начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

отговорност на общината за увреждане на автомобил от разбита

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

отговорност на общината за увреждане на автомобил от разбита

Мнениеот Иван » 15 Фев 2005, 14:52

Колеги, ще ви бъда много благодарен за съдебна практика по въпроса. Моля тези, които имат възможност, да публикуват съдебни решения.
Бъдете здрави! Желая успех на всички!
Иван

Re: отговорност на общината за увреждане на автомобил от раз

Мнениеот Ivan Mihalev » 15 Фев 2005, 23:38

Незнам дали ще ви помогне следващата информация но все пак ще я споделя с вас.
От Варна съм. Наскоро пътувах с едно такси и шофьора се похвали, че преди около година е спечелил такова дело срещу община Варна и дори си е взел обезщетението. Ако имате достъп до съдебни решения на съдилищата, а такъв ако не се лъжа има в Апис и Сиела (това не е реклама;)) просто с тях съм имал вземане-даване), може да се поразровите по темата. Предполагам, че е имало няколко дела, по този случай, защото доколкото си спомням, общината обжалвала няколко пъти, така, че делото може да е през 2004 или 2003г. Желая ви успех
Ivan Mihalev

Мнениеот 123 » 16 Фев 2005, 09:34

Има добра практика в Пловдивския РС и ОС, доколкото зная:))
123

Мнениеот Иван » 16 Фев 2005, 10:28

123, да не би да практикуваш в Пловдив? Аз практикувам в този град.
Иван

Мнениеот 123 » 16 Фев 2005, 10:34

Не, не практикувам пв Пд, но зная, че ти работиш в Пловдив.
123

Назад към Административно право