Привет!
Чудя се за следното:
С новоприетите изменения в Закона за движение по пътищата има нова ал.5 на чл.189 - "(5) Не подлежат на обжалване наказателни постановления, с които е наложена глоба до 50 лв. включително".
Досега, ако КАТаджия реши на всяка цена да те глоби, с/у действията му можеше да се възрази, а ако това не помогне - да се обжалва наложеното наказание.
А сега? Излиза, че и да не си съгласен с наложената глоба с фиш, това, че ще я оспориш и ще ти напишат акт, не води до никъде - така или иначе не можеш да обжалваш последвалото НП.
Или аз бъркам? И как всъщност би могъл човек да се защити в подобен случай? Защото, ако съм разбрал правилно написаното, няма да е чудно ако броят точно на тези НП - до 50лв. вкл. - вземе, че нарастне...
- Дата и час: 29 Ное 2024, 00:48 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
ЗДвП - студентско-шофьорски въпрос
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Ако Ви се случи подобно нещо помолете КАТ да издадат НП за сума по-висока от 50 лв.Така ще може да обжалвате.
Другия вариант е да правите все сериозни нарушения, така че ако ви хванат да пишат за повече от 50 лв.
Другия вариант е да правите все сериозни нарушения, така че ако ви хванат да пишат за повече от 50 лв.
- georgi07
- Потребител
е да, но броят на засегнатите от ЗДвП е значително по-голям от тези по закона за горите и за лова и дивеча
а и КАТ.....
но то е друга тема
а и КАТ.....
но то е друга тема
- dpetev
- Младши потребител
не ще да е толкова малък градът - 1900 си е добра бройка
но ако наистина е малък - не завиждам на шофьорите
но ако наистина е малък - не завиждам на шофьорите
- dpetev
- Младши потребител
Колеги, аз имам следния въпрос. Да предположим, че е съставен акт за преминаване на червен сигнал на светофара, което нарушение се наказва по сега действащия ЗДвП с глоба 40лв. Срещу акта има възражение и наказателното постановление се бави. Влизат промените в закона и новата ал.5 на чл.189 започва да действа. Дали наказателното постановление, излязло след влизане на Закона за изменение и допълнение на ЗДвП ще може да се обжалва?
Аз смятам, че в подобни случаи трябва да се прилагат разпоредбите на ЗДвП преди промените, защото новия закон няма сила на зад.
Аз смятам, че в подобни случаи трябва да се прилагат разпоредбите на ЗДвП преди промените, защото новия закон няма сила на зад.
- Kenary
- Нов потребител
Това е въпрос, който следва да се уреди в преходните и заключителни разпоредби на ЗИД на ЗДвП.Ако не е уреден там си мисля, че това НП няма да може да се обжалва, защото е издадено след промените.Може би и точно за това се бави.
- georgi07
- Потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Административно право
|
|