Седя си аз в 1 часа и пиша протоколи, подписвам хиляди решения и удостоверения на МАЛОУМНИЦИ, които имената не могат да си напишат, а са кандидати за кметове и общински съветници на мизерната ни община (35 хил. някъде). И за това удоволствие на мен и комисията плащат от 170 до 210 лв (на членовете по 170 - под минималната работна заплата за страната). Бачкаме си по 10-11-12 часа на ден и си плащаме за удоволствието даже.
Седим си и правим кефа на неграмотници и малоумници, защото милите ни, родни и напълно ялови политици не могат да "измъдрят" един закон за избори както трябва. (или не искат, защото на някой не му е удобно да има ред)
Не стига, че няма образователен ценз за кандидатите за общински съветници, ами и може в свидетелствата им за съдимост да пише "ОСЪЖДАН". Важното е човека да не излежава ефективна присъда (миличкия - жив да го оплачеш)
Целия закон е пълен с противоречия.
Значи може да се кандидатираш за кмет на населено място, ако имаш настоящ адрес преди 03.08.2007 год., а не можеш да гласуваш в това населено място, защото нямаш 10 месеца (принципа за уседналост - поредния мъртъв текст в закона). Значи можеш да си кандидат за кмет, а не можеш да гласуваш за себе си...
За бюлетините изобщо няма да коментирам - просто всички ще видят за какви чаршафи ще става дума. Като се зачудя на кой ще му е удобно да е с един и същ номер във ВСИЧКИ БЮЛЕТИНИ... Точно заради това ще оставяме празно място, ако партията няма кандидат за съответното населено място и така се получава 2 метра хартия с 2 имена в нея. Нека държавата да плаща за печатници и за хартия... тя е богата.
Баси държавата, баси изборите... баси ебаси-то...
- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:24 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Тъпо ли ми е или... да!
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
14 мнения
• Страница 1 от 1
Тъпо ли ми е или... да!
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
ела в странаатаааа
на чудесаааатааааа
("Алиса в страната на чудесата", постановка на Държавен музикален театър - гр. София)
на чудесаааатааааа
("Алиса в страната на чудесата", постановка на Държавен музикален театър - гр. София)
-
hasplu - Потребител
И аз правя почти същото по цял ден, защото съм в ОИК, но онзи ден пуснахме един "гневен" факс до ЦИКМИ, относно унизително ниските възнаграждения...а аз съм в Община с повече от 100 000 души, ПОЗНАЙ....НЯМАМЕ НИКАКЪВ ОТГОВОР...идиотщини, но като са ни възложили тези обществени задължения, ще ги вършим, пък като гледам моите колеги добре са се ориентирали...кой кандидат за общински съветник...на избираеми позиции, кой за кмет на общината...страхотии... ХАЙДЕ, ЧЕ ОТИВАМ в ОИК И ДАНО НИ ДОЙДЕ АКЪЛА НЯКОГА...ПРИЯТЕН ДЕН И ХУБАВ УИКЕНД НА ТЕЗИ КОИТО ЩЕ СИ ПОЧИВАТ!
- sluncho
- Младши потребител
Пък аз се "чудя" вчера защо така една моя позната мисли как да избегне заплахата да и възложат за пореден път участие в избирателна комисия.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Ако има други колеги, които са членове на ОИК могат да видят този сайт http://www.oik-aitos.co.cc и след като прочетат какво пише там да се свържат с нас.
Много сме - силни сме!
Много сме - силни сме!
-
Колеги, много от нас са минали през такива комисии. Повечето не повтарят. Има една малка част от по-възрастните колеги които са абонирани за тази работа, но те изпълняват партийно поръчение на Партията.
Остава само след 4 години да си спомните какво е било и да действате по принципа "Парен, каша духа".
Остава само след 4 години да си спомните какво е било и да действате по принципа "Парен, каша духа".
- d_d
- Потребител
Колеги от гр.Айтос искам да знам какво точно трябва да е съдържанието решението което трябва да вземе ОИК относно възнагражденията . Нашата комисия също е от тези които смята че заплащането е твърде ниско за положения труд , а още повече ,че аз трябва цял ден да пиша на компютъра тъй като никой от комисията не може. Направо ви казвам последнте няколки дни бях на ръба да си тръгна и да им тегля една ...... на изборите им скапаните . За 170 лева си накъсах нервите с тези малуумници кухите. За предизборни кампании имат пари, за заплащане на труда който ние полагаме за тях нямат.
- viki84
- Младши потребител
viki84 написа:Колеги от гр.Айтос искам да знам какво точно трябва да е съдържанието решението което трябва да вземе ОИК относно възнагражденията . Нашата комисия също е от тези които смята че заплащането е твърде ниско за положения труд , а още повече ,че аз трябва цял ден да пиша на компютъра тъй като никой от комисията не може. Направо ви казвам последнте няколки дни бях на ръба да си тръгна и да им тегля една ...... на изборите им скапаните . За 170 лева си накъсах нервите с тези малуумници кухите. За предизборни кампании имат пари, за заплащане на труда който ние полагаме за тях нямат.
По повод отворено писмо от ОИК гр. Айтос, ОИК гр. .....
РЕШИ
Подкрепя изпращането на отворено писмо до министъра на държавната администрация, ЦИКМИ и медиите, по повод ниските възнаграждения на членовете на ОИК.
Нещо от сорта...
Колеги, едно писмо, с което ни подкрепяте е достатъчно.
-
никой не те е карал насила да работиш това. нали? какво се оплакваш. като не искаш да подписваш удостоверения има и други професии. като ти гледам правописните грешки добре е да отидеш в строителството например
- Lion11
- Младши потребител
Lion11 написа:никой не те е карал насила да работиш това. нали? какво се оплакваш. като не искаш да подписваш удостоверения има и други професии. като ти гледам правописните грешки добре е да отидеш в строителството например
Виждам, че правописните грешки Ви дразнят... И в този ред на мисли, не Ви работи Caps Lock-а ли? Пунктуацията пък в цитираното е ...., да не говорим...
-
ianeva - Потребител
Lion11 написа:никой не те е карал насила да работиш това. нали? какво се оплакваш. като не искаш да подписваш удостоверения има и други професии. като ти гледам правописните грешки добре е да отидеш в строителството например
Понякога се ползват и главни букви. Когато правите забележка на някой за правописа му, и то в писмен вид, мисля че е добре ВИЕ ДА НЯМАТЕ ТАКИВА.
-
Благодаря на модератора за това, че е изтрил последната част от предното ми мнение.
-
14 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|