Наложена ми е глоба с НП за административно нарушение а именно движение по улица забранена за движение на МПС без специален пропуск (ул.Дондуков Пловдив - РТВЦ) Докато чаках дежурния полицай да ми напише акт, през тази забранена за движение улица минаха две таксита по следната процедура спиране до кабинката и изчакване на помахването на същия този дежурен полицаи. Тази случка ме демотивира да си платя наложената глоба от 30 лв. Днес получих ПОКАНА за доброволно изпълнение в края на която пише, че ако не платя в 7-дневен срок ще се предприемат мерки за принудително събиране чрез АДВ или ЧСИ.
Въпросът ми е това опит за сплашване ли е или реална практика чрез която общината си пълни касата.
- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Покана за доброволно изпълнение
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Покана за доброволно изпълнение
Никой не ви плаши- това е реалното бъдеще, което ви очаква.
Моят съвет- платете сега, за да не плащате после неколкократно( зависи дали ще си събират вземането чрез ЧСИ- едни 200лв. разноски освен глобата) размера на наложената глоба.
Моят съвет- платете сега, за да не плащате после неколкократно( зависи дали ще си събират вземането чрез ЧСИ- едни 200лв. разноски освен глобата) размера на наложената глоба.
- Гост.
- Старши потребител
Дали е чрез АДВ или ЧСИ резултатът винаги е един и същ - неизбежно плащане!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Не споря в това отношение, но разликата в разноските е в пъти по-голяма при ЧСИ.
А с измененията избора на изпълнител е предоставен на АНО.
А с измененията избора на изпълнител е предоставен на АНО.
- Гост.
- Старши потребител
А ако не притежавам никакво имущество как точно ще ме накарат да платя.
- basilios
- Нов потребител
Нямате недвижимо имущество, което не значи и задължително, че нямате движимо такова( това МПС, което сте управлявали..) и не получавате някакви доходи.
Разбирам негодуванието ви, че правилата следва да са за всички, но реално вие имате НП, което е влязло в сила. АНО ви кани да платите доброволно неплащането води до иницииране на действия от съответните органи за принудително събиране на глобата, с тази разлика, че вече ви тежат и разноски по събирането.
С'est la vie.
Разбирам негодуванието ви, че правилата следва да са за всички, но реално вие имате НП, което е влязло в сила. АНО ви кани да платите доброволно неплащането води до иницииране на действия от съответните органи за принудително събиране на глобата, с тази разлика, че вече ви тежат и разноски по събирането.
С'est la vie.
- Гост.
- Старши потребител
Да разбирам ли, че за 30 лв. глоба ще ми бъде наложен запор на заплатата. Към кого мога да се обърна за случката с милиционерчето.
- basilios
- Нов потребител
basilios написа:Да разбирам ли, че за 30 лв. глоба ще ми бъде наложен запор на заплатата. Към кого мога да се обърна за случката с милиционерчето.
Точно това разбирайте. И ви препоръчвам да платите сега, не после.
За второто обезателно ползвайте реална консултация с колега, за да не стане после работата олеле.
- Гост.
- Старши потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|