начало

ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс ВАС отхвърли жалба на прокурорка, опитала да стане съдия чрез външен конкурс

Как да си потърся правата.

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да си потърся правата.

Мнениеот vasiags » 11 Фев 2008, 16:30

Здравейте. Става дума за следния проблем. Аз съм майка на 5 годишен младеж :D и 3 месечно бебенце. Ползвам болнични за бременност и майчинство , които обаче не получавам.Ето защо :

Поради развод си смених името , поради тази причина НОИ са ми върнали болничните за периода от април2007 до декември2007 , за които не съм получила нито един лев. След като счетоводителката на фирмата ми каза за проблема - аз взех от нея целия куп болнични и хукнах да коригирам името по доктори и болници.Това се случи на 28 декември - точно преди Нова година.Аз - с бебе под мишница успях да обиколя навсякъде и да коригирам всички болнични за бременността , раждането и т.н.

Връчвам болничните на счетоводителката ни и започвам да си чакам бленуваните пари. Днес следкато виждам , че все още нямам дори и нищожен превод , .......... решавам да и звънна/на счетоводителката/ , при кето разбирам ,че тя още не ги е занесла в НОИ , била много заета и бла бла............

Кажете ми как мога да си потърся правата в този случай.
vasiags
Нов потребител

Мнениеот Trapped » 11 Фев 2008, 16:36

Може и да ви объркам, но мисля, че в разните общини и кметства вадят едни т. нар. "Удостоверения за идентичност на имена " - с печатче, с подписче (както си му е реда). Не сте ли питала дали едно такова няма да Ви свърши работа, вместо с бебето по болниците?:)

Повече инфо:
http://www.obshtestvo.net/?p=2894
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот vasiags » 11 Фев 2008, 16:42

Не може , защото всъщност от НОИ са поискали корекция на самите болнични.Аз иначе бях предала такава декларация за съответствие на имената , но не им вършела работа.Въпросът ми е : как да накарам счетоводителката да занесе вече коригираните документи в НОИ? Има ли някакви санкции и т.н.??
vasiags
Нов потребител

Мнениеот Trapped » 11 Фев 2008, 16:53

Санкции? Нова счетоводителка или просто още една счетоводителка. Или дори само по-млада счетоводителка. "Нямам време, върнаха ме, не разбрах защо" - това са аргументи на уморени хора, които трябва да си починат. Болнични, отпуск...Да.
Аватар
Trapped
Потребител

Назад към Данъчно право