начало

ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора ВСС изпрати сигнал за доходи на роднини на Сарафов на ad hoc прокурора

КОНКУРС ЗА ДЪРЖАВНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ

Дискусионен форум, посветен на конкурсите за магистрати

Мнениеот ani_kancheva » 24 Фев 2008, 23:43

tiq написа:колеги, някой има ли представа как ще протича усния изпит???
колко човека ще влизат? по списък ли или кой както иска? колко въпроса ще се теглят - един или? после задават ли допълнителни въпроси??????????
някой явявал ли се е на друг подобен изпит????

По шест човека,по два въпроса се теглят,като може да се задават и допълнителни по конспекта!
Относно това как ще се влиза по номера или по желание и на мен ще ми е интересно да разбера! :roll:
ani_kancheva
Младши потребител

Мнениеот Sv_staikova » 25 Фев 2008, 11:17

кажете нещо по тоя 14 въпрос - срокове за произнасяне. Само мен ли ме затруднява тоя въпрос или има и други.
Sv_staikova
Младши потребител

Мнениеот Be.Free » 25 Фев 2008, 12:08

kiril123456 написа:колега, който се се явявали на изпит за съдия по вписванията, имам въпрос към Вас- оценките веднага ли ги обяваваше комисията или ги разбрахте накрая след като мина цялата кампания- тоест чак на класирането.питам, защото и на конкурса за випсвания пак изпитваше Валентина Попова - аз не се явявах , но помня, че разказваха , че тя е изпитвала и била ужасно педантична - искала дума по дума по буквите на закон. Но не разбрах веднага ли се обявяват оценките?

Да оценките се обявяват веднага. Аз В. Попова не можах да я възприема като "ужасно педантична", но определено беше заяждаща се. Разхожда из цялото облигационно, ако ти се падне такъв въпрос. Определено там е в стихията си.

цитат: "Относно това как ще се влиза по номера или по желание и на мен ще ми е интересно да разбера! "

Общо взето се спазваше азбучния ред за съответния ден, но имаше колеги от далече, които искаха да влезнат първи, нямаше проблем. Влизаше се първоначално по 6-7 човека и после на като излезне някой, на негово място влиза друг.
Be.Free
Младши потребител

Мнениеот dadanene » 25 Фев 2008, 15:15

За г-жа Попова също да кажа , че ако ти зададе въпрос и ти не можеш да отговориш не те оставя намира , а те пита още поне два пъти същия въпрос, както и други въпроси отнасящи се до същото, което ти очевидно не си преговарял и няма как да се сетиш,защото си го учил, когато си бил студент и си е останало там . И наставаше една много тегава обстановка-тя пита-колегата отсреща мълчи, тя пак пита същото, колегата пак мълчи и така около десет минути.Колегата съответно се сдухва, другите в стаята, които чакат да ги изпита и те се сдухват.Спомням си че устния изпит за съдии по вписвания започна към 9 часа и свърши следобед към 16.00 часа-всеки го изпитваха най-малко половин час, а бяхме около 20 човека за този ден.Така че пригответе се-изискват се най-вече нерви тип "корабни въжета",а вече кафе, цигари и т.н. според нуждите на кандидата :D
dadanene
Младши потребител

Мнениеот Liamar » 25 Фев 2008, 16:37

здравейте, съвсем нова съм във форума, макар че до сега бях участник в него но като читател.
сега се интересувам от това какви материали изпалзвате при подготовката си за устния изпит. става въпрос за ? свързани с принципите на ИП, с актовете на ДСИ, със сроковете в които същия следва да се произнася и съответно защо мислите е даден отделен въпрос за представителството на Дл.
колкото до протичането на самия изпит искам да ви кажа че е пълна ГАВРА. ИСТИНСКИ УЖАС!
Liamar
Младши потребител

Мнениеот tiq » 25 Фев 2008, 23:59

по отношение насроковете за произнасяне на СИ
просто в няколко члена от ГПК - 325а, 319 и съответно по вдигане наобезпеченията в 3 дн. срок
и от тези опорни точици ще развиваш въпросчето .
щото никаде другаде аз не намерих и ред написан.

аз пък се чудя ако ми се падне тоя въпрос 1 и 15
е там какво ще говоря.

откъде да се чете за правомощията и отговорностите на СИ
tiq
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 26 Фев 2008, 11:25

Не искам да ви прекъсвам дискусията, но нали съм добро (понякога) момче - само да вметна:
В ДВ бр.20 от 26.02.2008 г. излезе Наредба за жилищните нужди на длъжника и членовете на неговото семейство.
genius75
Потребител

Мнениеот Sv_staikova » 26 Фев 2008, 11:35

по въпрос 1 чети от принципите в учебника на Ж.Сталев. Те са валидни и в Изпълнителното производство без състезателност и служебно начало, мисля.
.
Sv_staikova
Младши потребител

Мнениеот evel » 26 Фев 2008, 11:49

tiq написа:
откъде да се чете за правомощията и отговорностите на СИ

от Закона за съдебната власт :wink: И Ж.Сталев е написал няколко редчета... :D
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

Мнениеот Sv_staikova » 26 Фев 2008, 11:55

tig, къде видя 3-дневен срок за вдигане на обезпеченията. Нещо се обърках. Това го има по АПК за това ли имаш предвид.
Sv_staikova
Младши потребител

Мнениеот tiq » 26 Фев 2008, 12:20

3 дн срок по чл. 325а ГПК- за вдигането на обезпечения по ГПК няма изрично посочен срок и поради това аз мисля , че трябва да се направи в 3 дн.срок
благодаря, колега ама в ЗСВ за отговорността нищо няма.
има само за статута на ДСИ.
tiq
Младши потребител

Мнениеот evel » 26 Фев 2008, 15:43

tiq написа:благодаря, колега ама в ЗСВ за отговорността нищо няма.
има само за статута на ДСИ.

ЗАКОН ЗА ОТГОВОРНОСТТА НА ДЪРЖАВАТА И ОБЩИНИТЕ ЗА ВРЕДИ - за друго не се сещам...ако някой колега чете от другаде, да сподели... :D

За някои въпроси от конспекта няма какво толкова да се каже. :D
Родовата и местната компетентност също не разбирам защо е в отделен въпрос... :roll:
Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения!
evel
Младши потребител

Мнениеот tiq » 26 Фев 2008, 16:09

благодаря, Еvel !!!!
и аз нямам обяснение защо като понякой въпроси има да се каже по три реда отделени?!?!?!?
не завиждам на колегата н акойто се паднат такива...ама той може да е всеки от нас............. и тогава много ВВВВВВ, че сме чели и че по другите въпроси можем да говорим......
пожелавам на всички да си изтеглите въпросчета , който най - много разбирате и сте най- компетентни!!!!!!!!!!!
tiq
Младши потребител

Мнениеот Liamar » 26 Фев 2008, 16:16

за съжаление обаче колеги тези въпроси се падат , а и комисията не ги пренебрегва, поне така е било на предишните конкурси /този за ЧСИ/ там знам, че на колега с 15 години стаж са му писали двойка на въпроса за принципите....отношението на изпитващите е ужасно, минават тези, които съответно са ....."учили неуморно", а тези като нас си късат нервите, з-о заяждането е страхотно, просто е смешно как колеги без никаква идея за изпълнението ще станат ДСИ.
Liamar
Младши потребител

Мнениеот evel » 26 Фев 2008, 17:23

Борбата е безмилостно жестока.
Борбата както казват, е епична.
Аз паднах. Друг ще ме смени и...
толкоз.
Какво тук значи някаква си личност?!
evel
Младши потребител

Мнениеот genius75 » 26 Фев 2008, 17:50

юриста-поет...................... :wink:
genius75
Потребител

Мнениеот zurik » 26 Фев 2008, 22:56

Подлежат ли на касационно обжалване исковете по чл.336 и чл.359 от ГПК?
zurik
Младши потребител

Мнениеот Liamar » 27 Фев 2008, 11:46

zunik провери в Апис практиката по тези искове, аз също се замислих, но май подлежат. Нямам апис иначе щях да погледна, като провериш - докладвай!
Liamar
Младши потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Фев 2008, 14:48

:roll:
Последна промяна kalahan2008 на 16 Юни 2008, 20:19, променена общо 1 път
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот i_milev » 27 Фев 2008, 17:41

[quote="kalahan2008"]Относно актовете на ДСИ...
http://www.justice.government.bg/new/Pa ... 8m9gzeE%3d[/quot

Призовките, запорните и други съобщения актове на ДСИ ли са???
i_milev
Младши потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Конкурси, изпити