12:06

Здравейте,

Първия ми въпрос е в кой закон/наредба или нещо подобно да търся информация относно санкциите при нарушения на Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Примерно измислям си нарушил съм член 10 на горепосочения закон, какво е наказанието.

Втория ми въпрос е има ли закон съгласно който се организират масови прояви. Примерно искам да организирам рок концерт или пък някакво такова масово събитие какви разпоредби трябва да спазвам?

Предварително благодаря!
Abadon
Младши потребител

Re: Два въпроса

Мнениеот andy70 » 13 Окт 2009, 12:45

1. Запознайте се по-подробно с реализацията на задължаващите правни норми, каквато е в посочения от Вас пример чл.10 ЗЮЛНЦ. Тези норми задължават правните субекти да извършват определено действие или да имат определено поведение.
Санкцията е недействителност на действията, извършени от лица, които не са негови представителни органи (уреждат се по правилата на действие без представителна власт). Ако действието на лицето противоречи на устава, това лице може да бъде изключено от Общото събрание. Решенията на ОС подлежат на съдебен контрол (вж. чл.25, ал.6 ЗЮЛНЦ).

2.ЗАКОН за събранията, митингите и манифестациите
Обн., ДВ, бр. 10 от 2.02.1990 г., изм., бр. 11 от 29.01.1998 г.
и Наредбата за охрана на обществения ред на съответната община.
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Назад към Административно право