- Дата и час: 25 Ное 2024, 12:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпроси относно обжалване на наказателно постановление
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Въпроси относно обжалване на наказателно постановление
Здравейте уважаеми,
Искам да ви помоля за малко помощ във връзка с обжалването на НП.
И така, първо - получих разпореждане от съдията в 7 дневен срок да посоча пороците на НП, които явно не съм посочил в жалбата си. В тази връзка, каква е процедурата? Трябва отново да подам молба през КАТ до РС или има определена форма на отговор с която да доуточня жалбата си и да я подам в съда?
Второто нещо което ви моля да ми разясните е чий подпис трябва да лежи под наказателното постановление което ми връчиха. Мисля че прочетох в закона, че трябва да е на лицето което го издава, заедно с трите му имена и длъжността, но все пак е възможно и да греша.
В допълнение, получих разпореждането на 13.06.2009г, кой би трябвало да е последния ден в който мога да отговоря на съда?
Благодаря ви предварително!
Искам да ви помоля за малко помощ във връзка с обжалването на НП.
И така, първо - получих разпореждане от съдията в 7 дневен срок да посоча пороците на НП, които явно не съм посочил в жалбата си. В тази връзка, каква е процедурата? Трябва отново да подам молба през КАТ до РС или има определена форма на отговор с която да доуточня жалбата си и да я подам в съда?
Второто нещо което ви моля да ми разясните е чий подпис трябва да лежи под наказателното постановление което ми връчиха. Мисля че прочетох в закона, че трябва да е на лицето което го издава, заедно с трите му имена и длъжността, но все пак е възможно и да греша.
В допълнение, получих разпореждането на 13.06.2009г, кой би трябвало да е последния ден в който мога да отговоря на съда?
Благодаря ви предварително!
- pokoloko
- Нов потребител
Re: Въпроси относно обжалване на наказателно постановление
Ще започна от срока: ако сте подписал с дата 13-ти, 7-мия ден е 20 събота. Срокът ви е първия работен ден след неработните дни, т.е. 22, понеделник до 17:00 часа. Лично аз не бих чакал последния ден и бих подал уточняващата молба на 19, петък, т.е. утре!
Вие сте получил "разпореждане" на съда към вас за отстраняване на пороци. Трябва да изпълните разпореждането. За целта трябва да подадете в съда и към делото, чийто номер е описан в това, което сте получил и подписъл, "молба - уточняваща". В нея пишете: Уважаеми и т.н. ... в изпълнение на ваше разпореждане с номер... от дата... имам да заявя следното... и описвате какво точно атакувате в НП. С уважение, дата, подпис! Това се очаква от вас.
Ако сте невинно наказан, съветвам ви да побързате!. Разбира се един адвокат би ви бил доста полезен...
За компетентността на лицето, издало НП не грешите. Ако е издадено и подписано от неправилното лице - това е причина за отмяната му като "нищожно". Но това трябва да го погледне някой знаещ и да прецени.
Вие сте получил "разпореждане" на съда към вас за отстраняване на пороци. Трябва да изпълните разпореждането. За целта трябва да подадете в съда и към делото, чийто номер е описан в това, което сте получил и подписъл, "молба - уточняваща". В нея пишете: Уважаеми и т.н. ... в изпълнение на ваше разпореждане с номер... от дата... имам да заявя следното... и описвате какво точно атакувате в НП. С уважение, дата, подпис! Това се очаква от вас.
Ако сте невинно наказан, съветвам ви да побързате!. Разбира се един адвокат би ви бил доста полезен...
За компетентността на лицето, издало НП не грешите. Ако е издадено и подписано от неправилното лице - това е причина за отмяната му като "нищожно". Но това трябва да го погледне някой знаещ и да прецени.
- plamen_penev
- Активен потребител
- Гост.
- Старши потребител
Един много прост въпрос.
Кои са инстанциите за обжалване на наказателно постановление?
1. Пред АНО
2. Пред районния съд, където е извършено нарушението,
и тук е дилемата
3. Пред Административния съд или пред окръжния съд ?
Кои са инстанциите за обжалване на наказателно постановление?
1. Пред АНО
2. Пред районния съд, където е извършено нарушението,
и тук е дилемата
3. Пред Административния съд или пред окръжния съд ?
- city24
- Потребител
2. Въззивна - РС по местоизвършване на нарушението / 59 и сл./
3. Касационна - пред АС - 63
3. Касационна - пред АС - 63
- Гост.
- Старши потребител
хахаха , днес бях на един изпит по право във ВУЗФ. Изпитващият попита изпитвания - коя е 3-тата инстанция и пред кой съд е тя при обжалването на НП. Студентът не успя да отговори при което "асистентът" каза , че това е "окръжния съд"
- city24
- Потребител
Благодаря на всички отзовали се на молбата ми! Страхотни сте. Желая ви успехи!
@ poli_g : Всъщност не го бях прочел. А уж преглеждах обстойно форума за да намеря подсказки за моя случай.
@ poli_g : Всъщност не го бях прочел. А уж преглеждах обстойно форума за да намеря подсказки за моя случай.
- pokoloko
- Нов потребител
city24 каза:
Студентът не успя да отговори при което "асистентът" каза , че това е "окръжния съд"
Ха-ха! Този "асистент" май се подвизава и тук във форума и с основание е от онези с големите претенции.
Вярно е, че АС е с ранг на окръжен, ама си е "административен"... И този учи бъдещите юристи
- plamen_penev
- Активен потребител
Юристи - не. Момчетата учат финанси, ама им преподава "право" , ха-ха-ха-ха
- city24
- Потребител
E! Това е донякъде успокоително
- plamen_penev
- Активен потребител
относно от poli_g на 18 Юни 2009 10:41 pm :
По абжалването на НП се предвиждат две инстанции -първа районен съд и касационна Административен съд в този смисъл въззивна инстанция няма,защото по съдебното обжалване на НП не се предвиждат три инстанции,както е гражданското съдопроизводство по ГПК-раионния съд е първа инстанция,окръжния съд е въззивна ,а Върховния касационен съд е касационно инстонция,спрямо която окръжния съд е въззивна.
ВЪЗЗИВНА ИНСТАНЦИЯ ПО СЪДЕБНОТО ОБЖАЛВАНЕ НА НП НЯМА.
По абжалването на НП се предвиждат две инстанции -първа районен съд и касационна Административен съд в този смисъл въззивна инстанция няма,защото по съдебното обжалване на НП не се предвиждат три инстанции,както е гражданското съдопроизводство по ГПК-раионния съд е първа инстанция,окръжния съд е въззивна ,а Върховния касационен съд е касационно инстонция,спрямо която окръжния съд е въззивна.
- marinpravista
- Младши потребител
marinpravista каза:
По обжалването на НП се предвиждат две инстанции -първа районен съд и касационна Административен съд в този смисъл въззивна инстанция няма
Искаше ми се да го кажа, ама си помислих, че пак ще нарипат срещу "неграмотния" физик... Затова реших да си замълча и да не навирам в очите на хора с огромна практика текстовете на АПК, които са публикувани и достъпни. Най-малко пък искам да дразня уважаваната от мен poli_g!
marinpravista, моля ви да отворите личните си съобщения. Исках да изразя благодарността си за отлично формулирания отговор на въпроса на donna (http://lex.bg/forum/viewtopic.php?f=21&t=36646. Не смея да пиша в темата й за да не бъда отново обиждан от нея, а и обещах да не влизам там...
Ще ми се да влизате тук по-често!
- plamen_penev
- Активен потребител
marinpravista написа:относно от poli_g на 18 Юни 2009 10:41 pm :
Благодаря, ще го запазя във времето.
- Гост.
- Старши потребител
ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ от poli_g на 20 Юни 2009 03:55 pm ДА СИ МИ ЖИВА И ЗДРАВА
- marinpravista
- Младши потребител
marinpravista написа:ХИЛЯДИ БЛАГОДАРНОСТИ от poli_g на 20 Юни 2009 03:55 pm ДА СИ МИ ЖИВА И ЗДРАВА
Твърде манипулативно.
Благодаря, и вие да сте жив и здрав.
- Гост.
- Старши потребител
city24 написа:Юристи - не. Момчетата учат финанси, ама им преподава "право" , ха-ха-ха-ха
Той ,явно , наистина преподава " ........ "
city24 , само никога ,на никой и пред никого не казвай, че си учил дори малко " право " !
- ansenk
- Младши потребител
Колеги, любопитно ми е имате ли идея как може да се защити един гражданин, на който е издадено НП под обжалваемия минимум, което не е подписано от административно-наказващия орган. Опитах чрез обжалване на НП пред РС по общия ред- по ЗАНН, но прекратиха производството като недопустимо.
- sogio
- Потребител
Аз мога да отговоря sogio. В една "правова държава" като нашата - никак!
- plamen_penev
- Активен потребител
sogio написа:Колеги, любопитно ми е имате ли идея как може да се защити един гражданин, на който е издадено НП под обжалваемия минимум, което не е подписано от административно-наказващия орган. Опитах чрез обжалване на НП пред РС по общия ред- по ЗАНН, но прекратиха производството като недопустимо.
Е, това е вече уместен въпрос . При това твърде наболял- оказва се, че липсва какъвто и да е съдебен контрол, но и никой не рачи да сезира където е нужно, за да се провокира съответното изменение. Оказва се, че по този начин се санират абсолютно порочни актове.
Хайде- ако по ЗДвП сумата от 50лв. е необжалваема, но по ЗУТ са 5 000.00лв., а това е вече цифра.
Но, законодателят така е преценил- а ние се подчиняваме на нормите.
- Гост.
- Старши потребител
Че какво можем да направим, poli_g, като отказът от справедливост е закрепен в закон, а както е известно, ние гражданите не сме дорасли, демек - не ги разбираме тези работи (включително и юристите!) да критикуваме противоконституционните текстове в закон, като сезираме КС...
- plamen_penev
- Активен потребител
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Административно право
|
|