Имам Договор за наем за ползване на земя /39 кв.м./с Общ.Люлин.Върху нея е изградена масивна постройка/узаконена и с всички разрешителни/.Преди да изтече Договора за наем , пуснах заявление за подновяване на същия Договор, но ми бе подновен договора с анекс за 3/три/месеца с нова наемна цена - 20%!увеличение!След тези 3 месеца пуснах пак нова молба-пак увеличение с 50%!?След още 3 месеца подадох ново заявление и пак същото-25%нагоре!!!!! Този месец трябва да пусна ново заявление в противен случай ме заплашват с съборяне на сградата!!!! И така наема за ползваната гола земя/без изградени позземни комуникации/скочи 4 пъти за 10 месеца?!?Канализация,водопровод и електро са изградени с мои средства и всичко е съгласувано с надлежните органи и организации през 2001г.когато е и построена сградата.
В анексите се позовават на Наредба за преместваемите обекти, за рекламните, информационни и монументално-декоративни елементи и за рекламната дейност на територията на Столична община (заглавие изменено с Решение № 1 по Протокол № 29 от 15.01.2009 г. на Столичния общински съвет).НО ТОВА НЕ Е ПАВИЛИОН А МАСИВНА ПОСТРОЙКА с проекти и разрешение за ползване!???
Според НАРЕДБА за цените при сделки с недвижими имоти на Столична община
ЧАСТ ВТОРА
Чл.13 ал.1,2,3 актуализацията е годишна и не само това,това не е преместваем обест!
Моля посаветвайте ме към кого да се обърна.Директно към Райония съд или друга инстанция?????
Ако някой /адвокат/мисли че ше се пребори с общинарите нека ми пеше тук и на емайл:medved@mail.bg
- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ПРАВА ЛИ Е ОБЩИНА ЛЮЛИН
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ПРАВА ЛИ Е ОБЩИНА ЛЮЛИН
Не знам дали ви е хрумвало, че що се касае до отдаване под наем/продажба на имот, общинска собственост отношенията, които се създават между община и наематели са гражданско-правни и няма да намерите съд, който да постанови акт във ваша полза. Общината е собственик- тя диктува правилата на играта. Вие имате тримесечни анекси, изтече ли срока- договорът се прекратява. С подписване на нов анекс - вие приемате и се съгласявате с измененията.
Общо взето- това е.
Общо взето- това е.
- Гост.
- Старши потребител
След като сте имали учредено временно право на ползване на общинска земя на базата на договор за наем, то с изтичането му се прекратява и това право. Съгласно чл.92 от ЗС, собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго. Словосъчетанието ”установено друго” в разпоредбата на чл.92 от ЗС има предвид именно прехвърлянето на правото на собственост върху постройката на друго лице, тоест учредяването на право на строеж върху тази постройка /в случая е Община Люлин/. Имате две алтернативи: или постоянно да се съгласявате с условията на общината или след изтичането на договора за наем да предявите иск за неоснователно обогатяване на Община Люлин /55-59 ЗЗД/ със сграда, която по силата на приращението ще стане общинска собственост.
Ирелевантен е факта, че след като стане общинска собственост сградата ще бъде съборена от собственика си (общината).
Ирелевантен е факта, че след като стане общинска собственост сградата ще бъде съборена от собственика си (общината).
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
andy70 написа:След като сте имали учредено временно право на ползване на общинска земя на базата на договор за наем, то с изтичането му се прекратява и това право. Съгласно чл.92 от ЗС, собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго. Словосъчетанието ”установено друго” в разпоредбата на чл.92 от ЗС има предвид именно прехвърлянето на правото на собственост върху постройката на друго лице, тоест учредяването на право на строеж върху тази постройка /в случая е Община Люлин/. Имате две алтернативи: или постоянно да се съгласявате с условията на общината или след изтичането на договора за наем да предявите иск за неоснователно обогатяване на Община Люлин /55-59 ЗЗД/ със сграда, която по силата на приращението ще стане общинска собственост.
.............
-
Melly - Старши потребител
С риск да ми се обидите малко medved1949, но воден от желание да бъда кратък и да ме разберете по-директно, с цялото ми уважение към личността ви, ще ви цитирам една от малко грубите сентенции на брат ми: една работа, казва той, преди да я лапнеш, трябва да провериш дали може да излезе после отзад.
Толкова ли е сложно да го схванете medved1949? С какъв акъл сте строили на земя, която не притежавате? Кой ви е давал правните съвети? Не знам! Това не го разбирам дори и при дивия капитализъм, който строим вече 20 години
Сигурно ще намерите адвокат, който да ви води делото (заради парите!), но не ми се вярва да намерите такъв, който наистина да вярва в себе си, че може да го спечели...
poli_g каза:
Общината е собственик- тя диктува правилата на играта.
Толкова ли е сложно да го схванете medved1949? С какъв акъл сте строили на земя, която не притежавате? Кой ви е давал правните съвети? Не знам! Това не го разбирам дори и при дивия капитализъм, който строим вече 20 години
Сигурно ще намерите адвокат, който да ви води делото (заради парите!), но не ми се вярва да намерите такъв, който наистина да вярва в себе си, че може да го спечели...
Последна промяна plamen_penev на 24 Авг 2009, 18:18, променена общо 3 пъти
- plamen_penev
- Активен потребител
Мели, поне веднъж кажи нещо по същество!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
andy70 написа:Мели, поне веднъж кажи нещо по същество!
Случва ми се често да казвам "нещо по същество", но където и когато се налага.
Там където можем да се разберем само с поглед,
няма нужда от приказки.
-
Melly - Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|