Здравейте
Моля ви ако можете да ми отговорите.
Става въпрос за автомобил Порше Кайен първа регистрация 14.11.2003 аз съм може би трети или четвърти собственик ,ако и това има значение .Имам технически преглед от 05 март 2007г валиден до 05 март 2008г.Нашите застрахователи ни правят проблем защото застрахователното събитие се случи на 20 март 2008г и прегледа ни е изтекъл .Но аз до колкото съм запозната автомобила ни влиза в графата нови автомобили които подлежат на преглед на третата и петата година от първата регистрация (прегледах наредба № 32 чл37 ал1 на ДАИ).
Въпроса ми е имам ли преглед сега или по думите на застрахователите нямам ?
Извинявам се предварително ако не съм олучила прававилния раздел
- Дата и час: 25 Ное 2024, 08:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Относно ГТП
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Възможно е причината да е у мен, но нещо не ми стана ясно.
Бихте ли разяснили по-подробно какъв ви е проблема.
Бихте ли разяснили по-подробно какъв ви е проблема.
- zelen
- Потребител
Проблема е следния че имам преглед до 5 март а застрахователното събитие се случи на 20 март .Доколкото знам преди е имало такава наредба че ако прегледа ти е до 2-ра дата на съответния месец трябва до 30 дневен срок да си направя нов преглед .Или по-просто казано заради тези 15 дни в който съм нямала преглед може да ми откажат обещетение .
Та въпроса ми е дали мога да се обоснова на някакъв закон като например този в горния ми пост .Ще съм благодарна ако някой може да помогне
Та въпроса ми е дали мога да се обоснова на някакъв закон като например този в горния ми пост .Ще съм благодарна ако някой може да помогне
- anc111
- Нов потребител
!
-anc111 написа:Проблема е следния че имам преглед до 5 март а застрахователното събитие се случи на 20 март .Доколкото знам преди е имало такава наредба че ако прегледа ти е до 2-ра дата на съответния месец трябва до 30 дневен срок да си направя нов преглед .Или по-просто казано заради тези 15 дни в който съм нямала преглед може да ми откажат обещетение .
---------------------------------------------------
трудно се работи със ЗК , когато иде реч за изплащане на обезщетения за автомобили като Вашия !
Има ли ДП - пострадали лица при ПТП-то - други материални щети ?
в коя ЗК е каското ?
какво казва адвокатът Ви - все пак той единствен е запознат с правната страна на въпроса ?
възможни са различни варианти за реакция според конкретния казус
- zelen
- Потребител
Може би трябва да прочетете Общите условия на застрахователя по застраховка "Каско на МПС". Там, както се досещате вероятно, са посочени основания за евентуален отказ.
Има ли протокол за ПТП, вие ли сте станали причина за произшествието и т.н... въпроси.
Освен това, след като автомобилът е на 4 г. е напълно възможно да не е "гаранционен" и да е необходим годишен технически преглед.
В противен случай в талона няма да е отразена само 1 година.
Има ли протокол за ПТП, вие ли сте станали причина за произшествието и т.н... въпроси.
Освен това, след като автомобилът е на 4 г. е напълно възможно да не е "гаранционен" и да е необходим годишен технически преглед.
В противен случай в талона няма да е отразена само 1 година.
- Ivaia
- Младши потребител
Я кажи причината за застрахователното събитие дали е свързана с неизправност на автомобила. Иначе, чети си общити условия на застраховката - там си пише кои рискове и при какви условия се покриват.
- zurik
- Младши потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|