начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

надвзети данъци

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

надвзети данъци

Мнениеот mariatt » 10 Яну 2009, 02:17

От 01.01 2008г. до 30.04 работех в една фирма а от 12.05.2008 до 31.01.2008/и в момента/ започнах работа в друга фирма.Вторият ми работодател поиска бележка за данъците от предишния работодател за надвзети данъци на родители.И в двете фирми съм била на трудов договор.Взех заплатата си за декември и видях във фиша си вместо върнати надвзети данъци имам удържани 19.48 т.е.имам още да давам на държавата.Редно ли е това?Защо така се получи?ТЕзи колеги които не успяха да представят бележка от предишен работодател в срок спечелиха защото поне нямат удържани пари.Нямам обяснение за това.
mariatt
Нов потребител

Re: надвзети данъци

Мнениеот prnedev » 10 Яну 2009, 02:34

Попитахте ли счетоводителя във вашата фирма как са изчислени нещата?
По принцип е възможно, ако в предишната фирма сте работили на ниска заплата - приблизително до 320 лв бруто, а на вашите колеги да възстановят надвнесен данък, ако заплатата им е над тази сума.
Тази разлика идва от заплатата за месец декември 2007-ма година, която е платена през януари 2008-ма. Просто тогава данъците се изчисляваха по прогресивната скала, а сега е изравняването с "плоския данък"
prnedev
Активен потребител

Назад към Данъчно право