начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС ОТ ЕС

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

РЕГИСТРАЦИЯ НА МПС ОТ ЕС

Мнениеот hplamen » 06 Авг 2008, 12:25

Здравейте!
Искам компетентно мнение и съвет.
Купувам кола от човек, внесъл я от Италия. Не е регистрирал автомобила в РБ, и е върнал номерата там. Транзитни не е вадил също.
Не иска да я прехвърлим с договор за пок-прд, а да излезе, че аз сам съм я вкарал от там.
Има една декларация, която се попълва, а човека иска да остане анонимен, което не ми харесва.
Защо да не подпише че я внася и после ми я продава?
Подозирам че не е коректен, а вече капарирах колата.
hplamen
Нов потребител

Мнениеот DEKAH » 06 Авг 2008, 12:53

Това е масова практика. Просто на човека не му се занимава с висене в КАТ и плащане на разни такси.

От Италия не знам как е, но при внос от Германия се пише т.нар. "кауфен контракт" директно на името на купувача в БГ и той си регистрира колата в КАТ.

Вие си преценяте.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот DEKAH » 06 Авг 2008, 13:03

ianeva написа:
DEKAH написа:Това е масова практика. Просто на човека не му се занимава с висене в КАТ и плащане на разни такси.

От Италия не знам как е, но при внос от Германия се пише т.нар. "кауфен контракт" директно на името на купувача в БГ и той си регистрира колата в КАТ.

Вие си преценяте.

Честно казано DEKAH, за първи път чувам за "кауфен контракт". Пише се "Kauf Vertrag" и именно това е договор за покупко-продажба, какъвто в случая, питащият пише, че лицето, което му продава, не желае да сключи/подпише.

Поправям се веднага. Права сте Янева. Грешка в бързината.

Човека пише, че вносителя не иска да му я продаде с д-р за покупко-продажба. Явно иска да направи така, че все едно господина е я внесъл. Мисля, че не е толкова фатално.
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
Аватар
DEKAH
Активен потребител

Мнениеот diaida » 06 Авг 2008, 15:53

Документи, които са необходими за рег. в КАТ на МПС от Германия:

1) СВИДЕТЕЛСТВО ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ЧАСТ І (Автомобилен талон)

2) ТАЛОН НА МПС

3) Европейска общност Германия - D Свидетелство за регистрация Част ІІ

4) Договор за покупко-продажба на МПС

Документи за рег. в КАТ на МПС, закупено в Италия:

1) СЕРТИФИКАТ ЗА СОБСТВЕНОСТ на МПС

2) ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА

3) ТАЛОН НА МПС

Това поне са стандартните документи, които превеждаме за регистрацията в КАТ.
Изображение http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
Аватар
diaida
Активен потребител

Назад към Административно право