начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

жалба против решение на съда -спeшно

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: жалба против решение на съда -спeшно

Мнениеот system » 28 Мар 2009, 22:39

Бихте ли уточнили, господин Пенев, поименно, кои съдии са били наказани по Ваши жалби, за какви нарушения и с кои решения на Висшия съдебен съвет, като посочите номерата и датите на решенията.
Неуточняването на тези обстоятелства означава, че лъжете.
system
Активен потребител

Мнениеот donna » 28 Мар 2009, 23:04

Олеей боже ...
Господин Пенев , преди да отчетете ,кой колко може не може ,кой е добър и кой е лош направете си една проста сметка ,колко пъти се промени законодателството последните няколко години примерно последните 10г , колко пъти всички ние се сблъскваме с малко или много несъвършенства на закона , колко пъти провеляваме последните промени на даден закон и преходните и заключителните му разпоредби и т.н.
Това важи за наказателното ,гражданското ,административното ,и ако щете ЛУННОТО ПРАВО ,ПЛАНЕТАРНОТО ПРАВО...
Добре ,че Библията е една , ама Синода ни го осъдиха в ЕСПЧ ...и сега ...
donna
Старши потребител

Мнениеот huligan » 28 Мар 2009, 23:45

plamen_penev написа:.. Нима тези съдии трябва да бъдат оставяни да разнасят "заразата" и сред съвестните си колеги? Аз съм против и не се гнуся да подавам жалби (всъщност "сигнали", уважаеми!) пред Инспектората. Аз подкрепям съвестните съдии и не ме е срам дълбоко, че вече доста магистрати, любители на безхаберието, са получили дисциплинарни наказания по моя "вина".

Ясно. Доносник по убеждение.С "благородни" мотиви. :mrgreen:
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 30 Мар 2009, 10:41

system каза:
Бихте ли уточнили, господин Пенев, поименно, кои съдии са били наказани по Ваши жалби, за какви нарушения и с кои решения на Висшия съдебен съвет, като посочите номерата и датите на решенията.
Неуточняването на тези обстоятелства означава, че лъжете.

За какво ви са имената, почитаеми system? Ще изказвате съболезнования ли?
За причината няма проблем: прекомерна продължителност на делото... впрочем, като високоерудиран специалист-юрист, със сигурност знаете, че Инспектората към ВСС не се не може да се произнася по други нарушения...
Колкото до имената - случаят ще бъде публикуван. Или поне, ще го предложа за публикуване с отстранени личните данни, в сайта на гражданското сдружение за оптимизирана на правосъдието и администрацията. За да задоволя любовта ви към конктретиката, в която няма нищо лошо, ще ви пратя линк...
Почитаема donna! Не аз, а компетентния да го направи орган е установил, потвърждавайки моите предположения, че е на лице процедурно нарушение.
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот plamen_penev » 30 Мар 2009, 11:19

Моля да бъда извинен от форумците, вече остарявам и реагирам забавено...
donna каза: колко пъти се промени законодателството последните няколко години примерно последните 10г , колко пъти всички ние се сблъскваме с малко или много несъвършенства на закона , колко пъти провеляваме последните промени на даден закон и преходните и заключителните му разпоредби и т.н.

Няма спор, уважаема! Едва ли би се намерил участник в съдебната процедура, който да не е изнервен от ежемесечните промени в закони и текстове! При това за нас непрофесионалистите това е особено гадно, защо всеки момент сме готови да научим за поредната промяна едва в с.з. Дори и през ум, казвам, не би ми минало да кажа блага приказка за нашият Законодател! Но законът е това, което е ВЕЧЕ публикувано! Някои са заинтересовани, други ЗАДЪЛЖЕНИ да го четат...
Дисциплинарните нарушения, обаче, не са чак толкова много. Нито има някакви драстични промени по тях в ЗСВ през последните години... Просто новия Инспекторат, по всичко изглежда, започна да си осъществява контрола както го изисква закона...
Като ви чета тук някои добивам впечатлението, че говорим за различни съдилища!
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот system » 30 Мар 2009, 12:14

plamen_penev написа:
За какво ви са имената, почитаеми system? Ще изказвате съболезнования ли?
За причината няма проблем: прекомерна продължителност на делото... впрочем, като високоерудиран специалист-юрист, със сигурност знаете, че Инспектората към ВСС не се не може да се произнася по други нарушения...
Колкото до имената - случаят ще бъде публикуван. Или поне, ще го предложа за публикуване с отстранени личните данни, в сайта на гражданското сдружение за оптимизирана на правосъдието и администрацията. За да задоволя любовта ви към конктретиката, в която няма нищо лошо, ще ви пратя линк...

Не с линк, господин Пенев, искам имената на колегите и решенията на ВСС тук във форума. Да проверим кого и какво сте сезирали ... ако изобщо сте сезирали някого и нещо извън този форум. Защото аз продължавам да мисля, че лъжете за това, че магистрати са били наказани точно по Ваша "вина". Нали това беше твърдението Ви ?
И моля за конкретика. Не с "отстранени" лични данни, а с имената и длъжностите в съответните звена в съдебната система. Например: Иванов - съдия в РС София, Стоянов - прокурор в ОП Пловдив, Драганов - съдия в АС Варна и т. н. ,Както успяхте (слава Богу) да забележите, ние сме юристи и работим с конкретни факти. Изводите можем да си направим сами.
Всяка липса на отговор или представянето му без тази конкретика, е приравнено на лъжа.
system
Активен потребител

Мнениеот balance » 30 Мар 2009, 13:32

plamen_penev написа:
Моля да бъда извинен от форумците, вече остарявам и реагирам забавено...

Казва се старческа деменция. Извинен си.
balance
Потребител

Мнениеот donchev » 30 Мар 2009, 13:44

plamen_penev e обикновен хвалипръцко, който се опитва да убеди с драсканиците си във форума, че е някаква обществено значима личност.
donchev
Потребител

Мнениеот p_dyan » 31 Мар 2009, 23:44

Човека (пенев) отговаря много добре ми се струва. Не намирам повод за атаки и обиди към него. По същество трябва да се отговаря на задени въпроси, иначе за какво ще стоим в този форум , нали нещо трябва да научим, а и да дадем.
p_dyan
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 01 Апр 2009, 09:17

Вие, system, май нямате навика да ме четете... Но пък имате навика бързо и лесно да сипете обиди... Е! Не ме стресирате - вече се познаваме :lol:
balance каза:
Казва се старческа деменция. Извинен си.

Почитания за ерудицията ТИ balance! Но когато използвате латински - използвайте го изцяло при употреба на докторски термини! "Сенилна деменция" или "старческо оглупяване"... Изберете... Но "старческа деменция"?! Получава се някаква претенциозна каша, демек - вижте ме какви думички поназнайвам! :lol: Да ме прощавте любезна :oops:
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот system » 01 Апр 2009, 10:17

plamen_penev написа:
Вие, system, май нямате навика да ме четете... Но пък имате навика бързо и лесно да сипете обиди...

Не сипя обиди, господин Пенев, просто твърдя, че лъжете за това, че (колко бяха?) магистрати били наказани по Ваш сигнал. С (поредната) липса на конкретни данни сам се изобличавате в лъжа. И в празни приказки.
system
Активен потребител

Мнениеот balance » 01 Апр 2009, 13:36

Почитания за ерудицията ТИ balance! Но когато използвате латински - използвайте го изцяло при употреба на докторски термини! "Сенилна деменция" или "старческо оглупяване"... Изберете... Но "старческа деменция"?!

Това изявление по същество ми прилича на признание. Сам се характеризира :wink: .
И ... такова животно като "докторски" термини няма. Явно съм ти улучил състоянието :mrgreen: .
balance
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 01 Апр 2009, 14:04

Ще си позволя да ви подскажа, system, защото веднаж вече ми се извинихте за обидите, отправени от вас към мен тук в този форум, с което ми направихте превъзходно впечатление. Все пак малцина са в днешно време тези, които са готови да го направят... Просто вземете и го прочетете този ЗСВ! Четете ги тези закони! Нищо че сте завършили някога право. Тогава може би няма да казвате "хоп" преди да сте скокнал, както благоволи да се изрази нашият президент на Републиката, а ще забележите, че дисциплинарните производства пред ВСС не са единствните административни наказания, които законът предвижда за "нередовните" съдии в системата. Може би, казвам, за вас магистратите писменото "предупреждение" да не е наказание, но според закона е! Ама кой да чете...
Надявам се да оцените тактичността и мекотата в изказа ми...
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот huligan » 01 Апр 2009, 14:15

plamen_penev написа: Може би, казвам, за вас магистратите писменото "предупреждение" да не е наказание, но според закона е! ..

Човекът те пита кои са магистратите. Поименно. Какво го усукваш? Хайде, че и на мен ми е любопитно!
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот balance » 01 Апр 2009, 14:41

plamen_penev написа:
Просто вземете и го прочетете този ЗСВ! Четете ги тези закони! Нищо че сте завършили някога право... ще забележите, че дисциплинарните производства пред ВСС не са единствните административни наказания, които законът предвижда за "нередовните" съдии в системата. Може би, казвам, за вас магистратите писменото "предупреждение" да не е наказание, но според закона е!

Господин Пенев, току що показахте, че Вие самият не сте чели Закона за съдебната власт. Наказание "предупреждение" за магистрат НЯМА - погледнете чл. 308 ал. 1 т. 1-6 от ЗСВ. "предупреждение за уволнение" се налага от министъра на правосъдието на съдии по вписванията. Други "предупреждения" в ЗСВ няма да намерите.
plamen_penev написа:
Ама кой да чете...

Тук наистина има някой, който не чете, но това не съм аз.
Чакам имената на наказаните по Ваши сигнали магистрати, господин Пенев. Или май ще излезе, че няма такива :oops: ?
balance
Потребител

Мнениеот plamen_penev » 01 Апр 2009, 15:43

balance каза:
Наказание "предупреждение" за магистрат НЯМА

Поднасям извинения! Грешката наистина е моя... но не ми се четаха пак документите... Наистина там пише "обръщане на внимание"... :oops:
Което наистина си е едно нищо за извършеното срещу мен. Благодаря че ми заострихте вниманието balance! Ще взема мерки... Там имаше и неизпълнение на акт на висшестоящата инстанция все пак... Поне глобичка се полага... Това не ме възмездява за двете години, които ми "пребиха" тези хора... Въпреки, че като се замисля, ако се откажа от личните си емоции, от гледна точка общото благо казвам, и това е нещо в сравнение с нищото до скоро!
Имало си е причина значи за недоверието и най-вече за изненадата на някои тук да науат, че някакви съдии, нарушавали служебните си задължения, са били наказани за това! Но не е зле да свиквате с тази мисъл, почитаеми магистрати. Пълната безотговорност от 90-те все някога трябва да свърши и като че ли новият Инспекторат се опитва да постави началото, макар и малко "срамежливо" за сега. :)
plamen_penev
Активен потребител

Мнениеот balance » 01 Апр 2009, 15:49

plamen_penev каза:
Грешката наистина е моя... но не ми се четаха пак документите... Наистина там пише "обръщане на внимание"...

Наказание "обръщане на внимание" също няма.
balance
Потребител

Мнениеот huligan » 01 Апр 2009, 15:55

plamen_penev написа:
Имало си е причина значи за недоверието и най-вече за изненадата на някои тук да науат, че някакви съдии, нарушавали служебните си задължения, са били наказани за това! :)

Няма изненада. Жалби, сигнали или откровени доноси е имало винаги. Интересно ни е колко от твоите са били основателни. Хайде! Чакаме!
Аватар
huligan
Потребител

Мнениеот system » 01 Апр 2009, 16:54

plamen_penev написа:
... някакви съдии, нарушавали служебните си задължения, са били наказани за това!

Точно за тези съдии Ви питаме: кои са тези магистрати, наказани по Ваша инициатива, за какво са били наказани и с какво наказание. Както отбеляза balance, обръщането на внимание не е наказание, макар че го има като правомощие на административния ръководител в чл. 327 от ЗСВ. Моля, посочете конкретни факти, другото е празнодумство.
system
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 01 Апр 2009, 17:03

Колеги, Вие си говорите, ама - ето новината от днес - жена роди в съдебната зала, докато чака ред на опашката.

Бащата е неизвестен по всяка вероятност е служител в Съдебната система.

Детето е кръстено на инстанцията, разглеждаща делото.
ivan_lawyer
Старши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Административно право