начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

акт за блъснато куче

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: акт за блъснато куче

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 09:49

:roll: :lol: Ако не бе смешно, щеше да е жалко... за клона.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 08 Окт 2009, 10:21

plamen_penev написа:
poli_g каза:
но защо адвокатите не сме съзряли тази пробойна в нормата? Как си обяснявате Вие лично този факт?

Железен аргумент, а! Както казва един мой приятел - да ти имам самочувствието :lol:
И аз мисля, kirilvm, че не трябва да се дава АУАН-а да се презаверява. Каквото и да разправя poli_g, срокът за издаване на НП си е един месец, ако няма някакви сериозни причини този срок да бъде удължаван. В действителност 6 месечния срок е по-скоро давностен... Неиздаването на НП в едномесечен срок си представлява мълчалив отказ и, доколкото мълчаливият отказ е недопустим, се атакува в съда по АПК. Нека там полицаите представят защитими причини да не спазят срока и да преподпишат АУАН-а, ако съдът ги приеме за основателни... Другото са алабалистики и не бива да се съгласяваме с тях при условията на една ПРАВОВА ДЪРЖАВА. Освен ако не ни допада да ни правят на маймуни, разбира се.

Тук работата е много зле...
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот analizatora » 08 Окт 2009, 10:29

Пенев, добре, че си ти да се разсъня с твоите пикантерии.Голяма екзотика си, що не се пробаш в художествената литература, намирам известни допирни точки между теб и Гришам, особено в дежурния ти лаф "правова държава".
analizatora
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Окт 2009, 14:28

Враговете на ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА са много у нас... За съжаление много от тях са юристи, записали право за да могат да заобикалят Законите, а някои са и по върховете на съдебната система. Рабирам, че такива хора се дразнят като им навират Конституцията в очите.
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 15:19

:lol: :lol: А-ха, със силови методи ще създавате ПРАВОВА ДЪРЖАВА.
То, ако ставаше с навиране на разни книжки в очите( защо там, вие си знаете, но дано не осакатявате хората)- нямаше да остане неграмотен човек на планетата.
Все пак- ...И нека правото бъде с Вас... :D
Гост.
Старши потребител

Мнениеот analizatora » 08 Окт 2009, 15:44

Пенев, не всеки който плещи небивалици и тук, там пробутва фразата "правова държава", е юрист и ти си живо доказателство за това.Не става, само с помпозни фрази, трябва и акъл, и още нещо.
analizatora
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Окт 2009, 15:48

А-ха, със силови методи ще създавате ПРАВОВА ДЪРЖАВА.

Това, poli_g, приятелко, от къде ти дойде на акъла? А уж си юрист с богат опит по съдебните зали (или поне така твърдиш)! Не мога да повярвам, че дори и на теб не ти е ясно, че ПРАВОВА ДЪРЖАВА може да се създаде само ПРАВОВИ СРЕДСТВА! Обратното е като да правиш телешки стек с пилешко...
Прочее, не знам дали можеш да го схванеш, но ако не успеем да превърнем държавата си в правова ще дойде време, когато в действие ще влязат калачниците... а в една гражданска война не умират само "лошите"... даже е обратното! А това вече се е случвало...
Не ме разсмивайте analizatora, почитаеми! Аз съм физик, а не юрист и това всеки тук го знае :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 08 Окт 2009, 16:16

plamen_penev написа:..... Рабирам, че такива хора се дразнят като им навират Конституцията в очите.

:roll: Ако автора и сам не се разбира, нямам вина за личните му проблеми с вербалния изказ.

Пенев, бихте ли ми посочили линк към този точно пост, моля. 8)
... с богат опит по съдебните зали (или поне така твърдиш)!

Не за друго, но не мога да се позная...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 08 Окт 2009, 17:22

Имам проблеми с вербалния изказ. :lol:
plamen_penev
Активен потребител

Предишна

Назад към Административно право