начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

Скандален отказ за регистрация по ЗДДС

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Скандален отказ за регистрация по ЗДДС

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Май 2009, 17:59

Неделчо Митев?
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот portokal » 15 Май 2009, 18:00

...смея да заявя, че всеки синдик (освен ако не фигурира символично в списъка) познава доста добре... търговското право

Затова пък никой юрист не "разбира търговското право" (както ни обясни госпожата), освен ако не е синдик. 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот pavlovisd » 15 Май 2009, 18:06

Нека да уточним, не съм искала да обидя юристите, като констатирах, че малко хора са в час с производството по несъстоятелност. Освен одитор съм и юрист и много уважавам колегите. Наистина, обаче, малко хора работят с тази материя, това е особено призводство, за което е желателно да не се прилага често. Аз работя като синдик и затова го познавам. Нямам претенции всеки данъчен да го познава, но би трябвало да имат процедура за решаване на по-трудни казуси от по-отговорни органи. Защото жалбата, която депозирах ( http://www.rimesaodit.com/index.php?download=1 ), съдържа 90% от писмените обяснения, които им дадох, когато ми поискаха обезпечението. Можеха да се запознаят с тях и да ги вземат предвид.
Чакам с нетърпение отказът да бъде отменен и да си поискам обезщетение.
pavlovisd
Младши потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 18:09

pavlovisd написа:Всъщност, твърде малко юристи разбират търговското право, особено несъстоятелността, както личи и по мненията във форума, :)

portokal написа:Затова пък никой юрист не "разбира търговското право" (както ни обясни госпожата), освен ако не е синдик

:cry: На това пък май му се викаше "необоснованост" като порок на съдийско решение, демек - не отговаря на доказателствата по делото или съставлява тяхно превратно тълкуване :wink:
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 18:29

gudio написа:
pavlovisd написа:Всъщност, твърде малко юристи разбират търговското право, особено несъстоятелността, както личи и по мненията във форума, :)

portokal написа:Затова пък никой юрист не "разбира търговското право" (както ни обясни госпожата), освен ако не е синдик

:cry: На това пък май му се викаше "необоснованост" като порок на съдийско решение, демек - не отговаря на доказателствата по делото или съставлява тяхно превратно тълкуване :wink:

Само че частична необоснованост , доколкото в основната си част решението е правилно. :D За мен повтарям , няма нищо скандално в този отказ.Ако той е скандален , то казусите с които се борим всеки ден , са направо мулти , мега , канско , скандални :D .Дайте да не си хиперболизираме проблемите.Колкото до колегата синдик , оценката Ви е неправилна , достатъчно много юристи знаят търговско право и несъстоятелност.Пък ако си мислите , че има повече от 5% колеги , който не правят разлика между управителен орган и синдик-пак грешите!Успех в скандалния казус! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 18:44

REVOLUTION написа: За мен повтарям , няма нищо скандално в този отказ.Ако той е скандален , то казусите с които се борим всеки ден , са направо мулти , мега , канско , скандални :D

Не си прав... ако за теб това е "в реда на нещата", явно явлението "намалена чувствителност" към безобразията е станало наистина всеобхватно - живеем си в "турския кенеф на Европа" според оная "инсталация" и миризмата му започваме да намираме за нормална - все едно мирише на цветя и зелени поляни :cry: И скачаме срещу всеки, който се оплаче от миризмата, `щото бил с прекалено чувствителен нос и "хиперболизирал"... :cry:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 19:09

gudio написа:
REVOLUTION написа: За мен повтарям , няма нищо скандално в този отказ.Ако той е скандален , то казусите с които се борим всеки ден , са направо мулти , мега , канско , скандални :D

Не си прав... ако за теб това е "в реда на нещата", явно явлението "намалена чувствителност" към безобразията е станало наистина всеобхватно - живеем си в "турския кенеф на Европа" според оная "инсталация" и миризмата му започваме да намираме за нормална - все едно мирише на цветя и зелени поляни :cry: И скачаме срещу всеки, който се оплаче от миризмата, `щото бил с прекалено чувствителен нос и "хиперболизирал"... :cry:

Когато започнеш да виждаш скандал , в една административна грешка , за мен не е нищо друго от преувеличение , силно.Защото "думичката" скандал си има значение и то има определен интензитет , който е висок.За да заприличаме на кенеф , не допринесоха подобен тип "скандали" , но разбира се за тях по-добре да не говорим.Да ги подменим с дребнотемие ,да ги обсъждаме като сложни юридически казуси , много са интересни , много поучителни, разтреперих се.Дай най-добре да линчуваме , държавния служител , който си е позволил да сгреши.Басирам се , че във Франция аз ще ти намера подобна административна грешка , а ти ще ми намериш ли 100-на заменки със земи и гори и особенно след като е влезнал в сила закон , който ги забранява.Да се басираме ли във френския юридически форум , коя тема ще се обсъжда и коя ще се определи за скандал.Недей така , в случая имаме една груба грешка , която за съжаление , всеки може да допусне и нищо скандално няма!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот prnedev » 15 Май 2009, 19:34

Революшън ;-) Хайде да помислим за следната хипотетична ситуация.
Идва в БГ Метро Голдуин Мейър и поисква да наеме въпросната одиторска къща за акредитиран представител по ДДС. Договорчето ще е да кажем за 5 години, годишно ще продава филми за около 10 милиона евро. Хорорара на акредитирания представител, ще е 10% от оборота.

Поглеждат хората от МГМ и викат, "охо... тези не са регистрирани по ДДС? Охооооо... ама тези не са ги регистрирали щото не си плащат ДДС-то, а правят клонинги да точат? Малиййй, къде щяхме да се нагнездим..."
И хоп, възможните 5 милиона евро хонорар... отиват в историята, по-скоро на друго място, при конкуренцията :D 8)
В този случай, обезщетението по чл.17 ал.6 ДОПК ще бъде ли скандално? Иначе служителката боли я фара (чл.20 ЗНАП)
prnedev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 20:04

Недев , хипотетично , ще ми разкриеш ли как може да направим , така че хората да не грешат? :lol:
И кога е скандала , когато грешат умишлено , с користна цел?
Или когато поради незнание или опущение допуснат грешка?
Или и двете са скандал?
Междодругото , като напишеш в гуглето -скандал , нап , излиза....изненада , не коментирания казус ,а това :
http://lead.actualno.com/news_220438.html
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот portokal » 15 Май 2009, 20:10

Е, гусин Недев, дали един сериозен клиент ще прибърза така с изводите? 8)
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот prnedev » 15 Май 2009, 20:22

Ми Революшън, незнам дали е случайна грешка или умишлено е станала случайна грешка ;-))) Особено ако става дума за 5 милиона евро 8)
Въпроса е, че е карано през пръсти, не вярвам да е от незнание ;-)
А гуглето е голяма работа ;-))))
prnedev
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 20:27

prnedev написа:Ми Революшън, незнам дали е случайна грешка или умишлено е станала случайна грешка ;-))) Особено ако става дума за 5 милиона евро 8)
Въпроса е, че е карано през пръсти, не вярвам да е от незнание ;-)
А гуглето е голяма работа ;-))))

:lol: :lol:
Недев , ако синдика беше добавил , че вследствие на грешката са загубили 5 милиона евро и клиент , от мащаба на МГМ , щях с две ръце да ревна...скандалллл.Що крие? :lol: :lol: :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 20:38

Revolution, ти изобщо прочете ли линковете на "синдика-одитор" или така си плещиш в характерния за теб неизменен стремеж винаги да се изкажеш последен :?: Миличките хорица - човещинка, тъй - опущенийце случайно допуснали... то който не работи, той не греши... :lol: Даваш ли си сметка, че става дума или за пълна (правна) неграмотност или за умишлено някакво заяждане ?
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 20:47

gudio написа:Revolution, ти изобщо прочете ли линковете на "синдика-одитор" или така си плещиш в характерния за теб неизменен стремеж винаги да се изкажеш последен :?: Миличките хорица - човещинка, тъй - опущенийце случайно допуснали... то който не работи, той не греши... :lol: Даваш ли си сметка, че става дума или за пълна (правна) неграмотност или за умишлено някакво заяждане ?

Прочетох го и какво?Страшна работа.Гудио защитникът на онеправданите отново извиси изполинския си ръст.Когато защитаваше колегата си ЧСИ , проявил наистина пълна правна неграмотност и при това юрист , друго пееше , ама с пълно гърло възстана срещу един служител , допуснал юридическа грешка , при това най-вероятно не е юрист.Гудио , айде стига с твоите двойни стандарти , ако обичаш.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 20:57

:) Тъкмо аз се сетих за твоите двойни стандарти и ето, че се присети и ти :lol: За тебе и казусът "Борислски" също не беше и продължава да не бъде никакъв скандал... а когато аз успокоявах "сърбина", че нищо толкова страшно не се е случило и онзи ЧСИ ще му върне парите (което той направи), не - това било скандална правна неграмотност... 8) Щеше да е такава, ако ЧСИ беше проявил твоя инат и беше отказал да върне парите, настоявайки, че е прав или че "грешчица е станал, ама к`во от това ?" :lol:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот toti99 » 15 Май 2009, 21:01

Зададох само въпрос ...нищо не твърдя ...

Прочетете мотивирания отказ от данъчните ...интересен е . Там пише , че госпожата е ...представляваща и синдик ... на фирмата в несъстоятелност която дължи ДДС /може би - не е изрично написано/ малко над 140 000 лева. На друго място е написано само , че г-жата е представляваща по-горе цитираната от мен фирма ...без да е споменато че е и синдик на фирмата както посочих по-горе . Може би само редакционни пропуски ..може би нещо друго ...не знам само задавам въпроси и свободон разсъждавам ...
От търговския регистър не може да се разбере почти нищо за фирмата .
Имам усещането , че г-жа "Хала" не ни казва всичко ..та затова не мога да твърдя със сигурност нищо ....а само задавам въпроси .
toti99
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 21:10

gudio написа::) Тъкмо аз се сетих за твоите двойни стандарти и ето, че се присети и ти :lol: За тебе и казусът "Борислски" също не беше и продължава да не бъде никакъв скандал... а когато аз успокоявах "сърбина", че нищо толкова страшно не се е случило и онзи ЧСИ ще му върне парите (което той направи), не - това било скандална правна неграмотност... 8) Щеше да е такава, ако ЧСИ беше проявил твоя инат и беше отказал да върне парите, настоявайки, че е прав или че "грешчица е станал, ама к`во от това ?" :lol:

Моля , какво за казуса Борилски? :shock: :shock: Да не ме бъркаш с някой?Май да!Ми то тука какво страшно ще стане , можеш ли да ми кажеш , даже и минимална загуба на пари няма да има(защото при сърбина , най-малко лихва човека е загубил , докато парите му са били в ЧСИ.Не вярвам да ги е върнал с лихва :wink: ).Просто , отказа ще падне още на административно обжалване и толкоз!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 21:13

8) Айде на бас, че няма да отпадне - защото някой умник ще подготви проекта, а началникът на "ОУИ" само се подписва, без да чете... Опущенийце - нищо работа, нали има и ВАС :mrgreen: :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 15 Май 2009, 21:21

gudio написа:8) Айде на бас, че няма да отпадне - защото някой умник ще подготви проекта, а началникът на "ОУИ" само се подписва, без да чете... Опущенийце - нищо работа, нали има и ВАС :mrgreen: :mrgreen:

Айде на бас!За по 1 питие!Ако не падне и стигне до съда , ще го призная за скандал. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gudio » 15 Май 2009, 21:26

:) Добре. За "казуса Борилски" наистина съм се объркал - оказва се (сега попрегледах темата), че за Portokal там "нещата са си в реда на нещата" :mrgreen:
Аватар
gudio
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Данъчно право