- Дата и час: 18 Дек 2024, 13:11 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ
|
|
Здравейте, колеги! Някой да е получил вече съобщението от Министерство на правосъдието???Много се забавиха тия хора
- Legion
- Младши потребител
...то като ви наблюдава човек, ви се чуди на нетърпението!!! Особено колежката teodora_abc... Освен да те приемат за прекомерно нахална и да те дисквалифицират, друго не виждам какво ше постигнеш като отидеш. По-кротко бе, хора! Всичко е наред - работата няма да избяга, работа боооооооооооооол! Трудовите ви договори ще се изпратят до районните съдилища, за които сте кандидатствали. Там ще подписвате договорите и всички останали книжа. Вие си определеляте в кой момент встъпвате в длъжност, трудовия договор възниква тогава.
- simo99
- Младши потребител
teodora_abc написа:И аз нищо не съм получила. И не ми е ясно защо да не може да отидем и преди съобщението.
Ха-ха-ха!
Ами я по-добре запретвай ръкави направо се втурвай на работа! Защо ли пък ги чакаш още!
Боооже! Пък дано си запазиш същия хъс и за работа!
- simo99
- Младши потребител
Хъс за работа имам - бол. Не ме познаваш и не можеш да го коментираш. Не виждам какъв е проблема да отидем да си получим съобщенията лично - и без това после ще се ходи в МП. Неопределеността дразни - все пак и сега работим някъде, за сведение, и мястото не се освобождава от днес за утре. И да, нямам търпение да започна новата работа, на конкурс ходих с желание, не от няма къде - имам си работа, с не по-малък доход, за сведение. Спирам да пиша в темата. Ако преценят модераторите, да ме изтрият.
- teodora_abc
- Младши потребител
Я, каква разлика. А пък след конкурса за ЧСИ, на мен ми се обадиха по телефона от МП и заплашително ме уведомиха, че ако не дойда до два дена да си получа заповедта, министърът ще си оттегли "възлагането на правомощия по изпълнението" и ще издаде заповед на следващия по ред кандидат измежду некласиралите се Да не съм си мислел, че някой ще ме чака да се размотавам и да чакам "съобщаване по реда на ГПК"
-
gudio - Активен потребител
gudio написа::roll: Я, каква разлика. А пък след конкурса за ЧСИ, на мен ми се обадиха по телефона от МП и заплашително ме уведомиха, че ако не дойда до два дена да си получа заповедта, министърът ще си оттегли "възлагането на правомощия по изпълнението" и ще издаде заповед на следващия по ред кандидат измежду некласиралите се Да не съм си мислел, че някой ще ме чака да се размотавам и да чакам "съобщаване по реда на ГПК"
Кой как се уреди
Явно не сте схванали оригиналната покана за лична среща от 3-ти вид
- inspectora
- Активен потребител
gudio написа::roll: Я, каква разлика. А пък след конкурса за ЧСИ, на мен ми се обадиха по телефона от МП и заплашително ме уведомиха, че ако не дойда до два дена да си получа заповедта, министърът ще си оттегли "възлагането на правомощия по изпълнението" и ще издаде заповед на следващия по ред кандидат измежду некласиралите се Да не съм си мислел, че някой ще ме чака да се размотавам и да чакам "съобщаване по реда на ГПК"
Разлика определено има, и то голяма! Статутът на едните е уреден в ЗСВ, а на другите в ЗЧСИ. За първите възниква трудово правоотношение по силата на ТРУДОВ ДОГОВОР/чл. 268 от ЗВС, чл. 96 от КТ/, а за вторите ВЪЗЛАГАНЕ на правомощия по силата на ЗАПОВЕД /чл. 11 от ЗЧСИ за сведение/. Общото е в ГПК /за сведение.../.
- simo99
- Младши потребител
simo99 написа: Разлика определено има, и то голяма! Статутът на едните е уреден в ЗСВ, а на другите в ЗЧСИ. За първите възниква трудово правоотношение по силата на ТРУДОВ ДОГОВОР/чл. 268 от ЗВС, чл. 96 от КТ/, а за вторите ВЪЗЛАГАНЕ на правомощия по силата на ЗАПОВЕД /чл. 11 от ЗЧСИ за сведение/. Общото е в ГПК /за сведение.../.
Бре-е-е-ей, как не съм знаел аз тази работа Много благодаря, че ме осведомихте, задължен съм Ви за цял живот Мисля, че и другите участници са очаровани от това прозрение и ще се присъединят към благодарностите ми !!
-
simo99 написа:За нищо !!!
Чудя се аз, защо още от МП не са ми платили нито една заплата, а то каква била работата...
-
Ха! Интересно! За първи път чувам, че ЧСИ се "чуди" защо не са му платили. Вместо да модерирате намерете основание
likes написа:Ха! Интересно! За първи път чувам, че ЧСИ се "чуди" защо не са му платили. Вместо да модерирате намерете основание
Многократно съм споделял, че откакто станах СИ се чувствам бая затъпял, така, че не разбирам какво искате да ми кажете. Естествено, че на един СИ всички трябва да му плащат - със или без основание, това решава той
-
gudio написа:simo99 написа:За нищо !!!
Чудя се аз, защо още от МП не са ми платили нито една заплата, а то каква била работата...
...мммдаааа! Значи работата е доста сериозна, щом се чудиш!?
- simo99
- Младши потребител
simo99 написа: ...мммдаааа! Значи работата е доста сериозна, щом се чудиш!?
Вече не Така ме просветлихте, че още от днес започвам да искам от взискателите да ми плащат на мен таксите по изпълнението, а не да ги внасят по сметка на районен съд, както правех досега Много съм Ви задължен, колега ДСИ
-
gudio написа: ... Многократно съм споделял, че откакто станах СИ се чувствам бая затъпял...
Е стига си споменавал това, вкарваш ми комплекси , но си много прав за съжаление. Ако не променят ГПК или не пренапишат още по-нов ще се олигофрениме
- ohoboho
- Младши потребител
|
|