- Дата и час: 25 Ное 2024, 13:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-КОИ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
61 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТА-КОИ ДА БЪДЕ ОСЪДЕН?
Няма лошо diaida! Изборът си е ваш... Но поне не се правете на мисионер с една алогична и трудно защитима теза, като ми навирате някакъв сайт. С цялото ми уважение към личността ви.
Но кажете ми, наистина ли смятате, че ще решите проблемите с вашите стотинки на този, чието човешко достойнство унижавате с подаянието си? И не ви ли прилича този жест повече на демагогия? Демек: ето вижте ме колко съм добра и състрадателна...
Помня едно TV шоу... събираха с много крясъци парици, облечени в лъскави дрешки, за ... каквото и да е. С блеснали от възторг очи водещите обявяваха на целукупна "състрадателна" България ОГРОМНАТА сума събрана от дарения. Милион и малко отгоре! В същото време правителството разпределяше едни "излишъци" от нашите данъци... 4 милиарда и малко отгоре! 4 000 000 000! Само нулите и пребройте и ще разберете какво искам да ви кажа за вашите стотинки.
Държавата, казвам, не е "комунистическа измислица", нито самоцел. Тя има важни за всички характеристики, но и задължения. И ако нейните служители не ги изпълняват - трябва да бъдат принудени да го правят, казвам. Или да се махкат!
Но кажете ми, наистина ли смятате, че ще решите проблемите с вашите стотинки на този, чието човешко достойнство унижавате с подаянието си? И не ви ли прилича този жест повече на демагогия? Демек: ето вижте ме колко съм добра и състрадателна...
Помня едно TV шоу... събираха с много крясъци парици, облечени в лъскави дрешки, за ... каквото и да е. С блеснали от възторг очи водещите обявяваха на целукупна "състрадателна" България ОГРОМНАТА сума събрана от дарения. Милион и малко отгоре! В същото време правителството разпределяше едни "излишъци" от нашите данъци... 4 милиарда и малко отгоре! 4 000 000 000! Само нулите и пребройте и ще разберете какво искам да ви кажа за вашите стотинки.
Държавата, казвам, не е "комунистическа измислица", нито самоцел. Тя има важни за всички характеристики, но и задължения. И ако нейните служители не ги изпълняват - трябва да бъдат принудени да го правят, казвам. Или да се махкат!
- plamen_penev
- Активен потребител
Какво е разумното,бързо решение?Екоравновесие само кастрира и обезпаразитява...това със сигурност,не спира агресията на бездомните кучета...И?...Какво може да се направи?Имате ли някаква реализуема идея?.. ситуацията е: вълкът сит и агнето цяло...
- maya_madjarova
- Младши потребител
Бързото решение е всеки с пистолет на кръста. Но пък не е разумно... Вече казах как бих постъпил аз. Но пък не е бързо...
А докато се намери някой с гражданско чувство, готов да похарчи за решаването на проблема малко време и пари (не подаяния - държавни такси! Съдът смята, че решаването на административни проблеми, засягащи мнозина невиновни данъкоплатци трябва да се плаща, макар и символично!) можете да ползвате един много древен метод, който и аз съм експериментирал: ако нямате в критичния момент тоягоподобно нещо в ръката (най-добре да си ходите из града с една сопа и да направите по-маки сопички на децата) когато кучето се насочи към вас, не бягайте, това отключва вълчия рефлекс у кучетата, а се наведете към земята, уж да вземете камък... Ако там има такъв - вземете го и замерете песа и се постарайте да го уцелите или камъка да падне близко пред него. Добра идея е в почивните дни да водите цялото семейство в планината или в полските пущинаци, където да тренирате хвърляне на камъни по цел... Не забравяйте и походната аптечка! В моите случаи кучето винаги е спирало и дори побягвало обратно, но статистиката ми е лоша, така че бъдете готова все пак да се покатерите на нещо.
А докато се намери някой с гражданско чувство, готов да похарчи за решаването на проблема малко време и пари (не подаяния - държавни такси! Съдът смята, че решаването на административни проблеми, засягащи мнозина невиновни данъкоплатци трябва да се плаща, макар и символично!) можете да ползвате един много древен метод, който и аз съм експериментирал: ако нямате в критичния момент тоягоподобно нещо в ръката (най-добре да си ходите из града с една сопа и да направите по-маки сопички на децата) когато кучето се насочи към вас, не бягайте, това отключва вълчия рефлекс у кучетата, а се наведете към земята, уж да вземете камък... Ако там има такъв - вземете го и замерете песа и се постарайте да го уцелите или камъка да падне близко пред него. Добра идея е в почивните дни да водите цялото семейство в планината или в полските пущинаци, където да тренирате хвърляне на камъни по цел... Не забравяйте и походната аптечка! В моите случаи кучето винаги е спирало и дори побягвало обратно, но статистиката ми е лоша, така че бъдете готова все пак да се покатерите на нещо.
- plamen_penev
- Активен потребител
maya_madjarova написа:Какво е разумното,бързо решение?Екоравновесие само кастрира и обезпаразитява...това със сигурност,не спира агресията на бездомните кучета...И?...Какво може да се направи?Имате ли някаква реализуема идея?.. ситуацията е: вълкът сит и агнето цяло...
Госпожо, ако се сетите начин превантивно, но окончателно да се спира агресията на животно, при това - в общодържавен мащаб, пък и кой е в състояние да го осъществи, споделете...
Аз обожавам животните, мнението ми вероятно е пристрастно.Виж, организацията "Екоравновесие", доколкото имам някои наблюдения, ми е много интересна в професионален план.
Проблемът с бездомните кучета, много рядко са бездомните кучета... Обичайно това са скитащи по улиците, измършавели животинки, които обезумяват от страх от пищящите истерични лелки, или тези, които ги малтретират за забавление.В "цивилизацията", както вероятно биха се изразили някои съфорумци, текат кампании "осинови куче" и проблемът се решава бързо.
Имаше множество огласени случаи на пострадали в последните години.Огромният процент от тях, са причинени /аз други всъщност и не зная/ от оставени без надзор домашни питомци. От ония-чудесните породи -питбули, ротвайлери..., дето не скитат по улиците или поне не би следвало...това някак е проблем и на собствениците им, които го допускат.
С риск да отприщя нова вълна от гражданственост на г-н Пенев- можете да видите и "по телевизора"-какво прави зоополицията, когато види нехуманно отношение към животно, в някои страни.
Но, ние още не сме на тоз етап, дори към хората. Вчера пак дадох пари на учителката ми от основното училище. За лекарства.Пенсията и стига /цялата/, да покрие само 2/3 от стойността им, и то - в случай, че не се храни, и няма сметки за плащане...
- Гост
Не знам какво против гражданствеността имате cruel_la, но опитът да отклоните отговорността на държавните служби от проблема като я насочите тази отговорност към безхаберни граждани, каквито без съмнение съществуват при това в изобилие, е меко казано несериозен и не знам защо ми напомня заглушаването чрез "балбукане" в един от разказите на любимия ми Станислав Лем. Защото тези безхаберни граждани щяха доста да се позамислят дали да изгонят вече порасналото си кученце на улицата, ако живеехме в "бяла" държава...Тогава, когато са застрашени живота и здравето на данъкоплатец, казвам, отговорността за тази заплаха не се носи от филанкишията (извинете!), а от точно и ясно определени дори в нашата държава служби и служители... Не ви харесва, вярвам ви и мисля че вече ви разбирам, но е точно така!
Не може да лапаш от държавната софра, а да се оправдаваш с това и онова... Обезпаразитявали били! Само това ли са им задълженията? Може би Бойко Борисов трябва да ги кастрира пустите кучета? Или той е отговорен?
Не може да лапаш от държавната софра, а да се оправдаваш с това и онова... Обезпаразитявали били! Само това ли са им задълженията? Може би Бойко Борисов трябва да ги кастрира пустите кучета? Или той е отговорен?
- plamen_penev
- Активен потребител
"В свободните от обществена дейност часове великият Ох се занимавал с изследователска работа в други области; така например той създал метод за откриване на планети, населени, с разумни същества и разположени много далече — така нареченият „ключ апостериори“, съвсем прост, като всяка гениална идея. Ако на небосвода заблещука нова звездичка там, където дотогава не е имало звезди, значи се разпада планета, чиито жители са достигнали висока степен на цивилизационно равнище и са открили начин за освобождаване на атомната енергия. Доколкото можел, великият Ох предотвратявал подобни произшествия, като учел жителите на планетите, на които естествените горива като въглища и нефт се изчерпвали, да отглеждат електрически змиорки. Методът бил възприет на не една планета под наименованието Протеза на прогреса. Едва ли има космонавт, който да не е бил доволен от вечерните разходки на Ентроптоза в компанията на дресирана змиорка с електрическа крушка в муцуната?"
Ст. Лем
- Гост
Доколкото помня в соц.време имаше т.нар кучкарници.Знам,че там се избиваха масово бездомните "животинки".И смятам,че така трябва да бъде..До блока ми милото женско куче има поколение...и минаващите лелки ги напада без причина,и не защото крещят.Лелките не знаят,че в изоставената къща има семейство кучета...Инстанциите не са поставили табела...
Впечатли ме изказване на приятел."Стандарта на една държава-лесно се определя-погледни бездомните животни и ще разбереш освен стандарта и манталитета на живеещите там"
Е,явно сме достатъчно бедни и глупави,след като и във форум не може да се открие адекватно решение.
Впечатли ме изказване на приятел."Стандарта на една държава-лесно се определя-погледни бездомните животни и ще разбереш освен стандарта и манталитета на живеещите там"
Е,явно сме достатъчно бедни и глупави,след като и във форум не може да се открие адекватно решение.
- maya_madjarova
- Младши потребител
maya_madjarova каза:
Имате предвид не ВЪЗМОЖНО решение, а такова което на вас БИ ВИ СЕ ХАРЕСАЛО? Нещо като "лопата с копче"?
- plamen_penev
- Активен потребител
plamen_penev написа:maya_madjarova каза:
Имате предвид не ВЪЗМОЖНО решение, а такова което на вас БИ ВИ СЕ ХАРЕСАЛО? Нещо като "лопата с копче"?
Присетих се за рибицаите в тази поредица, която цитирахте, Пенев.И, действията им безкомпромисни спрямо водняка...
- Гост
Исках да прочета различни мнения.
"The pure and simple truth is always pure and never simple"
Благодаря за коментара Ви.Не съм капризна,търпя капризи....
Исках да прочета различни мнения.
"The pure and simple truth is always pure and never simple"
Благодаря за коментара Ви.Не съм капризна,търпя капризи....
- maya_madjarova
- Младши потребител
Ами многото варианти май се оказаха два: пистолет (камък, тояга, пушка...) и съд (административна процедура...). Май никой не се сети за идеалното, чисто, но не винаги просто решение. Може би защото такова не съществува?
Извън темата, към cruel_la: аз пък се сетих за ангелицията, чиновниците - еднодневки с техните ограничени от времето възможности да вредят на обществото, а от там и на самите себе си и за доживотната идентификация... да бъдеш личност сред безлични... или как беше ... Прочее това пътешествие ми е любимото. А също и онова в което определя човека като "гнусотник беснеещ". Толкова точно е класифицирал... някои от нас!
Извън темата, към cruel_la: аз пък се сетих за ангелицията, чиновниците - еднодневки с техните ограничени от времето възможности да вредят на обществото, а от там и на самите себе си и за доживотната идентификация... да бъдеш личност сред безлични... или как беше ... Прочее това пътешествие ми е любимото. А също и онова в което определя човека като "гнусотник беснеещ". Толкова точно е класифицирал... някои от нас!
- plamen_penev
- Активен потребител
"Пумиярите в София вчера, станали с три по-малко"?
Вероятно имате предвид помиярите?
Що така - появил се е среднощен Батман със садистичен уклон, който не е запознат с нЕкои състави на НК ли?
Не мога да разбера, що всички бивши полицаи, и всеки докопал разрешително, а той май няма недокопали...умират да се правят на Уайът Ърп..., но във всеки случай, определено имат късмет, че случва у нас.
Нямате дори идея колко сте прав.
Вероятно имате предвид помиярите?
Що така - появил се е среднощен Батман със садистичен уклон, който не е запознат с нЕкои състави на НК ли?
Не мога да разбера, що всички бивши полицаи, и всеки докопал разрешително, а той май няма недокопали...умират да се правят на Уайът Ърп..., но във всеки случай, определено имат късмет, че случва у нас.
plamen_penev написа:
А също и онова в което определя човека като "гнусотник беснеещ". Толкова точно е класифицирал... някои от нас! [/i]
Нямате дори идея колко сте прав.
- Гост
Имам, имам!
- plamen_penev
- Активен потребител
Бездомен пес спаси друго куче, блъснато от кола.
Въпросното няма нужда от коментар.
Дали и ние бихме сторили същото?!
Въпросното няма нужда от коментар.
Дали и ние бихме сторили същото?!
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Трогателно! Изпратете го на майката на спасеното от doc03 дете...
- plamen_penev
- Активен потребител
Нападнато,разбира се, не от бездомно...
Ако това ще утеши вълнуващите се по темата- "Екоравновесие" не спазва изискването да връща обезпаразитените и кастрирани животинки, поне доколкото аз имам лични наблюдения. Ако не ги потърсят в някакъв минимален срок-мисля 24 часа, се евтаназират. По този начин прибраха моето куче, завързано с каишка пред пункт за вестници за около пет мин. Едва го спасих -осакатено, кастрирано, цялото в кръв и рани.И, едва си го взех. Това, което видях там, бе по-лошо от обикновена кланица.
За бездомните кучета не зная, но тази организация искрено се надявам някой някога...
Ако това ще утеши вълнуващите се по темата- "Екоравновесие" не спазва изискването да връща обезпаразитените и кастрирани животинки, поне доколкото аз имам лични наблюдения. Ако не ги потърсят в някакъв минимален срок-мисля 24 часа, се евтаназират. По този начин прибраха моето куче, завързано с каишка пред пункт за вестници за около пет мин. Едва го спасих -осакатено, кастрирано, цялото в кръв и рани.И, едва си го взех. Това, което видях там, бе по-лошо от обикновена кланица.
За бездомните кучета не зная, но тази организация искрено се надявам някой някога...
- Гост
plamen_penev написа:Трогателно! Изпратете го на майката на спасеното от doc03 дете...
Нещата не са черно-бели. Никога не са само лоши или само добри. В спектъра на разни мисли можеш разгледаш един и същ факт по твърде много начини и от най-различни гледни точки. Крайностите са вредни и много опасни.
Неприятен е както инцидента със спасеното от doc03 детенце, така и разказаното от cruel_la и още много подобни истории съм чула, чела и видяла. Моето дете се прибра с ухапан крак и без половин крачол при жестока борба, при това в центъра с бездомно куче. Но пък и нашето куче беше отровено със стихинин, замесен на топчета, разхвърлян от общината, които топчета може да лапне и всяко малко дете. Смъртта беше жестока и мъчителна, като всяка една смърт.
Обяснението беше, че нямали повече средства за по-модерни начини ...
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
извод:съвместно съжителство с бездомни животни е опасно,рисково и може да доведе до трагичен край и на двете страни...единственитят закон,който е приложим,е закона на джунглата...
- maya_madjarova
- Младши потребител
...единственитят закон,който е приложим,е закона на джунглата...
Категорично не съм съгласен! Ние сме разумни същества, имаме акъл и сигурно може да се намери интелигентно решение на проблема!
Но мърлячите трябва да бъдат преследвани!
- plamen_penev
- Активен потребител
diaida написа: Но пък и нашето куче беше отровено със стихинин, замесен на топчета, разхвърлян от общината, които топчета може да лапне и всяко малко дете. Смъртта беше жестока и мъчителна, като всяка една смърт.
Обяснението беше, че нямали повече средства за по-модерни начини ...
За това пък просто не ми се говори, мое близко дете пострада точно по този начин.
- Гост
61 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Назад към Административно право
|
|