- Дата и час: 25 Ное 2024, 09:59 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мотивация за работа в МВР ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
51 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Мотивация за работа в МВР ?
Дайте идеи ?
- kuki.76
- Младши потребител
че как - удоволствието да си занесеш домашното РС и домашния принтер и да си бачкаш на тях от службата пък и е единственото място, където ще те стимулират да извършиш престъплението кражба с предмет - листа за принтер от това по-готино накъде?
-
hasplu - Потребител
Re: Мотивация за работа в МВР ?
Тема : Какво ще се случи с "добрите" дознатели без юридическо образувание всистемата на МВР???
- Nikolai70
- Нов потребител
Мотивация в МВР...
Ако говорим сериозно - въпросът е наистина сложен...например аз не мога еднозначно и с думи прости да обясня какво продължава да ме задържа в полицията, знам какво е , но ми е трудно да го обясня с няколко изречения, а и има лични мотиви
...и наистина компютъра ми в службата си го купих аз през 2003г., купувам си листи, кламери, лепило и др. консумативи, но го правя съвсем съзнателно и никой не ме принуждава да го правя насила...
Знам, че във форума има истински " величия", но не в кавички, затова на въпросът за личната ми мотивация бих отговорил така: Който го може - го може! А, който не разбере - да не се хваща на хорото, явно друго е попрището му житейско...
мразя се, като съм така откровен
...и наистина компютъра ми в службата си го купих аз през 2003г., купувам си листи, кламери, лепило и др. консумативи, но го правя съвсем съзнателно и никой не ме принуждава да го правя насила...
Знам, че във форума има истински " величия", но не в кавички, затова на въпросът за личната ми мотивация бих отговорил така: Който го може - го може! А, който не разбере - да не се хваща на хорото, явно друго е попрището му житейско...
мразя се, като съм така откровен
...полицай, наистина е призвание...
- policai
- Потребител
Nikolai70 написа:Тема : Какво ще се случи с "добрите" дознатели без юридическо образувание всистемата на МВР???
Аз познавам колеги,които и макар да не са юристи са много добри дознатели.И няма да сбъркат,ако им се даде възможност да продължат работата си като дознатели.
- sarbijanac
- Активен потребител
Мотивация за работа в МВР!?
Честно да ви кажа вече почти не ми е останала такава. Работя като мл. дознател вече почти две години. Работата бих я раздела на две части. От чисто професионална гледна точка това според мен и много добър начин да натрупаш стаж в областтна на наказателното право. Също така сама по себе си тази професия е много динамична, изискава много енергия, хитрост, дипломатичност, умения за работа както в екип така и работа с хора( най различни - от неграмотен и смърдящ циганин до банкови служители, съдии, прокурори и т.н). Това е професия, от която можеш много неща да научиш-неща които определено ги няма в учебниците. И тук искам дбело да подчертая че няма никакво значение кой университет си завършил и дали имаш диплома за Юридическо образивание. Повечето неща за работата си като дознател съм научила от оперативните разботници и в самия процес на работа. теорията е само първото от многото стъпла които трябва да извървиш в кариерата си.
Това беше на кратко едната страна на нещата. .....
Другата.......хм......там вече е трагедия.......към момента колегата ми по стая има над 150 дознания (С ПРЕКЛУЗИВНИ СРОКОВЕ) аз съм с около 120. Не знам дали в историята на цялото наказателно право по целия свят ( е ще изключим африканските републики) има по-абсурден НПК. Мисля, че няма!!!! проблемите са му прекалено много, за да продължаваме да работим по този начин и всички ние ги виждаме какви са. а ние работим с НПК!!!! Факт е че когато стигна до дознанието за да го прочета срока вече му е изтекъл с месец или два. След това започвам да правя чудеса от храброст да се моля на прокурорите и да изпадам в жалки ситуации. И да, накрая се чувставаш жалък и безполезен, изцеден , смакачан като парцал, нямаш време за себе си камо ли за някой близък, дори да си създал семейство то се разпада( дознателите работимe и събота и неделя и до късно след работа). Като капак на всичко това, на целия този хаос дори нямаш удовлетворение от работата, защото 90 % от делата се изпращат за спиране, вместо за съд, нищо не научаваш защото си се превърнал в най обикновен деловодител и разносвач на дела по улиците...........това е една мн.малка част от ужаса, в който се намират голяма част от дознателите.
МОТИВАЦИЯ!!!!!!
в Момента единственото нещо, което все още ме държи на работа са колегите в групата ми -шефа, ОР и дознателите- а аз в това отношение съм едно малко изключение!!!!
На кратко казано -не ставайте дознатели - ще си съсипете здравето!!!.
Честно да ви кажа вече почти не ми е останала такава. Работя като мл. дознател вече почти две години. Работата бих я раздела на две части. От чисто професионална гледна точка това според мен и много добър начин да натрупаш стаж в областтна на наказателното право. Също така сама по себе си тази професия е много динамична, изискава много енергия, хитрост, дипломатичност, умения за работа както в екип така и работа с хора( най различни - от неграмотен и смърдящ циганин до банкови служители, съдии, прокурори и т.н). Това е професия, от която можеш много неща да научиш-неща които определено ги няма в учебниците. И тук искам дбело да подчертая че няма никакво значение кой университет си завършил и дали имаш диплома за Юридическо образивание. Повечето неща за работата си като дознател съм научила от оперативните разботници и в самия процес на работа. теорията е само първото от многото стъпла които трябва да извървиш в кариерата си.
Това беше на кратко едната страна на нещата. .....
Другата.......хм......там вече е трагедия.......към момента колегата ми по стая има над 150 дознания (С ПРЕКЛУЗИВНИ СРОКОВЕ) аз съм с около 120. Не знам дали в историята на цялото наказателно право по целия свят ( е ще изключим африканските републики) има по-абсурден НПК. Мисля, че няма!!!! проблемите са му прекалено много, за да продължаваме да работим по този начин и всички ние ги виждаме какви са. а ние работим с НПК!!!! Факт е че когато стигна до дознанието за да го прочета срока вече му е изтекъл с месец или два. След това започвам да правя чудеса от храброст да се моля на прокурорите и да изпадам в жалки ситуации. И да, накрая се чувставаш жалък и безполезен, изцеден , смакачан като парцал, нямаш време за себе си камо ли за някой близък, дори да си създал семейство то се разпада( дознателите работимe и събота и неделя и до късно след работа). Като капак на всичко това, на целия този хаос дори нямаш удовлетворение от работата, защото 90 % от делата се изпращат за спиране, вместо за съд, нищо не научаваш защото си се превърнал в най обикновен деловодител и разносвач на дела по улиците...........това е една мн.малка част от ужаса, в който се намират голяма част от дознателите.
МОТИВАЦИЯ!!!!!!
в Момента единственото нещо, което все още ме държи на работа са колегите в групата ми -шефа, ОР и дознателите- а аз в това отношение съм едно малко изключение!!!!
На кратко казано -не ставайте дознатели - ще си съсипете здравето!!!.
- Aidin
- Младши потребител
"Не знам дали в историята на цялото наказателно право по целия свят ( е ще изключим африканските републики) има по-абсурден НПК. Мисля, че няма!!!!"
Че какво е виновен новия НПК за това, че МВР въобще не се замисли как ще се работи по него и колко хора ще са необходими за да върви безпроблемно досъдебното производство? Да не забравяме,че кодекса беше приет, но влезе в сила половин година по-късно именно за да се даде период / наистина кратък / в който прословутото министерство да се огледа и да организира структурите си за работа по него. Но, както обикновенно в МВР се интересуват от разкриваемост, картони и соц - съревнование между това или онова районно и за това дознателите в момента са на такъв хал. За чисто битовите условия на работа пък въобще да не говорим - виждал съм кабинет на началник РПУ като тронна зала с два компютъра / изключени-кой ги знае как се пускат / и дознателска стая от пет квадрата в която работят трима души на лични PC-та.
Дано да съм насочил човека относно мотивацията
Че какво е виновен новия НПК за това, че МВР въобще не се замисли как ще се работи по него и колко хора ще са необходими за да върви безпроблемно досъдебното производство? Да не забравяме,че кодекса беше приет, но влезе в сила половин година по-късно именно за да се даде период / наистина кратък / в който прословутото министерство да се огледа и да организира структурите си за работа по него. Но, както обикновенно в МВР се интересуват от разкриваемост, картони и соц - съревнование между това или онова районно и за това дознателите в момента са на такъв хал. За чисто битовите условия на работа пък въобще да не говорим - виждал съм кабинет на началник РПУ като тронна зала с два компютъра / изключени-кой ги знае как се пускат / и дознателска стая от пет квадрата в която работят трима души на лични PC-та.
Дано да съм насочил човека относно мотивацията
- josefin
- Младши потребител
Защо тогава продължава този наплив към системата на МВР. Желаещите да работят там как се мотивират???
- kuki.76
- Младши потребител
Re: Мотивация в МВР...
[quote="policai"] Който го може - го може! А, който не разбере - да не се хваща на хорото, явно друго е попрището му житейско...
[quote]
и аз така
[quote]
и аз така
- shanan
- Младши потребител
Да , темата за дознанието в с.та МВР е доста сложно нещо особено за самите дознатели.Много от дознателите независомо с юрид .или без такова образувание в момента се чудят кои пътища да хващат .Относно дознателите без юрид.обр. мога да кажа че много от настоящите следователи, районни и окръжни прокурори са се учили на "А" и "Б" в дознанието именно от такива дознатели.Те и сега продължават да обменят опит с тях и са добри приятели въпреки длъжностите им тъй като все пак всички сме хора независимо от това кой какво работи .Все някой трябва да я работи тази или друга работа.В с-та МВР няма виновни служители от тези които работят - оперативни ,мл. районни или дознатели.Просто тези които поставят условията ги поставят без да имат понятие от това как ще се прилага дадено правило.Просто да го има и давай.Давай но те нищо не дават, дават "работягите"Всичко от домът се изнася и се носи в РПУ за да ти е приятно и удобно.А и да работиш ,защото с машина"Марица" незнам колко ДП можеш да свършиш за прусловутите 60 дни.При нас има правило плащаш за да работиш.Защото никой не те пита за проблемите ти а защо не си направил това или унова.А и нямаш право на обяснение.Нека да си има самостояятелност при разследването.
Въпреки тези черни мисли аз съм лоялен към с-та МВР, тъй като има правило "Няма бивше ченге" особено ако това е призванието ти.На настоящите дознатели желая търпение и здрави нерви.На новите същото и това да не идват в с-та с мисълта че са спечелили от тотото.Много от тях бързо се разочароват ако си мислят нещо друго.по- добре с черни мисли а ако дойдът по-светли събития е добре дошло.
Въпреки тези черни мисли аз съм лоялен към с-та МВР, тъй като има правило "Няма бивше ченге" особено ако това е призванието ти.На настоящите дознатели желая търпение и здрави нерви.На новите същото и това да не идват в с-та с мисълта че са спечелили от тотото.Много от тях бързо се разочароват ако си мислят нещо друго.по- добре с черни мисли а ако дойдът по-светли събития е добре дошло.
- Nikolai70
- Нов потребител
За каква мотивация говорите ? За работа в МВР? Това са пълни глупости!!!! За осемнадесет години работа в тази система освен простотия друго няма. За пет години дознателска работа освен вадене от личния бюджет ,за да се свърши държавната работа друго няма. И като се има в предвид ,че почти няма полицаи без кредит , и като се има в предвид " голямата заплата " която се получава в края на месеца ,единственото което мога да кажа е : Кандидатствайте за работа в полицията!!! Който не се е сблъсквал с истинските неща ,няма как да го разбере. А на тези, които ще кажат ,защо още седите там ,мога само да отговоря,че тази професия или те влече отвътре или не ставаш за нея. Що се отнася за новопостъпващите дознатели мога да само да им пожелая успех в борбата с отделни представители на прокуратурата ,на които първо им липсват първите седем години и след това им липсва необходимата елементарна култура за водене на разговор. Жалко ,че между тях има личности ,които просто излагат правораздавателната институция.Да си дознател е меко казано интересно,но жалко ,че работата е непосилна и за най-силните психически личности.
А що се отнася за останалите колеги ,които носят униформи ,положението е направо отчайващо. Всеки ти издава заповеди ,всеки ,те гърчи по най-безпощаден начин и накрая парите ти са по-малко от социалните помощи ,които получават ромите в Републиката без да полагат грам усилие за някаква работа. Да не коментираме случаите на битите униформени полицаи. Питам,коя уважаваща себе си държава би допуснала подобна гавра с представителите на полицията? Очаквам отговори?
А що се отнася за останалите колеги ,които носят униформи ,положението е направо отчайващо. Всеки ти издава заповеди ,всеки ,те гърчи по най-безпощаден начин и накрая парите ти са по-малко от социалните помощи ,които получават ромите в Републиката без да полагат грам усилие за някаква работа. Да не коментираме случаите на битите униформени полицаи. Питам,коя уважаваща себе си държава би допуснала подобна гавра с представителите на полицията? Очаквам отговори?
- maglata
- Нов потребител
Nikolai70 написа:Да , темата за дознанието в с.та МВР е доста сложно нещо особено за самите дознатели.Много от дознателите независомо с юрид .или без такова образувание в момента се чудят кои пътища да хващат .Относно дознателите без юрид.обр. мога да кажа че много от настоящите следователи, районни q окръжни прокурори а и вече районни съдии са се учили на "А" и "Б" в дознанието именно от такива дознатели.Те и сега продължават да обменят опит с тях и са добри приятели въпреки длъжностите им тъй като все пак всички сме хора независимо от това кой какво работи .Все някой трябва да я работи тази или друга работа.В с-та МВР няма виновни служители от тези които работят - оперативни ,мл. районни или дознатели.Просто тези които поставят условията ги поставят без да имат понятие от това как ще се прилага дадено правило.Просто да го има и давай.Давай но те нищо не дават, дават "работягите"Всичко от домът се изнася и се носи в РПУ за да ти е приятно и удобно.А и да работиш ,защото с машина"Марица" незнам колко ДП можеш да свършиш за прусловутите 60 дни.При нас има правило плащаш за да работиш.Защото никой не те пита за проблемите ти а защо не си направил това или унова.А и нямаш право на обяснение.Нека да си има самостояятелност при разследването.
Въпреки тези черни мисли аз съм лоялен към с-та МВР, тъй като има правило "Няма бивше ченге" особено ако това е призванието ти.На настоящите дознатели желая търпение и здрави нерви.На новите същото и това да не идват в с-та с мисълта че са спечелили от тотото.Много от тях бързо ще се разочароват ако си мислят нещо друго.по- добре с черни мисли ,а ако дойдът по-светли събития е добре дошло.
- Nikolai70
- Нов потребител
Re:Мотивация за работа в МВР?
Ами кандидастват за работа ,тъй като не знаят ,какво ги чака и това че на този етап в държавата някой си мислят че е лесно в полицията ,тъй като те нестачкуват, не се оплакват и не напускат значи всичко им е наред.Да ама това никой него излъчва по медиите ,затова не се знае.А в същност хората напускат особено с по-малко стаж, други излизат в майченство, трети се спасяват както могат ,но да има такива които оставамепоради различни причини.
- Nikolai70
- Нов потребител
А наплива си продължава бе колеги ? Обяснете защо се получава така ? Какво мотивира хората да кандидатстват в конкурси и да се насочат към МВР.
- kuki.76
- Младши потребител
kuki.76 написа:А наплива си продължава бе колеги ? Обяснете защо се получава така ? Какво мотивира хората да кандидатстват в конкурси и да се насочат към МВР.
Ей на това се чудя и аз
- jnbibian
- Младши потребител
kuki.76 написа:Дайте идеи ?
Приятел, ако нямаш идея - къде си тръгнал? Работил съм в системата 14 години. Мотивацията ми беше изградена на колективизъм, професонализъм, вяра в това което правиш и най-вече в ръководителите си.
Сега е опожарено поле. От където и да духне вятър все ще ти влезне пепел в очите. Така , че ако имаш възможност да бъдеш подлога - подай си документите , може и да те огрее, въпреки , че знаеш как е вече с назначаването. Няма вече морал-професионализъм-доблест-човечност-честност и т.н.
До колкото за сегашните дознатели - просто ги съжалявам завалийките. Не само , че консумативите си ги купуват, но не могат да разберат на кого са подчинени - на закона , на прокурора или най-вече на началника РПУ, който е с каквото ви хруумне образование , но не и юридическо. Халал да им е.
Опитай! Заплатите им ще се вдигнат след десетина и повече години .
- gdobrev
- Младши потребител
kuki.76
Пуснато на: 29 Авг 2007 10:06 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
А наплива си продължава бе колеги ? Обяснете защо се получава така ? Какво мотивира хората да кандидатстват в конкурси и да се насочат към МВР.
..........................................................................................
Ама че въпрос! Знаеш ли колко юристи завършват всяка година правните факултети? Повечето от тях без връзки. А знаеш ли колко обяви за работа по специалността има?Това е отговорът!
Толкова стрес и нерви има при дознателите! А заплатата се изкарва за три дни неквалифицирана работа в UK ili USA
Пуснато на: 29 Авг 2007 10:06 am Заглавие:
--------------------------------------------------------------------------------
..........................................................................................
Ама че въпрос! Знаеш ли колко юристи завършват всяка година правните факултети? Повечето от тях без връзки. А знаеш ли колко обяви за работа по специалността има?Това е отговорът!
Толкова стрес и нерви има при дознателите! А заплатата се изкарва за три дни неквалифицирана работа в UK ili USA
- JoyBringer
- Потребител
51 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Административно право
|
|