начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

административен произвол или...

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

административен произвол или...

Мнениеот buhti4ka » 21 Юли 2008, 10:11

здравейте. може ли някой да ми каже възможно ли е повторно издаване на акт за административно нарушение, след като първият акт е отменен с влязло в сила решение на Адм. съд, поради съществени нарушения на процесуални правила. Не е изтекла 1 година от датата на осъществяване на нарушението
buhti4ka
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 24 Юли 2008, 14:24

Тук въпросът е може ли за едно и също деяние, а не "през различен интервал от време".Аз също мисля, че може -чл.17 от ЗАНН.Там се говори за влязло в сила НП, а в случая Нп-то не е влязло в сила, тъй като е било отменено.
Остава отворен само въпросът това не е ли най-обикновено заяждане.
georgi07
Потребител

Мнениеот REVOLUTION » 24 Юли 2008, 15:11

georgi07 написа:Тук въпросът е може ли за едно и също деяние, а не "през различен интервал от време".Аз също мисля, че може -чл.17 от ЗАНН.Там се говори за влязло в сила НП, а в случая Нп-то не е влязло в сила, тъй като е било отменено.
Остава отворен само въпросът това не е ли най-обикновено заяждане.

А , не съм съгласен.Това е невъзможно.Щом един път наказателното постановление е отменено от съда , има формирана СПН , невъзможно е след това да се образува новo административнонаказателно производство.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот georgi07 » 25 Юли 2008, 11:44

poli_g написа:Колега georgi07, не мога да се съглася с Вашето становище, но сега нямам време...
Не само теоретично, но и на практика не се получава написаното от Вас.

На практика се получава, защото и аз зная за случай на две издадени НП-то за едно и също нарушение.Там Районния съд се e позовал на non bis in idem.За съжаление делото е висящо пред Административния съд.
Не казвам, че съм прав, но аз като чета ч.17 от ЗАНН разбирам това, което съм написал в първия ми пост. Изглежда май само аз :oops:
georgi07
Потребител

Мнениеот daris » 25 Юли 2008, 12:07

Считам, че е недопустимо втори път да се образува административно -наказателно производство за същото нарушение, а то започва със съставянето на АУАН. При съставени два акта за едно и също нарушение, беше издадено НП само въз основа на втория. НП е отменено поради, наличие на незавършило административно наказателно производство - със същия предмет и по отношение на същото лице, по първия съставен акт, и като издадено в нарушение на правилото "не два пъти за същото".
daris
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Юли 2008, 13:19

poli_g написа:Та, ако първото е отменено... :?

Това как?АУАН не е предмет на съдебната проверка и не се отменя.Отменя се само и единствено НП.
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 25 Юли 2008, 17:07

poli_g написа:
REVOLUTION написа:
poli_g написа:Та, ако първото е отменено... :?

Това как?АУАН не е предмет на съдебната проверка и не се отменя.Отменя се само и единствено НП.

Чети между редовете.... не съм и твърдяла да отменя акта!

Ok.Sorry
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот otorco » 25 Юли 2008, 17:51

и кво толкоз - и втория акт ще е съставен некадърно .... все пак трябва да се мачкат нарушителите :twisted: ама що все става като....вие си изберете поговорката ... иначе за казуса , считам че няма пречка да се започне ново административно производство , като не са изтекли преклузивни срокове - предходното НП е отменено и все едно че го е нямало/не че е нямало нарушение/ , но как тепърва ще се документира нарушение от преди месеци,което овреме не е установено по читав начин ... бих се радвал ако споделите малко повече подробности / а и на съдебното мнение/ :roll: - чисто спортен интерес
otorco
Нов потребител

Назад към Административно право