- Дата и час: 25 Ное 2024, 07:49 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мотивация за работа в МВР ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
51 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Мотивацията на новите ли, ами мн просто..
Всеки младеж работил за частници, наредили се един след друг от бай Ганьо по- бай-Ганьо които са го залъгвали с некви 200-300 лева и за тях са го карали и у тях да им слугува и на хоро да им играй, ще се нареди на опашката пред РПУ-то и ще си плаща канцеларските материали и ще си донесе компа от вкъщи.
Всеки младеж работил за частници, наредили се един след друг от бай Ганьо по- бай-Ганьо които са го залъгвали с некви 200-300 лева и за тях са го карали и у тях да им слугува и на хоро да им играй, ще се нареди на опашката пред РПУ-то и ще си плаща канцеларските материали и ще си донесе компа от вкъщи.
- dobrev112
- Нов потребител
Частниците дават повече напоследък, защото много хора бягат в чужбина и те се опитват да задържат персонала. Много е субективно и зависи къде ще попаднеш!
- JoyBringer
- Потребител
И аз бях в системата 14 години. Имах мотивация, преди да кандидатствам в Симеоново - мотивация на 20 годишен!!! Романтика, геройства... Като завърших, нямаше как, трябваше да започна... След това започнах /много ентусиазирано/ да изправям кривите краставици, защото не се оказа толкова почтено, колкото си въобразявах. Направих си категорията и си тръгнах. И все пак нещо ме дърпаше назад. По същия начин, както една клиентка я теглеше към работата й в погребална агенция... Какво нещо е навикът... И усещането, че ако се откъснеш от тая пъпна връв, свършва животът ти. Аз лично едва се откъснах. Един адвокат ме излъга, че ще работя при него и като напуснах работата си /оперативен работник, офицер с висока заплата/, се оказа, че трябва да се справям сам, защото колегата ме бил излъгал. След това станах съдия-изпълнител, защото се отвори такава възможност. Сега се чудя какво ме е привличало и в тая служба и си викам "добре, че ме изгониха!". Като ме възстановиха, само почерпих и казах "Чао!".
И да знаете, че на стари години от хайванлъка на адвокатлъка няма по-хубаво нещо. Аз лично се занимавам само с граждански дела, борчове, отменителни искове... Голямо удоволствие е да натриеш носа на колежка с много години опит зад гърба й и с много добра теоретична подготовка. Оперативната работа е от полза в някои отношения...
И да знаете, че на стари години от хайванлъка на адвокатлъка няма по-хубаво нещо. Аз лично се занимавам само с граждански дела, борчове, отменителни искове... Голямо удоволствие е да натриеш носа на колежка с много години опит зад гърба й и с много добра теоретична подготовка. Оперативната работа е от полза в някои отношения...
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Да, навика е нещо страшно. И аз завърших Симеоново преди 2 години. Големи надежди, романтика. като си спомня колко горда бях когато ме приеха......Във втори и трети курс разбираш в каква меча дупка си се набутал.....Сега добутвам правото в Благоевград. Добре че шефа ми е пич и ме пусна за държавния изпит 10 дена. В последната една година почти всеки ден се чудя дали да напусна или не. Не знам защо мисълта да не съм в системата ме плаши. да не би да са ни промили мозъците???!!!!Мразя я, не само заради разбитети си мечти, но и заради всички неща които се случват пред очите ми и аз не само че нищо не мога да направя но буквално участвам в тах, както и за тези които не се случват а трябва.
Страхувам се да се махна, но знам че когато го направя ще съм доволна. А може и да ми направят услугата и да ме уволнят с тия дознания...))))))))
Страхувам се да се махна, но знам че когато го направя ще съм доволна. А може и да ми направят услугата и да ме уволнят с тия дознания...))))))))
- Aidin
- Младши потребител
Колеги , това е хубава тема за добрите стари времена - ех, спомени, спомени. Всички ние сме ратували на един господ-доброто за хората. Да, ама не! От 10 години напуснах системата и съм адвокат. Беше ме много страх да започна, но се уверих, че който го може , го меже. Не се колебайте колиге - кандидатствайте където се отвори дупка. По-голяма дупка от МВР няма. Магистратите-следователи, съдии, прокуроро не могат да напуснат докато не подадат 6 месечено предизвестие и си приключат делата. Това си е живо зоточение. Намирисва на крепостничеството. Но пък който го е страх да покаже себеси в живота, да си седи в полите на "майката служба". Там плащат и без да работиш - само имитираш .
- gdobrev
- Младши потребител
Преди малко чух слуха, че Бисер Иванов - директора на Плевен, който напусна заради Любчо Кръстев, сега е назначен за заместник на Илийчо Илиев - главния секретар. МВР е много сложна и неразбираема система.
- Ivailo5rov
- Активен потребител
Ivailo5rov написа:Преди малко чух слуха, че Бисер Иванов - директора на Плевен, който напусна заради Любчо Кръстев, сега е назначен за заместник на Илийчо Илиев - главния секретар. МВР е много сложна и неразбираема система.
Не се чуди Петров!
За каузата "народна"- началника любим
на всичко е готов.
За свой хора конкурсите на важат. Трудно се влиза в системата и , ако си "лоялен" към височайщия си началник, ще растеш в ерархията.
А бе, ти не се ли отказа вече от търсене на работа в полицията? Не разбра ли , че там търсят на човека работа , а не на работата човек.
- gdobrev
- Младши потребител
Re: Мотивация за работа в МВР ?
kuki.76 написа:Дайте идеи ?
Защо?Смяташ да постъпваш в МВР или си вече там?След като пишеш тук вероятно си дознател, щото милиционерите се приближават с парче хляб до компютъра, за да не ги ухапе .Виж сега няма такова нешо като мотивация за работа в МВР.Въпросното министерство е убежище за посредственяци и некадърници, както и за юристи, които искат да направят някоя и друга година стаж, в това число и моя милост.След близо 4 години работа в полза на родината напуснах и сега съм в частния сектор, единственото което не мога да проумея е защо не напуснах по - рано.Каква мотивация при условие, че работиш под "вещото ръководство" на "полуфабрикати" преминали шестмесечен курс в АМВР,лизали отвърстията на началниците си/което не е било особено приятно за тях /, те и заради това мразят дознателите толкова, недай Боже пък въпросният полуфабрикат да учи право в ЮЗУ, малиииииии, смята се за истински юрист .При нас ситуацията беше следната - започнахме като млад и сплотен колектив в далечната 2003 година.Началникът ни - ОР в напреднал стадий на алкохолна болест, прецени, че не може "дознателите да се изживяват за нещо повече от другите", започнаха се едни интриги, абе не ми се обяснява, както и да е разцепи колектива на "кадърни" и "такива по перваза".Както и да е, минаха години, назначиха Главен дознател - юрист с 12 години стаж, който заставаше твърдо зад хората си.За шест месеца го принудиха да напусне.В момента, доколкото знам са назначили едно недоносче, завършило задочно за около осем години право във Варненски свободен университет.Същият е типичен "yes - man", нищожество без собствено мнение, изпълняващо безпрекословно заповедите на "белия чорап" над него.Е това е то МВР - посредственост, бездуховност, бели чорапи, евтино облекло и евтино мислене.Уважаеми колеги, нямате работа там, естествено това важи само за сериозните юристи.Много ще се радвам сега някое милиционерче да се включи и да напише как полицейската професия е призвание и т.н.Да призвание е за мухльовци, които не умеят нищо да вършат, освен да си бъркат в носа и да крадат цигари от склада за веществени доказателства/Димитров, ти си знаеш/.Аре лека
Veritas odium parit
- Barona
- Младши потребител
Браво на "Барона" това е част от голямата истина, а не мога да разбера защо никой не изяви желание да похвали Системата. Защо ли
- kuki.76
- Младши потребител
Barona написа:...Много ще се радвам сега някое милиционерче да се включи и да напише как полицейската професия е призвание и т.н.Да призвание е за мухльовци, които не умеят нищо да вършат...
"призвание" , очевидно визиран е подписа ми, но с една грешчица - не съм бил никога "милиционерче" , пък и каквото имах да кажа го казах, а и опита за провокация е обидно елементарен за мен
А, сега наистина сериозно:
За 4 години не е възможно да добиеш дори и бегла представа за работата в "системата". Пък и това е повече от някаква работа, това е специфичен занаят и определено си е вид призвание и далеч не е за всеки, пък ако и да е завършил Сорбоната...Barona написа:....След близо 4 години работа в полза на родината напуснах и сега съм в частния сектор, единственото което не мога да проумея е защо не напуснах по - рано
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
Barona написа:kuki.76 написа:Дайте идеи ?
Защо?Смяташ да постъпваш в МВР или си вече там?След като пишеш тук вероятно си дознател, щото милиционерите се приближават с парче хляб до компютъра, за да не ги ухапе .Виж сега няма такова нешо като мотивация за работа в МВР.Въпросното министерство е убежище за посредственяци и некадърници, както и за юристи, които искат да направят някоя и друга година стаж, в това число и моя милост.След близо 4 години работа в полза на родината напуснах и сега съм в частния сектор, единственото което не мога да проумея е защо не напуснах по - рано.Каква мотивация при условие, че работиш под "вещото ръководство" на "полуфабрикати" преминали шестмесечен курс в АМВР,лизали отвърстията на началниците си/което не е било особено приятно за тях /, те и заради това мразят дознателите толкова, недай Боже пък въпросният полуфабрикат да учи право в ЮЗУ, малиииииии, смята се за истински юрист .При нас ситуацията беше следната - започнахме като млад и сплотен колектив в далечната 2003 година.Началникът ни - ОР в напреднал стадий на алкохолна болест, прецени, че не може "дознателите да се изживяват за нещо повече от другите", започнаха се едни интриги, абе не ми се обяснява, както и да е разцепи колектива на "кадърни" и "такива по перваза".Както и да е, минаха години, назначиха Главен дознател - юрист с 12 години стаж, който заставаше твърдо зад хората си.За шест месеца го принудиха да напусне.В момента, доколкото знам са назначили едно недоносче, завършило задочно за около осем години право във Варненски свободен университет.Същият е типичен "yes - man", нищожество без собствено мнение, изпълняващо безпрекословно заповедите на "белия чорап" над него.Е това е то МВР - посредственост, бездуховност, бели чорапи, евтино облекло и евтино мислене.Уважаеми колеги, нямате работа там, естествено това важи само за сериозните юристи.Много ще се радвам сега някое милиционерче да се включи и да напише как полицейската професия е призвание и т.н.Да призвание е за мухльовци, които не умеят нищо да вършат, освен да си бъркат в носа и да крадат цигари от склада за веществени доказателства/Димитров, ти си знаеш/.Аре лека
Прав си за много неща - за посредствеността, за интригите, за натегачеството, и пр.. Но виждам как и ти си се озлобил, което съвсем не е добре. Все пак има колеги, чийто професионализъм и коректност към останалите в колектива, заслужават уважение.
Blessings upon the throne of tyranny
- dinev
- Потребител
Мотивацията ли?!
Ами просто има нужда и от нас!
На мен ми стига, че съм набутала някого или че някой ми е благодарил...
- Gabi1
- Потребител
Набутване на престъпници, благодарности, всичко е до време. Само с идеализъм не се живее ,трябва да се яде, жилище трябва, децата си искат своето. Кое от тези неща ти дава МВР? Каква е разликата в заплатите на един мързеливец ,който по цял ден се чуди къде да се скатае и на един компентентен и работлив служител ,който носи на гърба си поне трима от първата категория?Няма разлика. Кой според теб ще се издигне по-бързо в службата ? Мързеливеца ,естествено. Той е удобен, послушен , не работи т.ст. не греши, не взема отношение и не изразява собствено мнение. Такива хора обича МВР. Затова сме се превърнали в едни подлоги- клякаме на всеки с малко власт и пари/политици, шефове на фирми , спонсори или просто мутри/. Мотивация за работа в МВР ли ,това е за новобранци. След време ще ти се наложи да избираш - или да напуснеш или да се оставиш да те влачи течението. Има и трети вариант - да се опиташ да промениш "системата",но тогава те чакат големи ядове съпроводени със здравословни проблеми , най-вече на нервна почва.
- ludi
- Потребител
Gabi1 написа:Мотивацията ли?!
Аз съм благодарен на този /така и не разбрах кой е/,който ми попречи днес да съм дознател.Защото с написването на 4-5 нотариални акта,или с 2 брачни и още някое друго дело,или в каквато и да е друга адвокатска комбинация СЕ ЗАРАБОТВА МЕСЕЧНАТА ДОЗНАТЕЛСКА ЗАПЛАТА !!! Има колеги дознатели,които не ми вярват в това,което сега съм написал,но ако искат.Не им завиждам,и не им мисля лошото,нека да си седят там и да си чакат 30-то число за заплатата.
Вярно,че и при нас не е лесно-съобразяваш се с клиентите,но по-добре да си зависим от клиенти,отколкото с хора,които макар и далеч от правото те поставят в някаква йерархическа зависимост.
- sarbijanac
- Активен потребител
Колега, явно имате огромно желание да ми опонирате по подобни теми.
Разбрах вече, че за Вас гроздето е кисело.... Не е ли време да преодолеете това и да гледате напред!
Явно сте с големи възможности, пийте по едно за наше здраве, че ние не можем да си го позволим.
Разбрах вече, че за Вас гроздето е кисело.... Не е ли време да преодолеете това и да гледате напред!
Явно сте с големи възможности, пийте по едно за наше здраве, че ние не можем да си го позволим.
- Gabi1
- Потребител
Gabi1 написа:Колега, явно имате огромно желание да ми опонирате по подобни теми.
Ами вече съм го преодолял.Кое ми помогна смятам е излишно да Ви казвам-може и сама да се досетите.
Да-гледам напред,защото подминах обявата за новия дознателски конкурс.А и самите Ви колеги в нашето градче казват "НЯМА ЗА КАКВО ДА СЪЖАЛЯВАШ" !
Не претендирам чак за големи възможности,все пак след 10 дни ще направя едва една година адвокатска практика.но доволно и на това.Така да се задържи работата в офиса пак ще съм доволен.
П.С - Ако искате можем да си пишем на лични бележки или през скайп или ISQ.
- sarbijanac
- Активен потребител
[[size=9]quote="policai"][quote="BaronaЗа 4 години не е възможно да добиеш дори и бегла представа за работата в "системата". Пък и това е повече от някаква работа, това е специфичен занаят и определено си е вид призвание и далеч не е за всеки, пък ако и да е завършил Сорбоната...[/quote][/size]
Нещо си се объркал....Абсурдно е да говориш за занаят и призвание.
1. Няма реално дознание, има пол. началници трупащи актив и картони и прокурори, които стоят по кабинетите.
2. Срещу отбора адвокати стои дознател ( често голобрадо момче или млада жена, която си гледа към часовника дали няма да закъснее да вземе детето от градината...) и прокурор, който е на държавна заплата и е от 9 до 17ч.
3.......и т.н и т.н.
Второ, за две години разследване на тежки престъпления добих съвсем реална представа за нещата. Да- в системата има кадърни оперативни, има хора, които ще останат приятели за цял живот. Но има и много издигнали се псевдополицаи, бивши инженери, физици, химици и пр. А системата толерира именно такива....
САЩ- прочети малко практика от дела водени в големите щати- Калифорния, Ню Йорк ( този дето е Сиатъл, за уточнение и т.н. ) Там има полицейско разследване, истинско, релано с водещ дедектив, а не уплашени дознатели, стресирани ППД и оперативни, които си носят пистолетите за украса и берат срам от унижението на мутри, политици и пр.
1. Няма реално дознание, има пол. началници трупащи актив и картони и прокурори, които стоят по кабинетите.
2. Срещу отбора адвокати стои дознател ( често голобрадо момче или млада жена, която си гледа към часовника дали няма да закъснее да вземе детето от градината...) и прокурор, който е на държавна заплата и е от 9 до 17ч.
3.......и т.н и т.н.
Второ, за две години разследване на тежки престъпления добих съвсем реална представа за нещата. Да- в системата има кадърни оперативни, има хора, които ще останат приятели за цял живот. Но има и много издигнали се псевдополицаи, бивши инженери, физици, химици и пр. А системата толерира именно такива....
САЩ- прочети малко практика от дела водени в големите щати- Калифорния, Ню Йорк ( този дето е Сиатъл, за уточнение и т.н. ) Там има полицейско разследване, истинско, релано с водещ дедектив, а не уплашени дознатели, стресирани ППД и оперативни, които си носят пистолетите за украса и берат срам от унижението на мутри, политици и пр.
-
kokojambo - Младши потребител
[[size=9]quote="policai"][quote="BaronaЗа 4 години не е възможно да добиеш дори и бегла представа за работата в "системата". Пък и това е повече от някаква работа, това е специфичен занаят и определено си е вид призвание и далеч не е за всеки, пък ако и да е завършил Сорбоната...[/quote][/size]
3.......и т.н и т.н.
САЩ- прочети малко практика от дела водени в големите щати- Калифорния, Ню Йорк ( този дето е Сиатъл, за уточнение и т.н. ) Там има полицейско разследване, истинско, реално с водещ дедектив, а не уплашени дознатели, стресирани ППД и оперативни, които си носят пистолетите за украса и берат срам от унижението на мутри, политици и пр.
3.......и т.н и т.н.
САЩ- прочети малко практика от дела водени в големите щати- Калифорния, Ню Йорк ( този дето е Сиатъл, за уточнение и т.н. ) Там има полицейско разследване, истинско, реално с водещ дедектив, а не уплашени дознатели, стресирани ППД и оперативни, които си носят пистолетите за украса и берат срам от унижението на мутри, политици и пр.
-
kokojambo - Младши потребител
51 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Административно право
|
|