начало

ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си ВКС даде „зелена светлина“ на младшите магистрати да водят дела за законовия размер на заплатите си

АУАН и НП от ДНСК на несобственик?

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

АУАН и НП от ДНСК на несобственик?

Мнениеот kikiriki80 » 03 Юли 2009, 17:23

Здравейте (бъдещи) мои колеги ;) Студенттка съм в юридичеки факултет и желая Ваши съвети относно един мой случай.

1.На моята приятелка баща и стопанисва малък павилион. Около него е разположил дървена ограда (незаконна)

2. След инспекция от старана на органите на ДНСК му съставят АУАН и последващо го НП.

3. Интересно е, че и в акта и в НП, като собственик (съответно нарушител) е посочена моята приятелка, която няма нищо общо със фирмата на баща и.

Санкцията не е голяма, но баща и иска аз да напиша жалбата до РС. Реквизитите и на двата акта са спазени.

Някакви идеи?

Благодаря ВИ предварително
kikiriki80
Нов потребител

Re: АУАН и НП от ДНСК на несобственик?

Мнениеот zelen » 03 Юли 2009, 21:16

kikiriki80 написа:Здравейте (бъдещи) мои колеги ;) Студенттка съм в юридичеки факултет и желая Ваши съвети относно един мой случай...
Санкцията не е голяма, но баща и иска аз да напиша жалбата до РС. Реквизитите и на двата акта са спазени.

Някакви идеи?

Благодаря ВИ предварително

Добронамерен съвет, колега - ако ще се упражнявате, в което няма нищо лошо, не го правете с казуси на други хора! При тях отговорността е много по-голяма и съответно такъв е и рискът, който поемате.
Ако се провалите - не ви го желая, най-вероятно вашата приятелка няма да е очарована от неуспеха и може да реагира по неприемлив за вас начин.

Според мен най-доброто, което можете да направите за нея, е да я насочите към адвокат-специалист по ЗУТ: РДНСК са силен опонент и трябва много внимателно да се подходи към тях. Не само към НП, а и към предхождащите го документи и доказателства.

Тогава ще сте спокойна, че наистина сте помогнали на приятелката си.
А тя няма време, защото срокът тече.

Успех!
zelen
Потребител

Назад към Административно право