- Дата и час: 22 Ное 2024, 10:22 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Обжалване на акт на КАТ за превишена скорост
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
Обжалване на акт на КАТ за превишена скорост
В неделя се наложи да пътувам с автомобила си и на връщане по магистралата стана ПТП. Фактите са следните: Имаше намалена видимост ( не повече от 25 метра)в следствие от виелицата. Пред мен имаше закъсал в пряспа автомобил без никакви предупредителни знаци - светлоотразителен триъгълник или някакви задни светлини. Веднага щом видях автомобила пред мен направих опит да спра, но беше твърде късно. Сега КАТ искат да ми пишат акт за несъобразена скорост. Възможно ли е да обжалвам този акт и как става точно процедурата. Благодаря!
- Димитър Христов
Re: Обжалване на акт на КАТ за превишена скорост
Да,възможно е да се обжалва акта който ще бъде съставен,и имате право да депозирате възражение в 7 дневен срок от получаването му до Началника на наказващия орган.Когато получите Наказателно постановление /НП/ имате право по закона за ЗАНН да го обжалвате пред Варненски районен съд в 14 дневен срок.Жалбите се подават в два екземпляра до съответния наказващ орган,който по административен ред се изпращат до съда за произнасяне със съдебен акт.
- Петрова
Имам още един малък въпрос ако има запознати с такива случай- има ли основателен шанс да се намали сумата на този акт.
П.С. Благодаря на г-жа Петрова
П.С. Благодаря на г-жа Петрова
- Димитър Христов
Уважаема госпожо Петрова,
Аз съм също от Варна но г-н Христов не е казал от къде е, че да обжалва пред ВРС.
Аз съм също от Варна но г-н Христов не е казал от къде е, че да обжалва пред ВРС.
- Ч
освен това сроковете май са 3 и 7 дена, а не 7 и 14
- ne
- Потребител
точно така сроковете са 3 и 7, не 7 и 14 и са преклузивни, така че бързайте!
- dishka
- Младши потребител
Съжалявам, че не се сетих - също съм от Варна, но катастрофата беше на магистралата ( води се Аксаковска собственост).
- Димитър Христов
Митко жали се на воля, това адм. производство е безплатно
- gogo-1
Г-н Христов,
във форума има пусната скоро тема "Н постановление за превишена скорост" на коята са дадени доста отговори - вижте ги, предполагам, че ще са Ви полезни.
за пропускането на тридневния срок не се притеснявайте толкова, но внимавайте да не изпуснете 7дневния срок.
във форума има пусната скоро тема "Н постановление за превишена скорост" на коята са дадени доста отговори - вижте ги, предполагам, че ще са Ви полезни.
за пропускането на тридневния срок не се притеснявайте толкова, но внимавайте да не изпуснете 7дневния срок.
- ne
- Потребител
безплатно е, но да не забравяме юрисконсултското възнаграждение
- ne
- Потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|