начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

протокол за брак пред КАТ

Дискусии и казуси в областта на административното право и процес
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

протокол за брак пред КАТ

Мнениеот dikobraz » 28 Сеп 2007, 19:37

може да е елементарен въпроса но не знам. към комплекта документи изискват и протокол за брак. това кой го издава ако може да помогнете. ако някой го е правил ще съм благодарен да сподели.
dikobraz
Потребител

Мнениеот latinka » 28 Сеп 2007, 20:20

спираш автомобила от движение ли?

в този случай, това май трябва да е удостоверението че са ти разкомплектовали автомобила - издава се от лицензирани дружества. Ако действително това питаш мога да ти потърся по-подробно процедурата в понеделник.
latinka
Младши потребител

Мнениеот dikobraz » 28 Сеп 2007, 20:26

не спиране а бракуване. но мисля аз да го разкомплектовам и да прибера частите
http://www.kat.mvr.bg/RegDoc.htm
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ ЗА БРАКУВАНЕ НА МПС
1. Заявление за регистрация/ за фирми с печат на фирмата/
2. Протокол за брак
3. Регистрационните табели на МПС
4. Регистрационното свидетелство на автомобила
5. Личен паспорт на собственика или упълномощеното лице с нотариално заверено пълномощно /за фирми:пълномощно с печат и изх. №, копие от “Булстат” /
6. Собственика декларира писмено какво е състоянието на автомобила и къде се намира.
точка втора не знам как да я изпълня според тях
dikobraz
Потребител

Мнениеот latinka » 28 Сеп 2007, 20:32

май не можеш сам. ако до понеделник някой не ти е обяснил какво ти трябва ще потърся как точно беше хавата. Има си някакви лицензирани дружества, които разкомплектоват и след това ти издават документ, че действително са ти разкомплектовали автомобила. как иначе ще докажеш, че действително си го направил?

после същия документ ще ти го искат и от отдел "МДТ" в общината.
latinka
Младши потребител

Мнениеот dikobraz » 28 Сеп 2007, 21:24

точно това ми е въпроса примерно дали надин е такова дружество или трябва да търся друг.
благодаря Ви за отговорите
dikobraz
Потребител

Мнениеот dikobraz » 29 Сеп 2007, 14:35

версиите засега са две
- както каза дежурния в кат това е протокол който се изисква за фирмени коли. в случая говорим за частна.
- от фирма норд ме насочиха към надин /и двете се занимават със скрап/ те издавали документи за бракуване.
благодаря на отговорилите и се надявам някой ако е минал това изпитание да каже точно какво да правя.
ако не живота ще ме научи.
dikobraz
Потребител

Мнениеот iwanow » 30 Сеп 2007, 00:08

Протокол за брак??? Нищо ново. Изискването е от времето на ТАТО.
Както Ви е отговорил правилно дежурния в кат.
Изискването е от преди 30 и повече години доколкото си спомням: Дирекора на държавното предпеиятие назначава комисия състояща се от главния инжинер, главния механик, началника на автотраспорта, главния счетоводител и ... Които изготвят съответния протокол с решение за бракуване което впоследствие се утвърждава от директора. МПС-то трябваше да отговаря на изисквания за бракуване на социалистическата собственост: изхабяване, набрани аморизационни отчисления, липса на части за ремонт и др.
Във вашия случай часното МПС навярно се явява семейна собственост.
За това е необходимо семейния съвет да вземе решение за бракуване и изготви необходима документация за бркуване (протокол за бракуване).
Не забраавяите, че в КАТ са в сила разпоредби още от 50-те, 60-те години. А що се отнася до лицензираните разкомпековчици, считам че това е друг документ с които се удостоверява, че си продал МПС-то на фирма която ще го разкомплектова за скраб или резервни части.
Желая Ви успех .
Споделете резултата.
iwanow
Потребител

Назад към Административно право