Моля,някой да ми отговори на следния въпрос, за което благодаря предварително!
В ревизионен акт на НАП е уважено искането за изтекла погасителна давност за част от осигурителни вноски.Публичният изпълнител започва принудително събиране върху цялата сума,чрез запор на банкова сметка.Съответно правя искане за отписване на изтеклите по давност суми от данъчно-осигурителната сметка на дружеството на основание чл.173 от ДОПК.В резултат на на това публичния изпълнител съставя протокол, в който е отразено, че се маркират сумите като "погасени по давност".
Интересува ме, точно така ли трябва да бъде направен протокола, тъй като аз искам отписване на сумите от сметката на основание чл.173?Маркираните суми като "погасени по давност" ли значи "отписване"?Този протокол ли ще послужи за отписване на тези задължения и в счетоводството на дружеството?
- Дата и час: 23 Ное 2024, 01:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ИЗТЕКЛА ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Re: ИЗТЕКЛА ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ
Вижте как съставят ДРА-тата данъчните
УКАЗАНИЕ № 24-00-28 от 21.04.2007 г. относно действия на органите по приходите във връзка с погасени по давност задължения
Доста е дълго за копиране. Разгледани са възможните варианти
УКАЗАНИЕ № 24-00-28 от 21.04.2007 г. относно действия на органите по приходите във връзка с погасени по давност задължения
Доста е дълго за копиране. Разгледани са възможните варианти
- prnedev
- Активен потребител
Re: ИЗТЕКЛА ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ
Благодаря много!Това писмо съм го прочела отдавна, но ме тормози начина по който ми е направен протокола.Дали по този начин отразено "Маркирах горе-цитираните задължения с маркер-Погасени по давност-" значи и отписване от данъчно-осигурителната сметка на задължението на основание чл.173.
- roky_f111
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|