начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

ИЗТЕКЛА ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ИЗТЕКЛА ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ

Мнениеот roky_f111 » 22 Яну 2009, 23:04

Моля,някой да ми отговори на следния въпрос, за което благодаря предварително!
В ревизионен акт на НАП е уважено искането за изтекла погасителна давност за част от осигурителни вноски.Публичният изпълнител започва принудително събиране върху цялата сума,чрез запор на банкова сметка.Съответно правя искане за отписване на изтеклите по давност суми от данъчно-осигурителната сметка на дружеството на основание чл.173 от ДОПК.В резултат на на това публичния изпълнител съставя протокол, в който е отразено, че се маркират сумите като "погасени по давност".
Интересува ме, точно така ли трябва да бъде направен протокола, тъй като аз искам отписване на сумите от сметката на основание чл.173?Маркираните суми като "погасени по давност" ли значи "отписване"?Този протокол ли ще послужи за отписване на тези задължения и в счетоводството на дружеството?
roky_f111
Нов потребител

Re: ИЗТЕКЛА ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ

Мнениеот prnedev » 26 Яну 2009, 19:26

Вижте как съставят ДРА-тата данъчните ;-)

УКАЗАНИЕ № 24-00-28 от 21.04.2007 г. относно действия на органите по приходите във връзка с погасени по давност задължения

Доста е дълго за копиране. Разгледани са възможните варианти ;-)
prnedev
Активен потребител

Re: ИЗТЕКЛА ПОГАСИТЕЛНА ДАВНОСТ

Мнениеот roky_f111 » 04 Фев 2009, 03:23

Благодаря много!Това писмо съм го прочела отдавна, но ме тормози начина по който ми е направен протокола.Дали по този начин отразено "Маркирах горе-цитираните задължения с маркер-Погасени по давност-" значи и отписване от данъчно-осигурителната сметка на задължението на основание чл.173.
roky_f111
Нов потребител

Назад към Данъчно право