начало

Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела Правна уредба на споразуменията за избор на съд по граждански и търговски дела

Запор за напускане на страната заради актове от КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Запор за напускане на страната заради актове от КАТ

Мнениеот dqkonov » 12 Фев 2009, 19:22

''Запор за напускане на страната заради актове от КАТ''
Възможно ли е?
Понеже имам намерението да напусна страната скоро,но за последните 2месеца имам 4акта/сериозни/....
Не искам да зарежа всичко и на границата да ме изненадат/спрат/.
Благодаря ви за отговорите предварително!
Поздрави Апостол
dqkonov
Нов потребител

Re: Запор за напускане на страната заради актове от КАТ

Мнениеот punisher » 15 Фев 2009, 20:11

Ама аз наистина си мисля,че като чета такива изречения ,съм луда.Дори три път ми се наложи да прочета изречението :!:
За първи път в моето юридическо главоблъскане,не претендиран много за продължителност във времето ,чувам,че има и запор за напускане на страната.Ужас!
punisher
Потребител

Мнениеот kalahan2008 » 15 Фев 2009, 20:20

За първи път в моето юридическо главоблъскане,не претендиран много за продължителност във времето ,чувам,че има и запор за напускане на страната.

Някои така наричат ПАМ "забрана за напускане на страната" по чл. 75-76 ЗБДС. Наричат я още "запор на паспорта". Не е юридически издържано наистина, но някои така му викат, вкл. и юристи.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Фев 2009, 20:31

Митничарите му викат "ловушка", когато се отнася до чужденци със наложена забрана за напускане страната, например поради задължения - влизаш и - капанът "щраква" на излизане.
Иначе нищо не ти казват докато влизаш.
Но, директно казано - издаването на индивидуален административен акт или на принудителна административна мярка винаги следва да бъде съобразено с действителното, валидно уведомяване на потърпевшия в деня на налагане на забраната.
Тоест, неможе да се притеснявате за забрана, ако не сте уведомен за същата предварително.
Изпращат едно писмо с печата на Столично (регионално) ДВР-БДС (Български документи самоличност).
Впрочем проверете си данните в Дирекция Български документи самоличност - има-няма забрана.
Също така в регионалния НАП- АДВ. Това са публичните изпълнители.
Наскоро осъдих МВР за разноските по едно такова дело - съдиите направо изтряскаха 5 000 лева обезщетение, за неспазени правила по налагане на мярката.
Добре се повеселих по Нова Година, че и още се веселя.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот galpen » 20 Фев 2009, 22:38

ivan_lawer ,разкажи повече за делото което си спечелил срещу МВР
galpen
Нов потребител

Мнениеот cholacova » 22 Окт 2010, 15:47

Какви са неспазените правила в твоя случай.
cholacova
Нов потребител

Мнениеот goldie » 23 Окт 2010, 04:08

punisher написа:

Ама аз наистина си мисля,че като чета такива изречения ,съм луда.Дори три път ми се наложи да прочета изречението :!:

няма проблем да бъдат наложени обезпечителни мерки ако авторът на мнението е вещ. само остава да уточним дали е движима или недвижима. :roll:
брях! някой анонимен м(ар)одератор не понася Капитан Очевидност. интересно защо след като той не нарушава Общите условия на Lex.bg.
goldie
Потребител

Назад към Административно право