начало

Парламентът за пети път не успя да си избере председател Парламентът за пети път не успя да си избере председател

помогнете ми...

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

помогнете ми...

Мнениеот tonisa » 03 Юли 2009, 12:53

Моля за помощ.Ние с брат ми сме на 30 и 34г.Останахме пълни сираци.Мама се пенсионира предсро4но преди да по4ине,а тате не,той също по4ина..Нямаме ли право на някакви еднократни помощи,пенсии и обезщетения след тяхната смърт.Как стои въпроса с допълнителното 2ро осигуряване за пенсия,4е мама имаше такова...
Последна промяна tonisa на 04 Юли 2009, 10:14, променена общо 1 път
tonisa
Младши потребител

Re: помогнете ми...

Мнениеот mikewolf » 03 Юли 2009, 12:59

Гледам и друга отворена тема има.
Само да попитам да не сте сгрешили годините си и да са 10 и 14, а не 30 и 34????
И какво трябва да се разбира под формулировката "пълни сираци"?????
Баща, вуйчо, баба ...не са ли роднини?!?!?!?!
Да не излезе, че и дядо имате???
mikewolf
Младши потребител

Мнениеот julieta_9 » 03 Юли 2009, 13:08

Майка ми на 75 год. и баща ми на 76 г.също от няколко години са пълни сираци.
Трябва по една допълнителна пенсийка нещо да им се даде. :mrgreen:
julieta_9
Потребител

Мнениеот tonisa » 03 Юли 2009, 13:10

Баща нямаме,а баба и вуй4о не се интересуват от нас...но по въпроса моля,а възраста е вярна и тя не зна4и 4е не се 4увстваме сираци...
tonisa
Младши потребител

Мнениеот tonisa » 03 Юли 2009, 13:15

Ма вие сте много гадни били...Понякога 4овек има някой права след смърта на ротителите си...затова питам
tonisa
Младши потребител

Мнениеот julieta_9 » 03 Юли 2009, 13:15

ами ходете да работите,това че се чувствате сираци,означава ли,че НИЕ остналите трябва да ви осигуряваме пари за помощи и пенсии
Аз например се чувствам Бог,ама никой не иска да ми се покланя.... :lol:
julieta_9
Потребител

Мнениеот tonisa » 03 Юли 2009, 13:19

Аз питам дали от родителите си нямаме някакво право-от тяхните пенсии,а не от вас.4овек да съжали да пита нещо-ве4но ще се намери някой кретен да му вгор4и деня.Като неможеш да помогнеш,недей да дразниш...много гад има по тая земя.А за какъв бог се мислиш-на простотията и нищожната душевнос...???
tonisa
Младши потребител

Мнениеот julieta_9 » 03 Юли 2009, 13:26

Сладурче,откъде мислиш,че идват парите за пенсия.
Естествено от парите,които ние плащаме под формата на данъци и осигуровки.

от кретена-гад
julieta_9
Потребител

Мнениеот bobi-12 » 03 Юли 2009, 14:14

Aма това нормален въпрос от нормални хора ли е :oops:
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот tonisa » 04 Юли 2009, 10:15

Невиждам какво му е ненормалното на въпроса...А ми се съмнявам,4е много дебили и злоби пишат тук... :lol:
tonisa
Младши потребител

Мнениеот plamen_penev » 04 Юли 2009, 10:34

Не е така уважаема tonisa ! Не исках да се намесвам, защото е очевидно, че не сте представила цялата история на вниманието на форумците. Но ще ви отговоря от името на изказалите се, ако ми позволят: при така представения от вас случай, ненормалното е, че сте на 30 години, а брат ви на 34. Когато бях на 34 не се оглеждах за помощи и печелех парите си като работех, а синът ми, заслушан в пубертетните шумове на младото си тяло, вече се заглеждаше по момичета...
А това че обиждате несъгласните с вас е грозно :cry:
Последна промяна plamen_penev на 04 Юли 2009, 10:39, променена общо 1 път
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот bobi-12 » 04 Юли 2009, 10:38

Ами щом разчитате не еднократните помощи от мама и тати представям си как сте ги действали горките хорица докато са били живи. :lol: :mrgreen:
bobi-12
Младши потребител

Мнениеот tonisa » 09 Юли 2009, 19:56

Несмей да ме обиждаш така....нямаше 4овек който да се грижи така за тях като нас...Не петни паметта на родителите ми!
Просто попитах най 4овешки след като са работили 36и40 години и са си плащали на тая скапана държава със скапани злобни хора-все пак не заслужават ли нещо...имам предвид еднократно,не искам подеяния и 4ужди пари.Явно вместо ПРОСТИ4КО ДА НАПИШЕТЕ НЕ НЯМАТЕ ПРАВО НА ПОСЛЕДНА ПЕНСИЯ ИЛИ КАКВОТО И ДА Е БИЛО,ВИЕ СЕ ВТУРНАХТЕ ДА ОБИЖДАТЕ ЕДНИ ХОРА ,които в момента не мислите ли 4е са много раними и тъжни...Много сте злоббни ей...българска работа
tonisa
Младши потребител

Мнениеот Гост. » 09 Юли 2009, 20:14

Нещо и на мен ми додея от нахално злобни елементи.
tonisa написа:Ма вие сте много гадни били...Понякога 4овек има някой права след смърта на ротителите си...затова питам

Имате право да дишате и да сте благодарна на родителите си, че са ви създали.
Ако този факт не ви се нрави и всява душевен дискомфорт :arrow: всеки адвокат срещу съответното възнаграждение ще ви каже повече за правата ви. 8)
Така ще усетите, каква е стойността на едно простичко НЕ или ДА.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот hidden » 09 Юли 2009, 22:13

Децата имат право на наследствена пенсия, но само до навършване на 18-годишна възраст, а след навършването й, ако учат - за срока на обучението, но не по-късно от навършването на 26-годишна възраст. Така че вие двамата нямате вече право на пенсия. Майка Ви обаче има право на наследствена пенсия, но само в някои посочени в закона хипотези. Отидете в НОИ и там ще Ви обяснят по-подробно.
Това е просто форум. Приемете горенаписаното като лично мнение, което не обвързва никого.
Аватар
hidden
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 10 Юли 2009, 13:53

Простичко НЕ върши повече работа.
Възходящи по права от първа степен- починали/ единият пенсионер/. Децата на по 30 и 34... :lol:

Мама се пенсионира предсро4но преди да по4ине,а тате не,той също по4ина.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 13 Юли 2009, 12:40

tonisa, Чл. 82. (1) Децата имат право на наследствена пенсия до навършване на 18-годишна възраст, а след навършването й, ако учат - за срока на обучението, но не по-късно от навършването на 26-годишна възраст, както и над тази възраст, ако са се инвалидизирали до 18-, съответно до 26-годишна възраст.
Мисля,че коментарът е излишен!
Поли, скъпа, нещо не си много подробна тук! :roll:
tonisa, би ли използвала букви вместо цифри, моля те! :!:
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юли 2009, 17:47

:roll: :lol: :lol: Слънчев, дерзай!

Просто попитах най 4овешки след като са работили 36и40 години и са си плащали на тая скапана държава със скапани злобни хора-все пак не заслужават ли нещо...имам предвид еднократно,не искам подеяния и 4ужди пари. :idea: Явно вместо ПРОСТИ4КО ДА НАПИШЕТЕ НЕ НЯМАТЕ ПРАВО НА ПОСЛЕДНА ПЕНСИЯ

Не си отговорил на всички поставени въпроси :idea:

Въпреки "човешкото запитване", по две причини не давам подробен отговор, слънчице.
1. Аз лично не се идентифицирам, като част от / как го написа тоника?!?/ "скапани злобни хора" и
2. Кристалното кълбе ми се счупи :| та не се сещам, като как да се отдам на гадателство и да видя в нищото е ли са налице хипотезите от посочената норма на КСО. :P
Гост.
Старши потребител

Мнениеот andy70 » 13 Юли 2009, 18:22

poli_g написа::roll: :lol: :lol: Слънчев, дерзай!

Не си отговорил на всички поставени въпроси :idea:

Въпреки "човешкото запитване", по две причини не давам подробен отговор, слънчице.
1. Аз лично не се идентифицирам, като част от / как го написа тоника?!?/ "скапани злобни хора" и
2. Кристалното кълбе ми се счупи :| та не се сещам, като как да се отдам на гадателство и да видя в нищото е ли са налице хипотезите от посочената норма на КСО. :P

Напротив, отговорил съм! Въпросите на tonisa бяха дали имат право на еднократни помощи, пенсии и обезщетения след смъртта на родителите им, при положение, че са на 30 и 34 години.Не съм отговорил само на въпроса за допълнителното пенсионно осигуряване, защото tonisa не е конкретизирала дали майка й се е осигурявала само на допълнителното задължително или е учавствала и във фонд за допълнителното доброволно пенсионно осигуряване.
п.п. Не искаш ли вече да си смениш сигнатурата?! :wink:
Errare humanum est stultum est in errore perseverare.
Аватар
andy70
Потребител

Мнениеот Гост. » 13 Юли 2009, 19:08

Не, харесвам Цицерон.

Анди, според теб нямат ли право сирачетата на парична помощ за смърт? :roll:

п-п. До тук си дал вероятно възможен отговор за наследствена пенсия, при все и оскъдната фактология. В постовете има още два въпроса.

п.п. Поправям техническата грешка, защото Анди сериозно ме санкционира. За това - с право.
Благодаря, слънчев!
Последна промяна poli_g на 13 Юли 2009, 21:07, променена общо 1 път
Гост.
Старши потребител

Следваща

Назад към Административно право