- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:35 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
помогнете ми...
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
помогнете ми...
Моля за помощ.Ние с брат ми сме на 30 и 34г.Останахме пълни сираци.Мама се пенсионира предсро4но преди да по4ине,а тате не,той също по4ина..Нямаме ли право на някакви еднократни помощи,пенсии и обезщетения след тяхната смърт.Как стои въпроса с допълнителното 2ро осигуряване за пенсия,4е мама имаше такова...
Последна промяна tonisa на 04 Юли 2009, 10:14, променена общо 1 път
- tonisa
- Младши потребител
Re: помогнете ми...
Гледам и друга отворена тема има.
Само да попитам да не сте сгрешили годините си и да са 10 и 14, а не 30 и 34????
И какво трябва да се разбира под формулировката "пълни сираци"?????
Баща, вуйчо, баба ...не са ли роднини?!?!?!?!
Да не излезе, че и дядо имате???
Само да попитам да не сте сгрешили годините си и да са 10 и 14, а не 30 и 34????
И какво трябва да се разбира под формулировката "пълни сираци"?????
Баща, вуйчо, баба ...не са ли роднини?!?!?!?!
Да не излезе, че и дядо имате???
- mikewolf
- Младши потребител
Майка ми на 75 год. и баща ми на 76 г.също от няколко години са пълни сираци.
Трябва по една допълнителна пенсийка нещо да им се даде.
Трябва по една допълнителна пенсийка нещо да им се даде.
- julieta_9
- Потребител
Баща нямаме,а баба и вуй4о не се интересуват от нас...но по въпроса моля,а възраста е вярна и тя не зна4и 4е не се 4увстваме сираци...
- tonisa
- Младши потребител
Ма вие сте много гадни били...Понякога 4овек има някой права след смърта на ротителите си...затова питам
- tonisa
- Младши потребител
ами ходете да работите,това че се чувствате сираци,означава ли,че НИЕ остналите трябва да ви осигуряваме пари за помощи и пенсии
Аз например се чувствам Бог,ама никой не иска да ми се покланя....
Аз например се чувствам Бог,ама никой не иска да ми се покланя....
- julieta_9
- Потребител
Аз питам дали от родителите си нямаме някакво право-от тяхните пенсии,а не от вас.4овек да съжали да пита нещо-ве4но ще се намери някой кретен да му вгор4и деня.Като неможеш да помогнеш,недей да дразниш...много гад има по тая земя.А за какъв бог се мислиш-на простотията и нищожната душевнос...???
- tonisa
- Младши потребител
Сладурче,откъде мислиш,че идват парите за пенсия.
Естествено от парите,които ние плащаме под формата на данъци и осигуровки.
от кретена-гад
Естествено от парите,които ние плащаме под формата на данъци и осигуровки.
от кретена-гад
- julieta_9
- Потребител
Aма това нормален въпрос от нормални хора ли е
- bobi-12
- Младши потребител
Невиждам какво му е ненормалното на въпроса...А ми се съмнявам,4е много дебили и злоби пишат тук...
- tonisa
- Младши потребител
Не е така уважаема tonisa ! Не исках да се намесвам, защото е очевидно, че не сте представила цялата история на вниманието на форумците. Но ще ви отговоря от името на изказалите се, ако ми позволят: при така представения от вас случай, ненормалното е, че сте на 30 години, а брат ви на 34. Когато бях на 34 не се оглеждах за помощи и печелех парите си като работех, а синът ми, заслушан в пубертетните шумове на младото си тяло, вече се заглеждаше по момичета...
А това че обиждате несъгласните с вас е грозно
А това че обиждате несъгласните с вас е грозно
Последна промяна plamen_penev на 04 Юли 2009, 10:39, променена общо 1 път
- plamen_penev
- Активен потребител
Ами щом разчитате не еднократните помощи от мама и тати представям си как сте ги действали горките хорица докато са били живи.
- bobi-12
- Младши потребител
Несмей да ме обиждаш така....нямаше 4овек който да се грижи така за тях като нас...Не петни паметта на родителите ми!
Просто попитах най 4овешки след като са работили 36и40 години и са си плащали на тая скапана държава със скапани злобни хора-все пак не заслужават ли нещо...имам предвид еднократно,не искам подеяния и 4ужди пари.Явно вместо ПРОСТИ4КО ДА НАПИШЕТЕ НЕ НЯМАТЕ ПРАВО НА ПОСЛЕДНА ПЕНСИЯ ИЛИ КАКВОТО И ДА Е БИЛО,ВИЕ СЕ ВТУРНАХТЕ ДА ОБИЖДАТЕ ЕДНИ ХОРА ,които в момента не мислите ли 4е са много раними и тъжни...Много сте злоббни ей...българска работа
Просто попитах най 4овешки след като са работили 36и40 години и са си плащали на тая скапана държава със скапани злобни хора-все пак не заслужават ли нещо...имам предвид еднократно,не искам подеяния и 4ужди пари.Явно вместо ПРОСТИ4КО ДА НАПИШЕТЕ НЕ НЯМАТЕ ПРАВО НА ПОСЛЕДНА ПЕНСИЯ ИЛИ КАКВОТО И ДА Е БИЛО,ВИЕ СЕ ВТУРНАХТЕ ДА ОБИЖДАТЕ ЕДНИ ХОРА ,които в момента не мислите ли 4е са много раними и тъжни...Много сте злоббни ей...българска работа
- tonisa
- Младши потребител
Нещо и на мен ми додея от нахално злобни елементи.
Имате право да дишате и да сте благодарна на родителите си, че са ви създали.
Ако този факт не ви се нрави и всява душевен дискомфорт всеки адвокат срещу съответното възнаграждение ще ви каже повече за правата ви.
Така ще усетите, каква е стойността на едно простичко НЕ или ДА.
tonisa написа:Ма вие сте много гадни били...Понякога 4овек има някой права след смърта на ротителите си...затова питам
Имате право да дишате и да сте благодарна на родителите си, че са ви създали.
Ако този факт не ви се нрави и всява душевен дискомфорт всеки адвокат срещу съответното възнаграждение ще ви каже повече за правата ви.
Така ще усетите, каква е стойността на едно простичко НЕ или ДА.
- Гост.
- Старши потребител
Децата имат право на наследствена пенсия, но само до навършване на 18-годишна възраст, а след навършването й, ако учат - за срока на обучението, но не по-късно от навършването на 26-годишна възраст. Така че вие двамата нямате вече право на пенсия. Майка Ви обаче има право на наследствена пенсия, но само в някои посочени в закона хипотези. Отидете в НОИ и там ще Ви обяснят по-подробно.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
-
hidden - Активен потребител
Простичко НЕ върши повече работа.
Възходящи по права от първа степен- починали/ единият пенсионер/. Децата на по 30 и 34...
Възходящи по права от първа степен- починали/ единият пенсионер/. Децата на по 30 и 34...
Мама се пенсионира предсро4но преди да по4ине,а тате не,той също по4ина.
- Гост.
- Старши потребител
tonisa, Чл. 82. (1) Децата имат право на наследствена пенсия до навършване на 18-годишна възраст, а след навършването й, ако учат - за срока на обучението, но не по-късно от навършването на 26-годишна възраст, както и над тази възраст, ако са се инвалидизирали до 18-, съответно до 26-годишна възраст.
Мисля,че коментарът е излишен!
Поли, скъпа, нещо не си много подробна тук!
tonisa, би ли използвала букви вместо цифри, моля те!
Мисля,че коментарът е излишен!
Поли, скъпа, нещо не си много подробна тук!
tonisa, би ли използвала букви вместо цифри, моля те!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Слънчев, дерзай!
Не си отговорил на всички поставени въпроси
Въпреки "човешкото запитване", по две причини не давам подробен отговор, слънчице.
1. Аз лично не се идентифицирам, като част от / как го написа тоника?!?/ "скапани злобни хора" и
2. Кристалното кълбе ми се счупи та не се сещам, като как да се отдам на гадателство и да видя в нищото е ли са налице хипотезите от посочената норма на КСО.
Просто попитах най 4овешки след като са работили 36и40 години и са си плащали на тая скапана държава със скапани злобни хора-все пак не заслужават ли нещо...имам предвид еднократно,не искам подеяния и 4ужди пари. Явно вместо ПРОСТИ4КО ДА НАПИШЕТЕ НЕ НЯМАТЕ ПРАВО НА ПОСЛЕДНА ПЕНСИЯ
Въпреки "човешкото запитване", по две причини не давам подробен отговор, слънчице.
1. Аз лично не се идентифицирам, като част от / как го написа тоника?!?/ "скапани злобни хора" и
2. Кристалното кълбе ми се счупи та не се сещам, като как да се отдам на гадателство и да видя в нищото е ли са налице хипотезите от посочената норма на КСО.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа::roll: Слънчев, дерзай!
Напротив, отговорил съм! Въпросите на tonisa бяха дали имат право на еднократни помощи, пенсии и обезщетения след смъртта на родителите им, при положение, че са на 30 и 34 години.Не съм отговорил само на въпроса за допълнителното пенсионно осигуряване, защото tonisa не е конкретизирала дали майка й се е осигурявала само на допълнителното задължително или е учавствала и във фонд за допълнителното доброволно пенсионно осигуряване.
п.п. Не искаш ли вече да си смениш сигнатурата?!
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
-
andy70 - Потребител
Не, харесвам Цицерон.
Анди, според теб нямат ли право сирачетата на парична помощ за смърт?
п-п. До тук си дал вероятно възможен отговор за наследствена пенсия, при все и оскъдната фактология. В постовете има още два въпроса.
п.п. Поправям техническата грешка, защото Анди сериозно ме санкционира. За това - с право.
Благодаря, слънчев!
Анди, според теб нямат ли право сирачетата на парична помощ за смърт?
п-п. До тук си дал вероятно възможен отговор за наследствена пенсия, при все и оскъдната фактология. В постовете има още два въпроса.
п.п. Поправям техническата грешка, защото Анди сериозно ме санкционира. За това - с право.
Благодаря, слънчев!
Последна промяна poli_g на 13 Юли 2009, 21:07, променена общо 1 път
- Гост.
- Старши потребител
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Административно право
|
|