Lion11 написа:Do bebitor- vab6te ne e laja- eto za6to-
Много добре знам какви бяха правилата по стария закон за адвокатурата. Най-важното е-вписване без изпит. Следователно вписването беше свободно и всеки представил диплома, удостоверение за правоспособност и чисто свидетелство за съдимост подлежеше на вписване( др. документи са подробности- удостоверение от прокуратурата, от сл., служба, медицинско и тн.). Много добре знам, че за известен период от време при стария ЗА, официално не е имало вписване(поради големия брой адвокати, но не искам да ти обяснявам дали е имало вписвания на адв. "неофициално" т.е., без да се дава публичност ...вече това не е важно).
[u]Въпреки това за подалите документи е било ясно, че рано или късно ще се впишат, и то без изпит[/u]. Да наистина в периода 2001-2004г се чака по няколко месеца, да ти разгледат молбата за вписване, но какво от това- вписването на всеки подал нужните документи е било гарантирано и напълно сигурно, при несравнимо по-облекчена процедура, в сравнение с действащия закон.
В днешно време също се чака по няколко месеца до следващия изпит, неизвестно защо този изпит не се провежда например всеки месец.
Което ясно показва, че нищо не знаеш... Как никой нищо не ти гарантира и как се търси под дърво и камък колегия- поне една измежду всичките 28 в България, за да те приеме. Как смяташ, дали това търсене не е въпрос на разход, дори по-висок от настоящите ви такси??? И да ги убеждаваш колко много знаеш, не им пука. И как се обжалват решения на съответната АК, в която се забранява приемът, някъде след 1997г. Колко време ти е гарантирано чакането? 5, 6, 7 години са си много време за един юрист. А този период продължи приблизително до новия ЗА. Аз изгубих само година и нещо, почти две... В търсене, в тропане, в молби...И да не смяташ, че имаше интернет? В едната Ак не знаят телефона на другите. И съвсем не беше пренаселено с адвокати. Пренаселено е сега, ако питаш мен. Не че ми пречи, нито пък ми пука. Тука важи естествения подбор.
Затова, поне се радвайте на шанса, който имате.