начало

Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие Министърът на правосъдието възложи на над 70 водещи експерти промените срещу домашното насилие

смяна на седалище

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

смяна на седалище

Мнениеот kokopati » 12 Дек 2008, 11:45

Здравейте,
смених седалището на фирмата си трябва ли да сменя картата на булстата, на която е записан стария адрес и данъчната регистрация не сън развивал дейност но сега мисля да почна бизнес има ли срокове за смяна на адреса в данъчното и булстат ,адреса го смених декември 2007 но от тогава не съм развивал дейност, да отворя ли нова или да продължа със старата .
Как се извършва самата смяна ,никога не съм развивал дейност със тази фирма.
kokopati
Младши потребител

Re: смяна на седалище

Мнениеот punisher » 12 Дек 2008, 11:56

Вече нямате Булстат,а ЕИК.Това е така ,защото вече сте в партидата на ТР.
А това е така,защото е невъзможно да сте сменили седалището си,без фирмата ви да не е пререгистрирана.
punisher
Потребител

Мнениеот kokopati » 12 Дек 2008, 12:06

значи не трябва да правя нищо повече така ли , да сменя ли регестрацията в данъчното тоес в друго ТД
kokopati
Младши потребител

Мнениеот punisher » 12 Дек 2008, 12:10

от АВ служебно си изпращам инфото в НАП-а.
Вече старите процедури ги няма.А и това е целта на този публичен регистър.
punisher
Потребител

Мнениеот kokopati » 12 Дек 2008, 12:23

Значи след като съм си сменил
седалището в съда всичко е наред със фирмата ми така ли
kokopati
Младши потребител

Мнениеот g.atanasova » 12 Дек 2008, 12:31

Не съм сигурна, че даваме съвсем правилни насоки на питащия... Вписването на нови обстоятелства е станало през декември, 2007, което ще рече, че е било извършено по стария ред. Тогава тази информация не се подаваше служебно към Булстат, а търговците сами заявяваха промените за вписване.
Аз бих Ви посъветвала да си подадете документи за пререгистрация в Агенция по вписванията - Търговски регистър, ако все още не сте го сторили.
g.atanasova
Младши потребител

Мнениеот punisher » 12 Дек 2008, 12:39

адреса го смених декември 2007 но от тогава не съм развивал дейност,

О,това е нещо различно.Вие сте още по стария ред.Или това,което ви е посъветвала g.atanasova или потърсете адвокат.
Извинете ме,не съм догледала.
punisher
Потребител

Мнениеот SashkoS » 12 Дек 2008, 17:22

Първо уточнете дали фирмата е пререгистрирана в ТР. Ако не е, както съдя от дискусията редно е (но не е спешно) да се пререгистрира.

Трябвало е да си смените картата на Булстат, не знам дали сега може да се направи, възможно е да не е необходимо.
Спомнете си дали сте подавали данъчна декларация за 2007 г. и в коя ТД на НАП. Можете и на място да отидете и да проверите дали ви водят в новата ТД.

Теоретично при смяна на седалище и съответно на НАП-а не е необходимо да се подава нищо. На практика обаче си вадите актуално състояние от ТР и отивате да ви "отбележат" защото им е зле връзката на НАП-а със ТР...
SashkoS
Потребител

Мнениеот kokopati » 14 Дек 2008, 17:40

ne sam podaval deklaracia nikade zashtoto ne sam imal deinosth dosega ot 2000 godina e firmata , samo sam ia regestriral v tD mladost 2000 godina i adresa na kartata na bulstata e maladost moga li da pochna deinost sega v tova sastoianie na firmata

2007 dek i smenih sedalishteto v sada
kokopati
Младши потребител

Мнениеот SashkoS » 15 Дек 2008, 17:53

Ами аз мисля, че ясно го казах - проверете в Регистър Булстат и в НАП.

За декларациията би трябвало да сте се посъветвали със счетоводител дали сте длъжни да подавате. Може да е трябвало, зависи от фирмата.
SashkoS
Потребител

Назад към Данъчно право