начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

ПРАВА ЛИ Е ОБЩИНА ЛЮЛИН

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ПРАВА ЛИ Е ОБЩИНА ЛЮЛИН

Мнениеот medved1949 » 21 Авг 2009, 14:11

Имам Договор за наем за ползване на земя /39 кв.м./с Общ.Люлин.Върху нея е изградена масивна постройка/узаконена и с всички разрешителни/.Преди да изтече Договора за наем , пуснах заявление за подновяване на същия Договор, но ми бе подновен договора с анекс за 3/три/месеца с нова наемна цена - 20%!увеличение!След тези 3 месеца пуснах пак нова молба-пак увеличение с 50%!?След още 3 месеца подадох ново заявление и пак същото-25%нагоре!!!!! Този месец трябва да пусна ново заявление в противен случай ме заплашват с съборяне на сградата!!!! И така наема за ползваната гола земя/без изградени позземни комуникации/скочи 4 пъти за 10 месеца?!?Канализация,водопровод и електро са изградени с мои средства и всичко е съгласувано с надлежните органи и организации през 2001г.когато е и построена сградата.
В анексите се позовават на Наредба за преместваемите обекти, за рекламните, информационни и монументално-декоративни елементи и за рекламната дейност на територията на Столична община (заглавие изменено с Решение № 1 по Протокол № 29 от 15.01.2009 г. на Столичния общински съвет).НО ТОВА НЕ Е ПАВИЛИОН А МАСИВНА ПОСТРОЙКА с проекти и разрешение за ползване!???
Според НАРЕДБА за цените при сделки с недвижими имоти на Столична община
ЧАСТ ВТОРА
Чл.13 ал.1,2,3 актуализацията е годишна и не само това,това не е преместваем обест!
Моля посаветвайте ме към кого да се обърна.Директно към Райония съд или друга инстанция????? :oops: :?:
Ако някой /адвокат/мисли че ше се пребори с общинарите нека ми пеше тук и на емайл:medved@mail.bg
medved1949
Младши потребител

Re: ПРАВА ЛИ Е ОБЩИНА ЛЮЛИН

Мнениеот Гост. » 24 Авг 2009, 01:30

:roll: Не знам дали ви е хрумвало, че що се касае до отдаване под наем/продажба на имот, общинска собственост отношенията, които се създават между община и наематели са гражданско-правни и няма да намерите съд, който да постанови акт във ваша полза. Общината е собственик- тя диктува правилата на играта. Вие имате тримесечни анекси, изтече ли срока- договорът се прекратява. С подписване на нов анекс - вие приемате и се съгласявате с измененията.
Общо взето- това е.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 24 Авг 2009, 09:32

След като сте имали учредено временно право на ползване на общинска земя на базата на договор за наем, то с изтичането му се прекратява и това право. Съгласно чл.92 от ЗС, собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго. Словосъчетанието ”установено друго” в разпоредбата на чл.92 от ЗС има предвид именно прехвърлянето на правото на собственост върху постройката на друго лице, тоест учредяването на право на строеж върху тази постройка /в случая е Община Люлин/. Имате две алтернативи: или постоянно да се съгласявате с условията на общината или след изтичането на договора за наем да предявите иск за неоснователно обогатяване на Община Люлин /55-59 ЗЗД/ със сграда, която по силата на приращението ще стане общинска собственост.
Ирелевантен е факта, че след като стане общинска собственост сградата ще бъде съборена от собственика си (общината).
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Melly » 24 Авг 2009, 11:26

andy70 написа:След като сте имали учредено временно право на ползване на общинска земя на базата на договор за наем, то с изтичането му се прекратява и това право. Съгласно чл.92 от ЗС, собственикът на земята е собственик и на постройките и насажденията върху нея, освен ако е установено друго. Словосъчетанието ”установено друго” в разпоредбата на чл.92 от ЗС има предвид именно прехвърлянето на правото на собственост върху постройката на друго лице, тоест учредяването на право на строеж върху тази постройка /в случая е Община Люлин/. Имате две алтернативи: или постоянно да се съгласявате с условията на общината или след изтичането на договора за наем да предявите иск за неоснователно обогатяване на Община Люлин /55-59 ЗЗД/ със сграда, която по силата на приращението ще стане общинска собственост.
Ирелевантен е факта, че след като стане общинска собственост сградата ще бъде съборена от собственика си (общината).

:roll: :roll: :roll: .............
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот plamen_penev » 24 Авг 2009, 11:28

С риск да ми се обидите малко medved1949, но воден от желание да бъда кратък и да ме разберете по-директно, с цялото ми уважение към личността ви, ще ви цитирам една от малко грубите сентенции на брат ми: една работа, казва той, преди да я лапнеш, трябва да провериш дали може да излезе после отзад.
poli_g каза: :oops:
Общината е собственик- тя диктува правилата на играта.

Толкова ли е сложно да го схванете medved1949? С какъв акъл сте строили на земя, която не притежавате? Кой ви е давал правните съвети? Не знам! Това не го разбирам дори и при дивия капитализъм, който строим вече 20 години :roll:
Сигурно ще намерите адвокат, който да ви води делото (заради парите!), но не ми се вярва да намерите такъв, който наистина да вярва в себе си, че може да го спечели...
Последна промяна plamen_penev на 24 Авг 2009, 18:18, променена общо 3 пъти
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот andy70 » 24 Авг 2009, 12:05

Мели, поне веднъж кажи нещо по същество!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Melly » 24 Авг 2009, 17:02

andy70 написа:Мели, поне веднъж кажи нещо по същество!

Случва ми се често да казвам "нещо по същество", но където и когато се налага.
Там където можем да се разберем само с поглед,
няма нужда от приказки. :lol: :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Административно право